Pisi Linux 1.1 Destek oluyoruz

Başlatan ulupınar, 21 Kasım 2014 - 00:52:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulupınar

Merhaba,

Ubuntu forum sitesine çalışmalarımız hakkında tanıtıcı bilgiler verme fırsatını verdiği için teşekkür ediyoruz.

Pisi Linux çalışmaları herkese açık olarak proje sayfalarımızda devam ediyor.
Ortak çalışma yaptığımız internet platformlarından bazıları ve adresleri :

https://pisi.slack.com

https://trello.com/ (Pisi Linux Board)

https://github.com/pisilinux/PisiLinux

Şimde çalışmakta olduğumuz konulardan bazıları; qt4 ve qt5 paketleri ile kde5 , pisi-chroot ve farm, docker

Takımımıza katılmak isteyen olursa yada katkı sağlarım diyorsanız mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz. admin@pisilinux.org

ve mail adresinizi bırakırsanız sizi slack platformuna davet ederiz çalışmalarımız hakkında daha bilgi alabilirsiniz. Sevgi ve saygıyla...

if

@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.

Ozmo

Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.
+1

ulupınar

Alıntı yapılan: Ozmo - 21 Kasım 2014 - 01:36:00
Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.
+1

Linux merakınız buraya kadar demek ki pisilinux sizde alerji yapıyor belli ki.

Ozmo

Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - Bugün, 01:36:00Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.+1
ölü bir proje için neden yardım gösterelim ?

ulupınar

Alıntı yapılan: Ozmo - 21 Kasım 2014 - 17:38:01
Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - Bugün, 01:36:00Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.+1
ölü bir proje için neden yardım gösterelim ?
PisiLinux 1.1 dağıtımı yeni çıktı neresi ölmüş siz çok biliyorsunuz. :) Ayrıca sizden kim yardım istiyor anlamadım.

if

@ulupınar, ne Pisi Linux ne de başka bir dağıtıma alerjimiz var. Herhangi bir dağıtımla ilgili soru ve sorunlar dile getirilebilir ve dağıtım hakkında tanıtım yapılabilir. Fakat "Pisi Linux'a şu uygulamayı kurmak için şu paketi yüklemeniz yeterli." gibi hiç bir bilgi içermeyen konular açmanız kabul edilebilir değil. Bu uygulamaları derleyerek Pisi Linux'a kurulabilir hale mi getirdiniz, güzel. O zaman uygulamaların Pisi Linux resmî depolarına girmesini sağlayın. Bu paketlerin varlığından kullanıcılar haberdarı mı etmek istiyorsunuz, güzel. O zaman bu paketlerin önceden var olmadığını, kendinizin oluşturduğunu ve nasıl kurulabileceğini anlatan bir konu açın. Pisi Linux forumunda bu paketlere dair bir konu göremiyorum. Bizim forumda kaç Pisi Linux kullanıcısı var ki önce burada açıyorsunuz konuları? Meramınız Pisi Linux kullanıcıların bu paketleri kullanması değil mi?
Pisi Linux 1.1 kurulumunu anlatmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sanki her yeni sürümde kurulum değişiyormuş gibi. Bir çok dağıtımda olduğu gibi kurulum adımları hemen hemen aynı. Ayrıca Pisi Linux vikisinde de mevcut anlatım. Aynısını tekrarlamanın kime ne faydası var? Onun yerine vikiye katkı yapsanız daha iyi olur.

waroi

@ulupınar, aslında @if haklı, gerçekten bir şeyler yapmaya çalışmanı taktir ediyorum, fakat gücünü ve zamanını boş yere harcama gel wiki'mize katkı ver. Emeğin boşa gitmesin... Sağda solda forumlarda yazdıkların kaybolur ama wiki'de madde yazsan oradan herkez her zaman faydalanır...

