[Çözüldü] Bitmeyen ses problemim

Başlatan eilivreidar, 28 Kasım 2014 - 17:52:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eilivreidar

Herkese merhabalar. Ubuntu 14.10 sürümünü kullanmaktayım. Tüm sürümlerde hatta tüm dağıtımlarda aynı sorunu yaşıyorum. Müzik dinlerken, film izlerken kısaca " ses " ile muhatap her işlemimde canımı sıkan bir sorunum var. Ses takılıyor, cızırdıyor daha açık bir şekilde " pırt " ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Çıktılar ise şu şekilde;

lspci | grep Audio
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)

cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Realtek ALC272

lsmod | grep snd
snd_hda_codec_hdmi     47547  4
snd_hda_codec_realtek    76887  1
snd_hda_codec_generic    68914  1 snd_hda_codec_realtek
snd_hda_intel          30379  7
snd_hda_controller     35152  1 snd_hda_intel
snd_hda_codec         139675  5 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_seq_midi           13564  0
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_hwdep              17698  1 snd_hda_codec
snd_rawmidi            30876  1 snd_seq_midi
snd_pcm               104102  5 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_controller
snd_seq                67224  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         14497  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              29513  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    87611  24 snd_hda_codec_realtek,snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device
soundcore              15052  2 snd,snd_hda_codec

aplay -l
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: MID [HDA Intel MID], aygıt 0: ALC272 Analog [ALC272 Analog]
  Altaygıtlar: 0/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 1: NVidia [HDA NVidia], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
kart 1: NVidia [HDA NVidia], aygıt 7: HDMI 0 [HDMI 0]
kart 1: NVidia [HDA NVidia], aygıt 8: HDMI 0 [HDMI 0]
kart 1: NVidia [HDA NVidia], aygıt 9: HDMI 0 [HDMI 0]

plazma

Hdmi ile analog aynı modülde olduğundan kaynaklanıyormuş yanlış okumadıysam.

şöye bir çözüm önerilmiş

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf açıp en alt satıra şu kodu ekleyip options snd-hda-intel model=auto kaydedip kapatın ve sistemi yeniden başlatın eğer sorun düzelmez ise işlemi geri alalım.

eilivreidar

Alıntı yapılan: plazma - 28 Kasım 2014 - 18:16:22

gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf açıp en alt satıra şu kodu ekleyip options snd-hda-intel model=auto kaydedip kapatın ve sistemi yeniden başlatın eğer sorun düzelmez ise işlemi geri alalım.

Bunu denemiştim, bir faydası olmuyor.

plazma

Sorun bu galiba bir böcekten bahdeilmiş : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1264213

ksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf tekrar çalıştırıp ekli ise o satırı silelim ve bunu ekleyelim

options snd-hda-intel model=ideapad kaydedipo kapatalım ardından sudo alsa force-reload deneyip yeniden başlatıp bakın

Bu arada bunun kalıcı bir çözüm olmadığı NVIDIA sürücüsü kurduktanb sonra düzeldiğini belirtmiş kullanıcı herhalde nvidia sesi ayrıştıyor tahminimce

eilivreidar

Alıntı yapılan: plazma - 28 Kasım 2014 - 18:25:05

Bu arada bunun kalıcı bir çözüm olmadığı NVIDIA sürücüsü kurduktanb sonra düzeldiğini belirtmiş kullanıcı herhalde nvidia sesi ayrıştıyor tahminimce

Terminalden güncel Nvidia sürücümü yüklemek ilk işlemimdir zaten. Onunla alakasının olduğunu düşünmüyorum. Verdiğiniz komutları uyguladım test ediyorum, parça bitti ve takılmadı ancak test etmeye devam edeceğim. Bilgi aktarırım, teşekkürler yardımlarınız için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Kasım 2014 - 19:14:07

Alıntı yapılan: plazma - 28 Kasım 2014 - 18:25:05

Terminalden güncel Nvidia sürücümü yüklemek ilk işlemimdir zaten. Onunla alakasının olduğunu düşünmüyorum. Verdiğiniz komutları uyguladım test ediyorum, parça bitti ve takılmadı ancak test etmeye devam edeceğim. Bilgi aktarırım, teşekkürler yardımlarınız için.

Başarısız. options snd-hda-intel model=basic kodunu deneyerek denedim, yine başarısız.

heartsmagic

Günlük Alsa paketlerini denedin mi?
Bir de makinenin marka ve modeli nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eilivreidar

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Kasım 2014 - 04:43:42
Günlük Alsa paketlerini denedin mi?
Bir de makinenin marka ve modeli nedir?

Alsa paketlerini denedim, işe yaramadı.
LG-R590

YSinan

Merhaba

Arkadaşlar forumdaki tavsiyelerden derlediğim alsabase dosyasındaki aşağıdaki değişiklerle Realtek ALC260 chipsetli ses kartımla yüzde 90 ı geçmemek kaydıyla  temiz bir sonuç aldım tavsiye ederim bununla birlikte bilgisayar açılışında ses kartını yüklerken ve yüzde 100 seste cızırtı azalsada hala devam ediyor ...

Sonuçta daha temiz bir HD ses alabiliyorum

options snd-hda-intel position_fix=1
options snd-hda-intel index=0 model=vaio
options snd-hda-intel model=ALC260

kendi sisteminize uyarlayıp deneyin derim  kolay gelsin ...

eilivreidar

Alıntı yapılan: YSinan - 07 Aralık 2014 - 13:09:03
kendi sisteminize uyarlayıp deneyin derim  kolay gelsin ...

uzun süre test ettim, aynen dediğiniz gibi büyük ölçüde problem hissedilmiyor :) peki tamamen problemi süpürecek bir çözüm yok mu? aslında " üretici " sürücü üretmedikçe imkansız gibi bu söylediğim. teşekkür ederim size, umarım böyle devam eder.