php.ini sorunu

Başlatan DuzceLy, 21 Kasım 2014 - 07:12:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DuzceLy

Yeri burası değil ama takıldığım tek yer burası..

Centos 6 kurulu linux vds var plesk panel kurulu ve phpmyadminden bir türlü sql yükleyemiyorum nerede hata yapıyorum sizce ??

110 mb lik sql dosyası var ama bir türlü phpmyadminden yükleyemiyorum zaman aşımı hatası veriyor php.ini dosyasını dzenliyorum nerde hata yapıyorum acaba

bigdump ile deniyorum bu kezde 500 internal server hatası veriyo

programla parçalayıp tek tek yükliyim diyorum bukez yine hata veriyor sqlda sorun oluyor bukezde bildiğiniz başka bir yöntem varmı acaba

birde ssh ile yöntem var ondada 1 2 tabloyu yüklüyor bir anda hata verip kesiyor sorun neyden kaynaklanıyor :S

short_open_tag = On
y2k_compliance = Off
output_buffering = Off
max_execution_time = 60000
max_input_time = 60000
memory_limit = 256M
max_file_uploads = 99999
max_input_vars = 2000

; error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED
error_reporting = E_ALL & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED
log_errors = On
display_errors = Off
warn_plus_overloading = Off
expose_php = Off

variables_order = "ECGPS"
register_argc_argv = On
post_max_size = 180M

gokhanyildiz

sql de nasıl bir sorun oluyor onu söyler misin?

DuzceLy

Valla ne olmuyorki denemediğim yol yöntem kalmadı :S

Bikere direkt olarak phpmyadminden yüklemeye kalkınca zaman aşımı hatası alıyorum tabloların yarısı veritabanına ekleniyor öyle kalıyor. php.inide 180 Mb yaptım sınırlamadı kalmadı ama hala zaman aşımı veriyor yukarıya ekledim zaten ayarlar o şekilde 5 10 defa servere reset attım baktım ayarlar benim yaptığım gibi ama sonuç yok.

Sonra dedim bigdump ile yapıyım onu deniyorum bu kezde sql yükleme esnasında belirli bir süre sonra internal server error hatası veriyor.

Hadi dedim parçalayarak yükleyelim dedik 1 er mbden 114 parçaya böldü yine phpmyadminden yüklemeye kalkınca tek tek partlar halinde bukezde veritabanına eklemiyor kırmızıyla bişeyler hatalar belirtiyor eklemiyor.

Hadi dedik bundanda vazgeçelim ssh ile root ile ekleme yapalım dedik ordada hata veriyor :D ordada yarısını ekliyor sonra hata veriyor..

Hadi bundanda vazgeçtik dedik mysqldumper ile yapalım dedik bu kezde veritabanına hata vermeden tabloları eklemiyor tepki yok yani.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 14:13:11

İşlem sırasında belirli bir süre sonra internal server error hatası alıyorum 5. dakikadan sonra anlaşıldı süreleri artırcaz galiba gene 60 bin saniye yetmiyo galiba

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: DuzceLy - 21 Kasım 2014 - 13:58:17

Bikere direkt olarak phpmyadminden yüklemeye kalkınca zaman aşımı hatası alıyorum tabloların yarısı veritabanına ekleniyor öyle kalıyor. php.inide 180 Mb yaptım sınırlamadı kalmadı ama hala zaman aşımı veriyor yukarıya ekledim zaten ayarlar o şekilde 5 10 defa servere *yeniden başlattım baktım ayarlar benim yaptığım gibi ama sonuç yok.

Sonra dedim bigdump ile *yapayım onu deniyorum bu kezde sql yükleme esnasında belirli bir süre sonra internal server error hatası veriyor.

Hadi dedim parçalayarak yükleyelim dedik 1 er mbden 114 parçaya böldü yine phpmyadminden yüklemeye kalkınca tek tek partlar halinde bukezde veritabanına eklemiyor kırmızıyla bişeyler hatalar belirtiyor eklemiyor.

Hadi dedik bundanda vazgeçelim ssh ile root ile ekleme yapalım dedik ordada hata veriyor :D ordada yarısını ekliyor sonra hata veriyor..

Hadi bundanda vazgeçtik dedik mysqldumper ile yapalım dedik bu kezde veritabanına hata vermeden tabloları eklemiyor tepki yok yani.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 14:13:11

İşlem sırasında belirli bir süre sonra internal server error hatası alıyorum 5. dakikadan sonra anlaşıldı süreleri artırcaz galiba gene 60 bin saniye yetmiyo galiba

Şimdi şöyle bir durum var. sql dosyanızın boyutu ne olursa olsun full-backup mantığıyla alınmış sql dosyasının başında ve sonunda bulunan açıklama satırları bu sql sorgusunu yeniden yüklemeye çalıştığınızda hata almanıza sebep olur. Öncelikle onları bir temizleyin. Bunlar genellikle sql dosyanızın en üstünde ve en altında olur. Daha sonra sql dosyanızı tablo tablo ayırın. Yani tablo içindeki veriyi bölmektense dosyanızı tablolara ayırın. Bu şekilde yüklemeyi deneyin.

DuzceLy

Alıntı yapılan: gokhanyildiz - 21 Kasım 2014 - 14:26:40
Alıntı yapılan: DuzceLy - 21 Kasım 2014 - 13:58:17

Bikere direkt olarak phpmyadminden yüklemeye kalkınca zaman aşımı hatası alıyorum tabloların yarısı veritabanına ekleniyor öyle kalıyor. php.inide 180 Mb yaptım sınırlamadı kalmadı ama hala zaman aşımı veriyor yukarıya ekledim zaten ayarlar o şekilde 5 10 defa servere *yeniden başlattım baktım ayarlar benim yaptığım gibi ama sonuç yok.