Ozmo

Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - 21 Kasım 2014 - 17:38:01Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - Bugün, 01:36:00Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.+1
Linux merakınız buraya kadar demek ki pisilinux sizde alerji yapıyor belli ki.ölü bir proje için neden yardım gösterelim ?PisiLinux 1.1 dağıtımı yeni çıktı neresi ölmüş siz çok biliyorsunuz. Ayrıca sizden kim yardım istiyor anlamadım.
emeklerini taktir ediyorum ama burada gereksiz konu açacağına @waroi dediği gibi wiki'nize önem ver belki bir yere gelebilirsiniz :) ayrıca pisi linux için yardım etmem ben şahsi yazmıştım sen genel anlamışsın bence boş bir proje bir kaç sene içinde unutulup gidecek.

ulupınar

Alıntı yapılan: Ozmo - 22 Kasım 2014 - 11:54:02
Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - 21 Kasım 2014 - 17:38:01Alıntı yapılan: ulupınarAlıntı yapılan: Ozmo - Bugün, 01:36:00Alıntı yapılan: if@ulupınar, bence de bu kadar gereksiz Pisi Linux tanıtımı yeterlidir.+1
Linux merakınız buraya kadar demek ki pisilinux sizde alerji yapıyor belli ki.ölü bir proje için neden yardım gösterelim ?PisiLinux 1.1 dağıtımı yeni çıktı neresi ölmüş siz çok biliyorsunuz. Ayrıca sizden kim yardım istiyor anlamadım.
emeklerini taktir ediyorum ama burada gereksiz konu açacağına @waroi dediği gibi wiki'nize önem ver belki bir yere gelebilirsiniz :) ayrıca pisi linux için yardım etmem ben şahsi yazmıştım sen genel anlamışsın bence boş bir proje bir kaç sene içinde unutulup gidecek.
@Ozmo sizden yardım isteyen yokta bu niye biz dünyada ülkemizin bayrağı yerelde mahallemizin kedisiyiz. Takdir etmene memnun oldum ve birkaç sene içinde PisiLinux projesinin sona ermesini istemediğiniz belli ama yazdıklarınız tam tersini anlatıyor. :) Bizler PisiLinux projesinin daha çok destek almasını istiyoruz. Manevi desteğe ihtiyacımız var ama ya bunun farkında değiller veya gerçekten anlamsız önyargıları var.

heartsmagic

Alerjimiz yok ancak bu gidişle olabilir. @ulupınar, ricamızı ettik, isteğimizi dile getirdik. Bundan ötesinde aynı davranışlar sergilenirse olay boyut değiştirecek. Pisi Linux'un hem forumu mevcut hem de Viki'si, arkadaşlar da söyleyeceğini söylemişler.

Hayır, dağıtım alerjisine sahip olmakla suçlandık ya bu da gülünç. Önce insan bir kendisini değerlendirir yaptıklarım doğru mu değil mi diye. @ulupınar, umarım söylenenleri değerlendirip gerekeni yaparsın. Böyle davranışlar o çok sevdiğin dağıtıma zarar veriyor öncelikle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nikbinliknet

Alıntı yapılan: if - 21 Kasım 2014 - 21:57:38
@ulupınar, ne Pisi Linux ne de başka bir dağıtıma alerjimiz var. Herhangi bir dağıtımla ilgili soru ve sorunlar dile getirilebilir ve dağıtım hakkında tanıtım yapılabilir. Fakat "Pisi Linux'a şu uygulamayı kurmak için şu paketi yüklemeniz yeterli." gibi hiç bir bilgi içermeyen konular açmanız kabul edilebilir değil. Bu uygulamaları derleyerek Pisi Linux'a kurulabilir hale mi getirdiniz, güzel. O zaman uygulamaların Pisi Linux resmî depolarına girmesini sağlayın. Bu paketlerin varlığından kullanıcılar haberdarı mı etmek istiyorsunuz, güzel. O zaman bu paketlerin önceden var olmadığını, kendinizin oluşturduğunu ve nasıl kurulabileceğini anlatan bir konu açın. Pisi Linux forumunda bu paketlere dair bir konu göremiyorum. Bizim forumda kaç Pisi Linux kullanıcısı var ki önce burada açıyorsunuz konuları? Meramınız Pisi Linux kullanıcıların bu paketleri kullanması değil mi?
Pisi Linux 1.1 kurulumunu anlatmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sanki her yeni sürümde kurulum değişiyormuş gibi. Bir çok dağıtımda olduğu gibi kurulum adımları hemen hemen aynı. Ayrıca Pisi Linux vikisinde de mevcut anlatım. Aynısını tekrarlamanın kime ne faydası var? Onun yerine vikiye katkı yapsanız daha iyi olur.

