Kablolu Bağlantı Kuramıyorum

Başlatan graindor, 06 Kasım 2008 - 23:14:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

goldenmouse

Selamlar
Isyeri PC sini 8.04 Ubuntu versiyonundan 8.10 a yükselttim.
8.04 de karşılaştığım internete bağlanamama sorununu tekrar yaşadım.
Bunun üzerine uç birimden sırasıyla
sudo ifconfig eth0 10.2.3.230 netmask 255.255.255.0

sudo route add default gw 10.2.3.1
kodlarını uyguladım
sonra
sudo update-rc.d -f NetworkManager remove komutu ile network manager  ı kaldırdım.
Bilgisayarı yeniden başlatıp
gksu gedit /etc/network/interfaces komutunu uguladım
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0

iface eth0 inet dhcp
haline getirdim kaydettim ve tekrar bilgisayarı başlattım
sonrasında internete bağlanabildiğim için
sudo gedit /etc/apt/sources.list komutu ile kaynak dosyasını açtım
en alt satıra
deb http://apt.wicd.net hardy extras
internet adresini ekledim.
sudo aptitude update
sudo aptitude install wicd
kodları ile wicd yi kurdum.
Donatılar, internet sekmesi altında wicd yi buldum ve açtım elle DNS, ağmaskesi ve Default gateawayi girdim
ve bilgisayar bağlandı.
Sorum şu:
network manager daki böcek nasıl bir şey ki bu sorunu yapıyor, çözümü yok mu?
Net. manager win XP ye benzediği için daha kolay bir kullanıma sahip.
Soru 2 wicd programını üst panelde tek tuş olarak ornek balan tuşu gösterbilirmiyim, nasıl?
Soru 3 bu işlemleri yaparken google IP adresine uç birimden ping attığımda sürekli ping atılyor ve uç birim durmuyor bunu nasıl durdurabilirim, aksi takdirde sürekli uçbirimi açıp kapıyorum.
Soru 4 üst panel yada alt panelde bağlandığımı gösteren bir uyarıcı ikon yok bu yapılabilirmi
son olark uç birim ifconfig çıktılarımı ve  edit dosyamı ekliyorum
Suana kadar ki yardımlarınıza teşekkür ediyorum.
unal@unalis:~$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:15:58:56:22:61 
          inet addr:10.2.3.230  Bcast:10.2.3.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::215:58ff:fe56:2261/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:31011 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:20054 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:35015236 (35.0 MB)  TX bytes:1434451 (1.4 MB)
          Interrupt:21 Base address:0xfc00

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:473 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:473 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:37999 (37.9 KB)  TX bytes:37999 (37.9 KB)

unal@unalis:~$ gksu gedit /etc/network/interfaces
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0

iface eth0 inet dhcpnetwork

goldenmouse

Selamlar
Soru 2 ve Soru 4 ün cevaplarını buldum
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bilgisayar otomatik olarak internete bağlandı ve üst panelde bağlandığımı gösteren bir ikon belirdi
Teşekkürlerimle

acemiyim91

Merhaba ubuntu 8.04 yeni kurdum ve güncellemeri yaptım, güncellemeleri yaptıktan sonra internete bağlanamadım, bunun için windowsa geçip bağlantımı kontrol ettim ve var tekrar ubuntuyu açtığımda ise bağlantı var ama bi süre sonra bağlantım düşüyor.Neden olabilir acaba?Modemim ASUS ADSL ROUTER.

zeitgeist

@acemiyim91
Bir müddet bağlı kaldıktan sonra internete bağlanamama sorununu ben de yaşamıştım. ÜSt paneldeki ağ sekmesine bir kere tıkladıktan sonra, çıkan menüde "elle yapılandır" sekmesine basıp ağ ayarlarını gözden geçirmenizde fayda var. Benim sorunum, kablolu bağlantı özellikleri bölümünde "dolaşım kipi" yerine "otomatik yapılandırma dhcp" seçeneğini işaretlediğimde düzelmişti.

