windowsta bölümlenenen HDD Ubuntu da gözükmüyor

Başlatan uludasdemir, 30 Kasım 2014 - 10:23:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

uludasdemir

arkadaslar merhaba netbookta iki adet işletim sistemi kurmak istedim wiindows 8 yanında ubuntu 14.10 sürümünü kurmak için HDD biçimlendirme yapmadığım bir kısım vardı sonradan tek işletim sistemi yapmaya karar verip ubuntu 14.10 kurdum ama sorunum ayırdığım HDD bölümünü nasıl görebilirim şimdiden teşekkürler

siberoloji

bilgisayarınızda şimdi hangi işletim sistemi veya sistemleri var bunu önce anlamamız gerekiyor ayrıca hangi sürüm kullandığınızı da yazmamışsınız üstelik hiç bir noktalama işareti kullanmadığınızdan ne demek istediğinizi sanırım yardım etmek isteyenler anlamakta zorlanacak.

Bilgisayarınızda şimdi hangi işletim sistemi veya sistemleri var? Bunu önce anlamamız gerekiyor.
Ayrıca hangi sürüm kullandığınızı da yazmamışsınız. Üstelik, hiç bir noktalama işareti kullanmadığınızdan, ne demek istediğinizi yardım etmek isteyenler sanırım anlamakta zorlanacak.

meda

Gparted ile biçmlendirme, boyutlandırma, isimlendirme ...  dahil tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kurmak sadece yazılım merkezine bakmanız yeter. Bu arada tek işletim sistemiolarak kullanım yapacaksanız. 5 yıl boyunca güncelleme alacak 14.04 LTS kullanmanızı tavsiye ederim. 14.10 ile aralarında pek bir farklılık yok. 14.10, 9 aylık süre boyunca desteklenir.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

GhostCop

Windows 8 de denetım masasından uyku modundan uyanırken sıfre iste kısmını degıtırıp sıfre ısteme secenegını ısaretlersen otomatık ubuntu gormesı gerekır gormesse ntfs3 uygulamasını kur.