[Çözüldü] Java GUI ile Yapılmış Oyunun Windows ve Ubuntuda Farklılıklar Göstermesi

Başlatan blacksnow, 16 Aralık 2014 - 17:19:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blacksnow

Herkese merhaba

Elimde java gui ile yapılmış bir yılanı oyunu var.Ubuntuda eclipse üzerinde oyunu çalıştırdığımda oyunun skorlarının yazıldığı bölümün rengi beyaz olması gerekirken siyah oluyor.Beyaz yerine başka bir renk yazdığımda sorun yok ama beyaz yaptığımda yazılar siyah oluyor.Windows da eclipse (4.4.0 sürümü ubuntuda da aynı sürüm var) ile çalıştırdığımda böyle bir sorun olmamakta.

Kodlar çok uzun olduğu için sınıfın tamamını yazmadım.Altta oyunun kaynak kodlarının linkini vereceğim.Eğer ilgilenirseniz deneyebilirsiniz sizde.

@Override
   public void paintComponent(Graphics g) {
      super.paintComponent(g);

/*
       * Set the color to draw the font in to white.
       */
      g.setColor(Color.WHITE);   // Bahsettiğim kısım burası burada aşağıda yazılan string-lerin bu renkte olması gerektiği belirtiliyor ama siyah oluyor.

/*
       * Draw the game name onto the window.
       */
      g.setFont(LARGE_FONT);
      g.drawString("Snake Game", getWidth() / 2 - g.getFontMetrics().stringWidth("Snake Game") / 2, 50);

/*
       * Draw the categories onto the window.
       */
      g.setFont(MEDIUM_FONT);
      g.drawString("Statistics", SMALL_OFFSET, STATISTICS_OFFSET);
      g.drawString("Controls", SMALL_OFFSET, CONTROLS_OFFSET);

/*
       * Draw the category content onto the window.
       */
      g.setFont(SMALL_FONT);

//Draw the content for the statistics category.
      int drawY = STATISTICS_OFFSET;
      g.drawString("Total Score: " + game.getScore(), LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Fruit Eaten: " + game.getFruitsEaten(), LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Fruit Score: " + game.getNextFruitScore(), LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      //Draw the content for the controls category.
      drawY = CONTROLS_OFFSET;
      g.drawString("Move Up: W / Up Arrowkey", LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Move Down: S / Down Arrowkey", LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Move Left: A / Left Arrowkey", LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Move Right: D / Right Arrowkey", LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
      g.drawString("Pause Game: P", LARGE_OFFSET, drawY += MESSAGE_STRIDE);
   }
}

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Link: https://github.com/PSNB92/SnakeRemake/tree/master/src/org/psnbtech

Reverser

IDE ile ilgili bir sorun gibi duruyor yanlış renk tanımlaması yapılmış olabilir.

Color classı içinde beyazın RGB değeri aşağıdaki gibi olmalı kontrol eder misiniz ?

/**
        * The color white.  In the default sRGB space.
        */
       public final static Color white     = new Color(255, 255, 255);

/**
        * The color white.  In the default sRGB space.
        * @since 1.4
        */
       public final static Color WHITE = white;

XFCE ROCKS !