[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/4162/ekrangrntsaayarlarmj9.th.png[/img][IMG]http://img340.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Alıntı yapılan: goldenmouse - 20 Kasım 2008 - 15:19:31
Selamlar
Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bilgisayar otomatik olarak internete bağlandı ve üst panelde bağlandığımı gösteren bir ikon belirdi
Teşekkürlerimle

Cevap 1: Böceğin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ancak network-manager devredeyken bazı ağ kartlar ile kablolu bağlantı yapmıyor. Çözümü ilerideki güncellemelerle gelir diye düşünüyorum. Bir süre sonra depoları güncelleyip network-manager bu güncellemeler arasında var mı diye bakmak lazım.

Cevap 2: İki alternatifin var.
a.
ping goole.com

dersin, daha sonra CTRL+C ile sonlandırırsın.

b. -c paramteresiyle sayı belirtirsin. Örnek:
ping google.com -c5
Beş defa pingler sonra bitirir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

acemiyim91

Alıntı yapılan: zeitgeist - 20 Kasım 2008 - 19:37:06
@acemiyim91
Bir müddet bağlı kaldıktan sonra internete bağlanamama sorununu ben de yaşamıştım. ÜSt paneldeki ağ sekmesine bir kere tıkladıktan sonra, çıkan menüde "elle yapılandır" sekmesine basıp ağ ayarlarını gözden geçirmenizde fayda var. Benim sorunum, kablolu bağlantı özellikleri bölümünde "dolaşım kipi" yerine "otomatik yapılandırma dhcp" seçeneğini işaretlediğimde düzelmişti.

[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/4162/ekrangrntsaayarlarmj9.th.png[/img][IMG]http://img340.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]

Cevabın için teşekkür ederim ancak olmadı. Dhcp yaptıktan sonra çalışıyor mu diye modemime reset attım, network simgesi hiç bir tepki vermedi yani windowstaki gibi internet düştü, bağlanıyor gibi tepkiler vermedi lütfen şu sorunuma çare bulun!Acaba sorunum nedir arkadaşlar kafayı yicem ikide bir bağlanmak için windows ubuntu yapıyorum.  >:(

heartsmagic

@acemiyim91 bağlantın kablosuz, kablolu mu?

zeitgeist

Alıntı yapılan: acemiyim91 - 20 Kasım 2008 - 20:50:22
Cevabın için teşekkür ederim ancak olmadı. Dhcp yaptıktan sonra çalışıyor mu diye modemime reset attım, network simgesi hiç bir tepki vermed yani windowstaki gibi internet düştü, bağlanıyor gibi tepkiler vermedi lütfen şu sorunuma çare bulun!

İnternetten bir müddet sonra düşme sorunu winde de mi oluyor?

Not-Attığınız mesajların sağ üst köşesinde "sil" bölümü var, gereksiz mesajları oradan silebilirsiniz.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

acemiyim91

Ethernet kullanıyorum.Sorunum Ubuntuda, bağlantı düştüğünde tekrar bağlanmıyor; bende bağlanmak için windowsa geçiyorum.Dikkat ettimde network simge bağlantısı hiç bir tepki vermiyor :/ internet düştü gibisi

heartsmagic

Bu başlıkta tavsiye edilenleri denedin mi?

acemiyim91

Denedim olmadı ve benim modemim sabit ip olmuyor :/

heartsmagic

Modemin sabit ip olması sorun değil. network-manager'ı devreden çıkartıp bağlantı kurdun ve fayda etmedi öyle mi?

acemiyim91

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Kasım 2008 - 22:19:58
Modemin sabit ip olması sorun değil. network-manager'ı devreden çıkartıp bağlantı kurdun ve fayda etmedi öyle mi?
network manageri devreden çıkartıp tekrar devreye sokmaya çalıştığımda bağlantı gelmiyor.Network manage hiç bir tepki vermiyor.

graindor

Alıntı yapılan: goldenmouse - 20 Kasım 2008 - 15:19:31
Selamlar
Teşekkürlerimle

goldenmouse.Kablolu olarak Wicd ile mi otomatik bağlanıyorsun?Öyleyse şu wicd in her yerinin ss lerini koyarmısın?

