[Çözüldü] Ubuntudan iPAD'e bağlanmak

Başlatan bk-bk, 03 Aralık 2014 - 15:51:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bk-bk

Merhaba,

ipad'i jailbreak yaptıktan sonra Cydia dan ''libVNCserver'' paketini kurdum fakat bu paketi konsolda nasıl çalıştırıcam ? ilave paketler kurmalımıyım ?

libVNCserver, windowstan ipad e bağlantı için kullanılıyor youtube tan izledim.

amacım: ubuntudan yada iphone dan herhangibir VNCviewer gibi bir araçla ipad ekranını görmek.

biz müzik grubu olarak ekranlarımızı paylaştırmak istiyoruz bu yazılımı nasıl kullanırız ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimle..

herkes layık olduğu yerdedir

heartsmagic

Ipad kısmı tamam mı? Çalışıyor mu yani orada VNC sunucusu? Eğer çalışıyorsa Ubuntu tarafında sadece istemci kullanacaksın ki Unity seçkesine VNC yazdığında karşına gelecektir istemci: Uzak Masaüstü Görüntüleyici
İlk sonucu açma ama ikinci yani yukarıda yazanı aç. Gerisi biraz sana bakıyor zira Ipad üzerinde VNC çalışıyorsa onun bilgilerini girmen lazım. Örneğin IP adresi, VNC oturum ismi gibi. Genelde şöyle oluyor ama: ip_adresi:1

Youtube'da izlediğin videonun adresi nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bk-bk

ubuntu tarafında yada diğer aygıtlarda bir sorun yok .iPAD e server paketini kurdum ama nasıl çalıştıracağımı bilemedim açıkçası .

youtube tan izlediğim video  : http://www.youtube.com/watch?v=uSSAM8zt5QA

bu videoda windows tarafı istemci ipad tarafı server olmuş.nasıl configre edilmiş anlıyamadım.program konsolda çalışıyor sanırım.

plazma

Ekran yayını mı (screen cast) olacak tam olarak, yoksa vnc deki gibi uzaktan yöentimde olacak mı?

JB dan sonra VNC sunucusu için "Veency" isimli bir uygulama kuruluyormuş sizinde kurduğunuz bu herhalde ?

heartsmagic

Alıntı yapılan: bk-bk - 04 Aralık 2014 - 20:10:27
ubuntu tarafında yada diğer aygıtlarda bir sorun yok .iPAD e server paketini kurdum ama nasıl çalıştıracağımı bilemedim açıkçası .

Video çok kalitesiz olduğu için net bir şey söyleyemiyorum ancak kurduğun sunucu uygulamasını çalıştırınca mutlaka karşına ayarlar çıkacaktır. O kısım ne yazık ki Ipad tarafını ilgilendiriyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkankalkan

Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

bk-bk

yukarıdaki videoyu izlemiştim.veency iphone da çalıştı ( cydia da 7.1 sürümüne uygundur diyor )
ipad 8.1.1 sürümünde bu nedenle çalıştırmıyor olabilir.çalışsa çok iyi olacaktı.ben de libVNCserver ı kurdum bu paketin bişekilde aktif edilebiliyor olması gerek ama nasıl olacak ? halaa uğraşıyorım.

furkankalkan

Alıntı yapılan: bk-bk - 05 Aralık 2014 - 15:11:32
yukarıdaki videoyu izlemiştim.veency iphone da çalıştı ( cydia da 7.1 sürümüne uygundur diyor )
ipad 8.1.1 sürümünde bu nedenle çalıştırmıyor olabilir.çalışsa çok iyi olacaktı.ben de libVNCserver ı kurdum bu paketin bişekilde aktif edilebiliyor olması gerek ama nasıl olacak ? halaa uğraşıyorım.
http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/2n3bsp/questions_regarding_ifile_and_veency_update_for_81/
Buraya göre Veency iOS 8.x için güncellenmemiş ve başka bir alternatifi de yokmuş. Geçmiş olsun diyelim. Belki Wine ile AirPlay kullanan bir yazılım çalıştırılarak ulaşılabilir yine de.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

bk-bk

evet burayıda okumuştum.bu konuda epey bi araştırma yaptım .veency nin şimdilik şansı yok o nedenle LibVNC server paketini kurdum.bu paket universal unix tabanlı.belki ipad te bunu çalıştırma yolunu bulurum.

bk-bk

ilgileriniz için teşekkür ederim.bir çözüm bulursam buraya not düşücem.

bk-bk

Veency 8.0 ve 8.1 güncellemesi çıktı.sorun çözüldü.ipad ekranı artık ubuntu masaüstünde.