Durum bu kadar basit @if in dediği gibi. Böylesine sürekli forum iletileri yazacağına asıl kalıcı ve önemli olan ürettiğin açık kaynak betikler, yazılımlar, ek paketler vs. her türlü emek gücü harcanmış işi sevdiğin ve yayılmasını istediğin işletim sisteminin resmi depolarına girmesini sağlaman ve kendi mecralarında son kullanıcıya ulaştırmaya çalışman gerekiyor @ulupınar

Alıntı yapılan: ulupınar - 22 Kasım 2014 - 12:47:14
Alıntı yapılan: Ozmo - 22 Kasım 2014 - 11:54:02
emeklerini taktir ediyorum ama burada gereksiz konu açacağına @waroi dediği gibi wiki'nize önem ver belki bir yere gelebilirsiniz :) ayrıca pisi linux için yardım etmem ben şahsi yazmıştım sen genel anlamışsın bence boş bir proje bir kaç sene içinde unutulup gidecek.
@Ozmo sizden yardım isteyen yokta bu niye biz dünyada ülkemizin bayrağı yerelde mahallemizin kedisiyiz. Takdir etmene memnun oldum ve birkaç sene içinde PisiLinux projesinin sona ermesini istemediğiniz belli ama yazdıklarınız tam tersini anlatıyor. :) Bizler PisiLinux projesinin daha çok destek almasını istiyoruz. Manevi desteğe ihtiyacımız var ama ya bunun farkında değiller veya gerçekten anlamsız önyargıları var.

İşletim sistemleri evrensel olmalı ve kamunun yararını gözetmeli. Bu yüzden özelde GNU/Linux tabanlı genelde açık kaynak kodlu ve özgür işletim sistemleri kullanıyoruz ya da bu sistemler için yazılımlar geliştiriyoruz. (ben geliştirmiyorum konu itibariyle yazıyorum) Bu işletim sistemleri çeşitli grafiksel, sembolik dillerde  yazılmakta. Sonra bu semboller ve diller arayüze geçtiğinde yine başka diller kullanılmakta. Ubuntu, Pisi Linux gibi sistemler kullanıcılarının, topluluların ihtiyaçlarına yönelik dillerde son kullanıcıya grafiksel olarak yerel dillerde gözükmekte.

Şu "ülkemizin bayrağını sallıyoruz" safsatasını kafanızdan silip atın lütfen. Yerellik doğru ve güzel bir adım fakat biz devletlere, siyasi kurumlara ya da başka tüzel kişiliklere değil kamunun, halkın vatandaşın en ileri,özgür ve katılımcı olabileceği işletim sistemlerini savunuyoruz. Ubuntu, Türkiye de topluluğu en aktif kullanılan, Anadolu'da konuşulan Türkçe (farklı lehçeleri), Ermenice, Arapça, Kürtçe (Farklı Lehçeleri), Farsça, Türkmence vs. dillerine hakim ve bu dillerde geliştirilebilen bir dağıtım. Evrensel olmakla beraber gelişkin bir şekilde yerelleştirilebilmiş bir dağıtım.

Bir sistemin yerelliği, yerelden aldığı kullanıcı, topluluk desteğiyle olur. İhaleci, ticari, esnaf mantığıyla yönetilen Pardus'un (devlet müdahalesinden bahsediyorum) düşürüldüğü durumu hepimiz gördük.

Eğer amacınız bir devletin, ulusun değilde açık kaynak kodlu ve özgür YERELde faydalı bir işletim sistemin yaygınlaştırılmasıyla, bunu kişisel hevesler yada reklamcı bir mantıkla değil sürekli bu alanda çalışmalara yaparak ve mevcut çalışmalarla dayanışarak yapmalısınız.