acemiyim91

Arkadaşlar benim şu internet sorunumu bir halletseniz çok mutlu olacağım.AMSN açtım (benim modem biraz antika net düşüyor bazen)net düşmemesi için bi problem yok ancak; net düştüğünde tekrar bağlanmıyor!...

goldenmouse

Heartmagic yardımların için teşekkür ederim
Herhalde daha çok sorunlarım ve sorularım olacak...
Graindor ss kısalmasını anlamadım ama wicd nin genel, tercihler ve gelişmiş panellerinin thumbnaillerini eklemeye çalışacağım umarım faydası olur. Ancak biz adsl modem ile bağlanmıyoruz. okul olduğu için LAN ve DHCP serverla bağlanıyoruz...
[IMG]http://img92.imageshack.us/img92/5845/ekrangrntsgelimiayarlarrr6.th.png[/img][IMG]http://img92.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]
[IMG]http://img156.imageshack.us/img156/5457/ekrangrntswicdmanagercl6.th.png[/img][IMG]http://img156.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]
[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/5999/ekrangrntstercihlerrd3.th.png[/img][IMG]http://img255.imageshack.us/images/thpix.gif[/img]

graindor

goldenmouse benim wicd ubuntu açılıştan sonra auto bağlanmıyor.senin ayarlar nasıl merak ettim.Adresler hariç bir fark yok."Harici Programlar" sekmesinde her şey tavisye edilen ayarlarda mı senin de?
ss= screenshot(ekran görüntüsü) demek.

@acemi senin modem ortak mı kullanılıyor?oyleyse başkası modeme restart atıyor olmasın?

heartsmagic

Bir başlıkta o kadar çok problem konuştuk ki, o kadar çok kişiyle mesajlaştık ki kim sorununu halletmişti kim halledememişti unuttum :D

@acemiyim91, network-manager'ı kapat-aç demiyorum ben. Lütfen bu başlığı en başından itibaren bir kere oku.

goldenmouse

Graindor
Harici programlar sekmesinde
DHCP istemci için, Kablolu ağ için ve yol çizelgesi temizleniyor için ayarlar default ve otomatik (Tavsiye edilir) modunda.
Wired Auto Connect setting ön tenımlı profili kullanı seçmiştim.sanırım seninkide öyle profil ile ilgili bir sey olabilirmi. Ben 8.10 u kurarken admin ve otomatik açılış yapı seçmiştim. Ubuntuya girerken login sifresi istemiyor benden
sevgiler

ArdentAnarchY

Aynı sorun vardı, bütün adımları denedim ve internetim geldi. Şimdi diğer sorunlarımla internet aracılığıyla uğraşmaya çalışıyorum. İlk girdiğim sitenin burası olmasını istedim.

Hepinize teşekkürler; sorununu anlatanlarada, cevap verenlere de...

emreka

Merhabalar, ben HDD ım bozuk olduğu için mecburen LiveCD kullanıyorum, gittikçe ısınıyorum, bundan sonra da kullanmaya devam edeceğim. Fakat oldukça cahilim Linux konusunda. İki CD'm var: 8.04 sorunsuzken 8.10 da bağlantı yok.
@graindor, benim sorunum da sizinkiyle aynı görünüyor, aldığım hatalar sizin belirttiklerinizle aynı, tüm başlığı dikkatle okudum, adımlarınızı takip edeyim dedim, fakat siz bir atlama yaparak çözüme ulaşmışsınız gibi geldi. Yanlış anlamayın demek istediğim, en son Network is unreachable hatasını almışsınız, daha sonra ne olduysa, sanırım şu komutlar işe yaramış ve modeme erişmişsiniz:ifconfig eth0 10.0.0.8 netmask 255.255.255.0
route add default gw 10.0.0.2
  Tüm söylenenleri yaptığım halde maalesef bunu başaramadım ben. Bu komutlar ben de işe yaramıyor, IP adresi atanamıyor(alınmış veya yanlış ip değil), IP adreslerini ve bağlantı adresini vs. doğru yazdığımı belirteyim, ayrıca elle bağlantı da işe yaramadı: bazen bağlanmış gibi görünse de bağlantı yok. DNS sorunu hiç değil, OpenDNS IP leri ezberim de ve zaten modem de girilmiş. Bu arada WiCD yi offline kurmayı ve çalıştırmayı başardım, reboot vesaire yapmadan tabii ki, kendimle övünüyorum :D. Ama maalesef bu programda da başarılı olamadım(hem manuel hem otomatik ayarlarla), ip adresi almaya çalışıyor ve tabii ki alamıyor. 8.04 LiveCD ile idare ediyorum pekala fakat bu sorunu çözmek istiyorum çünkü HDD ım gelince belli ki kurunca da aynı sorun devam edecek. Şimdiden teşekkürler.

