İleti gönderilemedi çünkü gmail.com SMTP sunucusuna bağlanma girişimi başarısız

Başlatan ekremdogan, 08 Aralık 2014 - 19:21:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ekremdogan

mail gonderemiyorum.daha smtp hatası veriyor bilgisi olan arkadaşımız varmı ?tesekkurler herkese..İletinin gönderilmesi başarısız.
İleti gönderilemedi çünkü gmail.com SMTP sunucusuna bağlanma girişimi başarısız oldu.
Sunucu hizmet dışı ya da SMTP bağlantılarını reddediyor olabilir. Lütfen SMTP
sunucunuzun ayarlarının doğru olduğunu teyit edip yeniden deneyin veya sunucu yöneticinizle görüşün.

if

ekremdogan

gmail hesabımı acıp ,sağ dişli, ayarlar,yonlendirme ve pop/ımap seçip ,pop etkinleştir,imap etkinleştir diyorum ,bunlardan başka eksik yaptıgım bir şey varmı?
ben daha once web sitesi tasarlarken ,oradan aldığım alan adını kendime ücretli bir email tanıtmıştım ,php panelinde ,ondan olabilirmi acaba ,çunku ben mail e cevap vermek istediğimde direk thunderbird açılıyor ,yani bana birşey sormadan.yoksa normal gmail i açıp mesaj gonderebiliyorum,sorun thnderbird bana sormadan kendi otomotik mail i açması ,gnodereceğim mail hesab: hourofcode@acikakademi.com ,ama nedense kabul etmiyor ,

if

Alıntı yapılan: ekremdogan - 08 Aralık 2014 - 22:56:26
gmail hesabımı acıp ,sağ dişli, ayarlar,yonlendirme ve pop/ımap seçip ,pop etkinleştir,imap etkinleştir diyorum ,bunlardan başka eksik yaptıgım bir şey varmı?

Bu yeterli.
Alıntı yapılan: ekremdogan - 08 Aralık 2014 - 22:56:26
ben daha once web sitesi tasarlarken ,oradan aldığım alan adını kendime ücretli bir email tanıtmıştım ,php panelinde ,ondan olabilirmi acaba ,çunku ben mail e cevap vermek istediğimde direk thunderbird açılıyor ,yani bana * bir şey sormadan.yoksa normal gmail i açıp mesaj gonderebiliyorum,sorun thnderbird bana sormadan kendi otomotik mail i açması ,gnodereceğim mail hesab: hourofcode@acikakademi.com ,ama nedense kabul etmiyor ,

Yazılanı anlaması zor. Herhangi bir e-posta hesabına tıklayınca e-posta yöneticisinin açılması normal. Thunderbird olmasa başkası açılırdı. hourofcode@acikakademi.com hesabına göndermede mi sıkıntı var?

ekremdogan

arpia

"Kabul etmiyor"'dan kastınız Thunderbird ise, hesap ayarları yoksa göndermemesi normal. Bu hesaba gmail üzerinden girdiğiniz zaman gönderebiliyor musunuz?

Thunderbird üzerinde hesap ayarlarınızı girdiniz mi? Ayarları kendi alır genelde ama yine smtp için herhangi bir ayar yaptınız mı? SSL/TLS gibi...

tefoski

- Sorun ; " mail e cevap vermek istediğimde direk thunderbird açılıyor ,
yani bana * bir şey sormadan.yoksa normal gmail i açıp mesaj gonderebiliyorum,
sorun thnderbird bana sormadan kendi otomotik mail i açması"
olarak tanımlandı ...

- E Postalara cevap vermek istediğinizde, GMail açılsın isterseniz,
- yazılım merkezinden, " Gnome GMail " programını kurun,
- Sistem ayarları - ayrıntılar - öntanımlı uygulamalardan,
- Posta seçkesini GMail yapın,
- epostalara cevap vermek istediğinizde, tarayıcınızda GMail açılsın ...
BirDost

siberoloji

Tam olarak problemi anlayan var mı?
@ekremdogan;
Lütfen net ve açık açık ne yapmak istediğinizi, hangi programı kullanmaya çalıştığınızı, hangisini kullanmak istemediğinizi özetler misiniz tekrar?
Ben thunderbird ve gmail kullanan birisi olarak, smtp problemi yaşamıyorum ve yardım da etmek istiyorum ancak anlayamadım tam olarak.
Eksikliğimin kusuruna bakmayın.

if

Alıntı yapılan: ekremdogan - 08 Aralık 2014 - 23:34:08
ama 4 gunden beri boyle yani yeni degilki..

@ekremdogan, ben e-posta istemcisi olarak Thunderbird'u gmail hesabınızı kullanacak şekilde yapılandırıp kullandığınızı varsayarak cevap yazdım. Böyle değilse ve siz herhangi bir e-posta adresine tıkladığınızda Gmail web arayüzünden e-posta yazmak istiyorsanız Tercihler > Uygulamalar > mailto karşılığı olarak "Gmail kullanılsın" seçin.