@ulupınar Ubuntu kullanıcılarına karşı inanılmaz bir önyargının olduğunu söylemeliyim. Yani biz neden Linux, BSD vs. dağıtımlara önyargılı olalım. Açık kaynak ve özgür olan her proje insanlığın yararına, gelişimine destek olacaksa ne mutlu?
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

ulupınar

Bizler gönüllüyüz. PisiLinux u önceki ağabeylerimizin ülkemizden çıkarttıkları dağıtımların bir devamı olarak görüyoruz. Bizler herkesin kamuda ve evde-işte beğendiği, kullanımı kolay bir Linux dağıtmına sahip olmasını dileriz. Biz bu amaçlarla yola çıktık. Kullanımı kolay kullanıcı dostu bir dağıtım olmak için çalışıyoruz. Ubuntu dağıtımına bir alternatif olmak gibi bir amacımız yok zaten ubuntu kendini gösteriyor. Bizim sizden istediğimiz açık kaynak yazılımlara verdiğiniz desteği sürdürmeniz art niyetler aramamanız ve bize kendimizi tanıtmamıza müsaade etmenizdir.

heartsmagic

Alıntı yapılan: ulupınar - 23 Kasım 2014 - 16:46:59
Bizler gönüllüyüz.

Bizler değiliz, zira Canonical bize para veriyor. Çok da memnunum maaşımdan açıkçası, herkesi Ubuntu'yu desteklemeye davet ediyorum.

Alıntı Yap
PisiLinux u önceki ağabeylerimizin ülkemizden çıkarttıkları dağıtımların bir devamı olarak görüyoruz. Bizler herkesin kamuda ve evde-işte beğendiği, kullanımı kolay bir Linux dağıtmına sahip olmasını dileriz. Biz bu amaçlarla yola çıktık. Kullanımı kolay kullanıcı dostu bir dağıtım olmak için çalışıyoruz. Ubuntu dağıtımına bir alternatif olmak gibi bir amacımız yok zaten ubuntu kendini gösteriyor. Bizim sizden istediğimiz açık kaynak yazılımlara verdiğiniz desteği sürdürmeniz art niyetler aramamanız ve bize kendimizi tanıtmamıza müsaade etmenizdir.

@ulupınar, yaşının genç olduğunu varsayarak çok fazla üzerine gitmek istemiyorum. Tanıtım da yapılabilir bir dağıtım için ancak bu şekilde olmaz. Yaptığın şey sevdiğin o dağıtıma zarar veriyor. Eğer bunu sürdüreceksen, yani bu şekilde tanıtım adı altında forumda "troll" yapmaya devam edeceksen seni üzüle üzüle uzaklaştırmak zorunda kalacağız.

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Kasım 2014 - 16:53:04
Bizler değiliz, zira Canonical bize para veriyor. Çok da memnunum maaşımdan açıkçası, herkesi Ubuntu'yu desteklemeye davet ediyorum.

Şu yukarıdaki cümlemi ciddiye alanlar olabilir, hani en azından emin olamayanlar olabilir. Elbette gerçek değil.

meda

@heartmagıc ne kadar aldığını yazmamışsın.  ;D Belki biz daha çok para alıyoruzdur.  ;D
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

heartsmagic

Kavga çıkar sonra yazarsam :)

ulupınar

Merhaba,

Ubuntu forum sitesine çalışmalarımız hakkında tanıtıcı bilgiler verme fırsatını verdiği için teşekkür ediyoruz.

Pisi Linux çalışmaları herkese açık olarak proje sayfalarımızda devam ediyor.
Ortak çalışma yaptığımız internet platformlarından bazıları ve adresleri :

https://pisi.slack.com

https://trello.com/ (Pisi Linux Board)

https://github.com/pisilinux/PisiLinux

Şimde çalışmakta olduğumuz konulardan bazıları; qt4 ve qt5 paketleri ile kde5 , pisi-chroot ve farm, docker

Takımımıza katılmak isteyen olursa yada katkı sağlarım diyorsanız mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz. admin@pisilinux.org

ve mail adresinizi bırakırsanız sizi slack platformuna davet ederiz çalışmalarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. Sevgi ve saygıyla...