garafatma

Alıntı yapılan: emreka - 22 Mart 2009 - 05:17:19
Merhabalar, ben HDD ım bozuk olduğu için mecburen LiveCD kullanıyorum, gittikçe ısınıyorum, bundan sonra da kullanmaya devam edeceğim. Fakat oldukça cahilim Linux konusunda. İki CD'm var: 8.04 sorunsuzken 8.10 da bağlantı yok.
@graindor, benim sorunum da sizinkiyle aynı görünüyor, aldığım hatalar sizin belirttiklerinizle aynı, tüm başlığı dikkatle okudum, adımlarınızı takip edeyim dedim, fakat siz bir atlama yaparak çözüme ulaşmışsınız gibi geldi. Yanlış anlamayın demek istediğim, en son Network is unreachable hatasını almışsınız, daha sonra ne olduysa, sanırım şu komutlar işe yaramış ve modeme erişmişsiniz:ifconfig eth0 10.0.0.8 netmask 255.255.255.0
route add default gw 10.0.0.2
  Tüm söylenenleri yaptığım halde maalesef bunu başaramadım ben. Bu komutlar ben de işe yaramıyor, IP adresi atanamıyor(alınmış veya yanlış ip değil), IP adreslerini ve bağlantı adresini vs. doğru yazdığımı belirteyim, ayrıca elle bağlantı da işe yaramadı: bazen bağlanmış gibi görünse de bağlantı yok. DNS sorunu hiç değil, OpenDNS IP leri ezberim de ve zaten modem de girilmiş. Bu arada WiCD yi offline kurmayı ve çalıştırmayı başardım, reboot vesaire yapmadan tabii ki, kendimle övünüyorum :D. Ama maalesef bu programda da başarılı olamadım(hem manuel hem otomatik ayarlarla), ip adresi almaya çalışıyor ve tabii ki alamıyor. 8.04 LiveCD ile idare ediyorum pekala fakat bu sorunu çözmek istiyorum çünkü HDD ım gelince belli ki kurunca da aynı sorun devam edecek. Şimdiden teşekkürler.

Hoşgeldiniz,

uçbirimden,

lspci | grep net

komutunun çıktısını buraya yapıştırırmısınız?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

Ayarlamaları yaptım demişsin ancak ben garanti olması açısından sorayım. Modemin (yani GW'nin) adresini ve alacağın Ip adresini kendine göre değiştirdin mi? Kısacası 10.0.0.8 yerine örneğin (eğer 10'lu kullanmıyorsan) 192.168.2.2 denedin mi? Hakeza modem için de aynı şey söz konusu?

Bir de hangi adımda başarısız oluyorsun? Örneğin IP aldıktan sonra ilk aşamada modemi pingleyemiyor musun?

emreka

lspci | grep net komutu için sonuçlar:
root@ubuntu:~# lspci | grep net
03:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (rev 19)

@heartsmagic, modemimin ip si 10.0.0.2, be ben hep 10.0.0.8 ip aldım şimdiye kadar. Abimin Laptopu 10.0.0.11 atadım, ki zaten sorun burdan olsa modeme ping atabilirdim diye düşünüyorum. "ifconfig eth0 10.0.0.8 netmask 255.255.255.0" deyince "no buffer space" hatası alıyorum, ping atmaya çalışınca da "network is unreachable".

heartsmagic

İşte o hatayı tam olarak görebilir miyiz? Bir de

ifconfig
lshw -C Network

ne döndürüyor?