Sonra dedim bigdump ile *yapayım onu deniyorum bu kezde sql yükleme esnasında belirli bir süre sonra internal server error hatası veriyor.

Şimdi şöyle bir durum var. sql dosyanızın boyutu ne olursa olsun full-backup mantığıyla alınmış sql dosyasının başında ve sonunda bulunan açıklama satırları bu sql sorgusunu yeniden yüklemeye çalıştığınızda hata almanıza sebep olur. Öncelikle onları bir temizleyin. Bunlar genellikle sql dosyanızın en üstünde ve en altında olur. Daha sonra sql dosyanızı tablo tablo ayırın. Yani tablo içindeki veriyi bölmektense dosyanızı tablolara ayırın. Bu şekilde yüklemeyi deneyin.

Yer sağlayıcım ram yetmiyor ondan diyor hepten karıştı bahsettiğinizide anlamadım :( sabah 7 ye kadar uğraştım kafa zaten trilyon oldu :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 14:52:02

Şimdide bu hatayı alıyorum ;

MySQL-ERROR
MySQL bildirisi:
Variable 'character_set_client' can't be set to the value of 'NULL'

Sorguda hata oluştu:
/*!40101 SET character_set_client = @saved_cs_client */;

/*!40101 SET character_set_client = @saved_cs_client */; -> Variable 'character_set_client' can't be set to the value of 'NULL'

gokhanyildiz

bak şimdi. aldığın hata sana dediğim hata :)

sql dosyanı aç. en üstünde şöyle bir açıklama göreceksin.

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 4.0.4
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Anamakine: localhost
-- Üretim Zamanı: 21 Kas 2014, 14:12:20
-- Sunucu sürümü: 5.5.31
-- PHP Sürümü: 5.4.16

SET SQL_MODE = "NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";

/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Veritabanı: `veritabaniadi`
--

en altında da şöyle birşey göreceksin:

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;

Bunları silersen o gördüğün hatalarla karşılaşmazsın.

DuzceLy

ee resmen sql dosyasının içeriğini, bozmuş oluyoruz ama denicem

Ya benim anlamadığım olay koskoca phpmyadmin ile biz neden sorunsuz yükleme yapamıyoruz saçmalık bu zaman aşımı sorununu neden aşamıyoruz ?????? sorun nerde neyi değiştirmemiz gerekiyo php.ini diyolar değiştiriyorum yine aynı ne yapıcaz

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: DuzceLy - 21 Kasım 2014 - 15:17:03

Ya benim anlamadığım olay koskoca phpmyadmin ile biz neden sorunsuz yükleme yapamıyoruz saçmalık bu zaman aşımı sorununu neden aşamıyoruz ??? ??? sorun nerde neyi değiştirmemiz gerekiyo php.ini diyolar değiştiriyorum yine aynı ne yapıcaz

Bozmazsın merak etme. Sen gördüğün bu kodları kaldır sonra tekrar dene. Ben hergün yapıyorum neredeyse bu işlemi :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 15:20:21

Ya benim anlamadığım olay koskoca phpmyadmin ile biz neden sorunsuz yükleme yapamıyoruz saçmalık bu zaman aşımı sorununu neden aşamıyoruz ??? ??? sorun nerde neyi değiştirmemiz gerekiyo php.ini diyolar değiştiriyorum yine aynı ne yapıcaz

php.ini dosyasına müdahale edebiliyor musun? Muhtemelen hosting firman buna erişimini kapatmıştır ve sen de anadizinde bir .ini dosyası oluşturup denemeye çalışıyorsundur. onlarla iletişime geçmen iyi olacaktır. Ayrıca php.ini sorununu da halletsen son mesajımdaki dediklerimi yapmazsan yine aynı hatayı alırsın  :D

DuzceLy

Alıntı yapılan: gokhanyildiz - 21 Kasım 2014 - 15:19:00

Bozmazsın merak etme. Sen gördüğün bu kodları kaldır sonra tekrar dene. Ben hergün yapıyorum neredeyse bu işlemi :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 15:20:21

php.ini dosyasına müdahale edebiliyor musun? Muhtemelen hosting firman buna erişimini kapatmıştır ve sen de anadizinde bir .ini dosyası oluşturup denemeye çalışıyorsundur. onlarla iletişime geçmen iyi olacaktır. Ayrıca php.ini sorununu da halletsen son mesajımdaki dediklerimi yapmazsan yine aynı hatayı alırsın  :D

Vds diye belirtmiştim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 15:55:25

Bakın olaya bakın

short_open_tag = On
y2k_compliance = Off
output_buffering = Off
max_execution_time = 6000000000
max_input_time = 600000000
memory_limit = 256M
max_file_uploads = 9999999999
max_input_vars = 2000000000

Bu değerlerde bile 85 tablo ekliyor sonra zaman aşımı veriyor 600000000 bukadar saniye yetmiyormu yani şimdi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 16:12:21

Şuanda senin dediğini uyguluyorum bakalım 104 mb lik .sql dosyasını mysqldumper ile import edebilecekmiyim tabi intarnal server error vermez ise

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2014 - 17:46:18

senin yöntem şuana kadar hata vermedi ancak ;

96 Minutes 46 Seconds, 294 Page refreshs

bukadar sürdü normal mi ? hala devam ediyor

Şimdiye kadar 51 tablo oluşturuldu.
Şimdiye kadar 36.302 kayıt başarılı olarak işlendi.

85 tabloda hata verdiğini görmüştüm sanırım 5 6 saate tamamlanır normalmi sizce ?

heartsmagic

Amaç bir veritabanı yedeği alıp, başka birine basmak mıdır?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.