Ketboga

hocam iyi güzelde isim ve sembol kötü ya, yani cinsiyetçilik yapmıyorumda isterse dünyanın en kararlı sistemi olsun adından dolayı kullanmam ben onu :D keşke başlarda daha özgün bir isim bulunsaydı neyse şaka bir yanada açıkçası pisi linux un çok ileriye gidebileceğini zannetmiyorum doğruyu söylemek gerekirse umarım yanılırım ancak şuanlık gidişat o yönde, pardus en  başında devlet dairelerinde kullanılmak üzere tasarlanırken maceraya gidilmeden debian tabanlı olarak planlansaydı çok güzel olurdu daha fazla gelişecekti debian tabanlı olmadı baştan kendileri *bir şeyler yapmaya başladılar tubitak olarak ve zamanla bundada ciddi anlamda başarılı oldular tam depolarında yazılım sayısı kat ve kat artmaktaydı hemde sistem stabilitesi o zaman çoğu linux dağıtımından çok daha iyiydi ancak ne zaman bilim kuruluna siyaset girdi tubitak kastettiğim işin ehlini bilmezler yönetici yapıldı(cidden yöneticilerden birinin cv sinde iyi derece de internet ecplorer kullandığı yazıyordu :D ), gerçek bilim insanları uzaklaştırıldı pardusunda ipi çekilip olmaması gerektiği halde debiana a geçildi velhasıl-ı kelam ol-babda pardus yalan oldu bundan sonrada pek adam olacağa benzemiyor dediğim gibi.
Hiçbir canlı kendisinden daha yüce bir varlığa inanç duymadan ve itaat etmeden yaşamını sürdüremez. İnanç duyanlar bu yükten kurtulmak adına kendilerinden daha güçlü kişileri ararlar ve buna karşılık, bunu aradıkları o kişiler de inanç duyabilecekleri daha da güçlü kişileri ararlar. Ve İşte krallar böyle doğar... Ve işte Tanrılar böyle doğar.

ulupınar

Bizlerde Pisi Linux a gönül vermişler olarak farklı bir açıdan bakıyoruz doğal olarak zaman * her şeyİ tozla kapladığı gibi nereden bakıldığına bağlı olarak işin şeklini bize daha iyi anlatabiliyor.

Pisi Linux konusuna nereden bakıldığı önemli biz içinde olduğumuz için yanlı oluyoruz maalesef fakat dışarıdan bakanlar için bakış açılarını değiştirmelerini tavsiye ederim. Malum kuantum çağına girdik artık nerede durduğunuz, ne zaman baktığınız nereden baktığına göre konular anlam kazanıyor :). Bizler Pisi Linux takımı olarak ülkemizin dışarıda bayrağı içeride mahallemizin kedisi birer pisi olarak görüyoruz kendimizi. Evet Pisi Linux renkleri daha çok kızlara hitap ediyor özellikle logo bu açıdan  herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir dağıtım olmayı hedefliyor. Pardus yoluna başka bir dağıtımı taban alarak devam ediyor yolları açık olsun zaten topluluk dağıtımı ile temas halindeyiz. Herkes sonuçta bakış açısına göre düşünüyor bizler sizlere bakış açınızı değiştirerek bir daha bakmanızı öneriyoruz :D

91011

Merhaba,

Şöyle bir durum var bence ülkedeki linux üzerine en kaliteli, yardım istendiğinde yerinde cevaplar alınbilen forum burası. İşi bilen çok fazla veya ilgili insan burada.

Bu yüzden bu projeler buralarda duyuruluyor bu buradaki üyeler için güzel bir şey değil mi ? Bende pardus topluluğuna katıldım çok zor * bir şey değil iletişimde gayet iyi sadece *bir şeyler yapabilmekte sadece bu.

Bu kadar fazla eleştirmenizi anlamıyorum, yetersiz görüyorsanızda iletişime geçin bak bu böyle olmaz deyin böyle olur deyin ondan sonra yapmazlarsa istediğinizi deyin ama hemen de kestirip atılması bu kadar ön yargılı olunması pek iyi değil bence.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

earas

İf, Ozmo, waroi, heartsmagic ve nikbinliknet gerekeni söylemiş zaten. Bence verilen tavsiyeler dikkate alınırsa pisilinux için daha faydalı bir çalışma yapılmış olur. Gerek tanıtım, gerek asıl kaynağı geliştirmek konularında verilen tavsiyeler dikkate alınmalı. Ve nikbinliknet yerellik konusunda güzel bir açıklama yapmış.

