lenovo windows yanına ubuntu kurmak icin bios ayarı

Başlatan okulaptus, 21 Kasım 2014 - 22:41:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okulaptus

lenovo y50-70 bilgisayar aldim. ubuntu konusunda sıfır düzeyde bilgi sahibiyim. windows yanina ubuntu kurmak istiyorum. uefi ayarlarinda usb yi gormuyor. lenovoyu aradim izin vermiyormus sistem. legacy de kurmamı önerdiler. legacyde kurdugumda 2 yol var uefi first yada legacy first hangisini secmeliyim. ben ikisinde de kurdum ama ya windows hata verdi yada ubuntu hata verdi calismadi. nasıl yapmam gerekiyor bu ayarları.
Tesekkür Ederim

if

@okulaptus, Ubuntu'nun hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsunuz? Kaç bit? md5 bütünlemesi yaptınız mı? İçi boş bir usb'yi de mi görülmüyor UEFI seçili iken? Çaılşmadı derken ne demek istiyorsunuz?

okulaptus

uefi de usb yi gorebildi. ubuntuyu kurdum. acılıs ekraninda windows gozukmuyor ama windows var cünkü windows boot loader dedigimde ulasabiliorum. fakat acilis ekraninda sadece ubuntu cıkıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Kasım 2014 - 00:46:32

Alıntı yapılan: if - 21 Kasım 2014 - 23:06:56
@okulaptus, Ubuntu'nun hangi sürümünü kurmaya çalışıyorsunuz? Kaç bit? md5 bütünlemesi yaptınız mı? İçi boş bir usb'yi de mi görülmüyor UEFI seçili iken? Çaılşmadı derken ne demek istiyorsunuz?
simdi kurdum ubuntuyu bu sefer sadece ekranda ubuntu var ama windows calisiyor

if

@okulaptus, kurabilmenize sevindim. Ne yaptınız da kuruldu?

Alıntı Yapacılıs ekraninda windows gozukmuyor ama windows var cünkü windows boot loader dedigimde ulasabiliorum. fakat acilis ekraninda sadece ubuntu cıkıyor.

Açılış ekranı dediğiniz ekranda, kurulu işletim sistemlerini seçebilmeniz gerek ki "Windows loader" gibi bir şey görüyorsanız bir sorun yoktur. Anlamadın ne demek istediğinizi.

okulaptus

Alıntı yapılan: if - 22 Kasım 2014 - 01:13:49
@okulaptus, kurabilmenize sevindim. Ne yaptınız da kuruldu?

Alıntı Yapacılıs ekraninda windows gozukmuyor ama windows var cünkü windows boot loader dedigimde ulasabiliorum. fakat acilis ekraninda sadece ubuntu cıkıyor.

Açılış ekranı dediğiniz ekranda, kurulu işletim sistemlerini seçebilmeniz gerek ki "Windows loader" gibi bir şey görüyorsanız bir sorun yoktur. Anlamadın ne demek istediğinizi.

yok windows loader yok. ekranda sadece ubuntu var. windowsa boot ekranindan ulasabildim. yani kisaca sole diyeyim grub ekranında windows yok. sadece ubuntu cıkıyor.

asusubuntu

Grub customizer yükleyip(forumda kurulum kodları var), "genel ayarlar" kısmında "görünürlük"ün altında  diğer işetim sistemlerini ara seçeneği var onu işaretleyip deneyebilirsiniz. Zamanıda biraz yükseltin mesela 7sn veya 10 sn gibi.  Umarım işe yarar.