Alıntı YapŞu "ülkemizin bayrağını sallıyoruz" safsatasını kafanızdan silip atın lütfen. Yerellik doğru ve güzel bir adım fakat biz devletlere, siyasi kurumlara ya da başka tüzel kişiliklere değil kamunun, halkın vatandaşın en ileri,özgür ve katılımcı olabileceği işletim sistemlerini savunuyoruz. Ubuntu, Türkiye de topluluğu en aktif kullanılan, Anadolu'da konuşulan Türkçe (farklı lehçeleri), Ermenice, Arapça, Kürtçe (Farklı Lehçeleri), Farsça, Türkmence vs. dillerine hakim ve bu dillerde geliştirilebilen bir dağıtım. Evrensel olmakla beraber gelişkin bir şekilde yerelleştirilebilmiş bir dağıtım.

Bir sistemin yerelliği, yerelden aldığı kullanıcı, topluluk desteğiyle olur. İhaleci, ticari, esnaf mantığıyla yönetilen Pardus'un (devlet müdahalesinden bahsediyorum) düşürüldüğü durumu hepimiz gördük.

Ayrıca; imzanda pisilinux'u tanıtabiliyorsun, her yazdığın iletide pisilinux logosu ve linkleri gözüküyor, onun dışında direkt pislinuxla ilgili konu da açabiliyorsun. Yani bu demektir ki kimsenin alerjisi yok. Tanıtım için yeterince destek verilmiş forum tarafından. Sadece, her şey için buraya konu açma, wikiye yaz, kendi kaynakları için çalış deniyor. Haklılar da.

Yanlız @Ketboga sana katılmıyorum :D
Hocam öyle bakılmaz olaya. Sadece bir isim işte :D Diğer isimler çok mu güzel :D Bizimkiler "Windows" diye isim koysa, yine çıkar "uhehuhe ne windowsu ya kapı koysaydınız keşke" falan derlerdi. Apple çok mu güzel isim :D Blackberry ? İsime takılmaz yani. Sadece isim işte :D Ayrıca tutmaz, gelişmez, 2 yıla biter diyip adamların hevesini baltalamayın :D Gerçekten gelişmesini isteyen, becerikli küçük bir ekiple bile güzel bir hale gelebilir bence. Ama şu bir gerçek, ben asla bir Ubuntu olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü nikbinliknet'in dediği gibi, Ubuntu evrensel olarak geliştiriliyor ve bölgenin kullanıcıları tarafından yerelleştiriliyor.

Bence Ubuntu gayet yerel, gayet bizim. O yüzden pisilinux için "yerel işletim sistemimimiz, bayrağımızı sallıyoruz" gözüyle değil de, diğer dağıtımlar ne düşünceyle çıkıyorsa, aynen o niyetle geliştirilmesi daha makul olur.

heartsmagic

Alıntı yapılan: 91011Merhaba,

Şöyle bir durum var bence ülkedeki linux üzerine en kaliteli, yardım istendiğinde yerinde cevaplar alınbilen forum burası. İşi bilen çok fazla veya ilgili insan burada.

Bu yüzden bu projeler buralarda duyuruluyor bu buradaki üyeler için güzel bir şey değil mi ? Bende pardus topluluğuna katıldım çok zor * bir şey değil iletişimde gayet iyi sadece *bir şeyler yapabilmekte sadece bu.

Bu kadar fazla eleştirmenizi anlamıyorum, yetersiz görüyorsanızda iletişime geçin bak bu böyle olmaz deyin böyle olur deyin ondan sonra yapmazlarsa istediğinizi deyin ama hemen de kestirip atılması bu kadar ön yargılı olunması pek iyi değil bence.
Sözlerin hedefi kim bilmiyorum ancak eğer bizlerin eleştirisi ise söylenmesi gerekenleri söylemeye çalıştık zaten. Ne alerjimiz var ne de tanıtılmasına karşı değiliz. Fakat değil Pisi Linux, Ubuntu'nun bir bileşeni bile böyle tanıtılsa bizim için durum değişmeyecektir. Sözümüz tanıtıma değil, tanıtım yöntemine. @if'in ve sonrasında bizlerin getirdiği eleştiri sadece bu başlık için değil. O günlerde bir süreçti bu tanıtım durumu. Tek başlık üzerinden yapmadık yani eleştirimizi.