bilgisayarımda win8 vardı, ubuntu kurdum şuan windowsun hddlerine ulaşamıyorum

Başlatan bekiriceli, 20 Kasım 2014 - 16:13:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bekiriceli

Error mounting /dev/sda2 at /media/fatih/F0DA2312DA22D51E: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda2" "/media/fatih/F0DA2312DA22D51E"' exited with non-zero exit status 14: Windows is hibernated, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda2': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.

böyle bir hata veriyor
Ice

grayloop

Yakın zamanda böyle bir sorun daha konuşulmuştu. Orada sorun windows'un tam kapatılmamasından kaynaklanıyırdu. yani windows bekleme konumundayken Ubuntu'ya geçiş yapıldığında windows diskleri bırakmadığı için görünmüyordu. Windows'a geçip normal şekilde yeniden başlatıp deneyebilirsiniz. "Windows is hibernated, refused to mount." kısmından da bu anlaşılıyor sanırım.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

bekiriceli

açıkcası windosun bootunu silmişim.yani windows açılmıyordu.
ben bunu öğrenci yurdunun bilgisayarı sürekli çöküğü için, öğrenciler bilisiniz güzel olmuştu fakat; Yazıcı(panasonic dp-8020e ağ yazıcısı ipp://192.168.1.44) ve sürücülerde(c,d,e vb.) problem olduğu için boot'u yeniden düzenlemem gerekti ve ubuntuyu başlangıçtan sildim.yazıcı bari olsaydı sürücüleri ayarlayabilirdim.fakat yazıcı hiç tepki vermedi. windows gönderiyor ubuntu yazıcıya gönderdi diyor ama çıkmıyor.yani ubuntuya insanları alıştıraym diyorum(Özgür yazılım :D) herzaman bi takıntı çıkıyor. windowsu hiç sevmiyorum ama el mahkum.
Ice

grayloop

Windows bootunu silmeden önce windows tam kapanmamış demek. Sorun Ubuntu'da değil Windows'un bekleme modu ayarlarında. Yazıcı sorunu forumda/forumlarda aranarak çözülebilir. Burada da sorunun kaynağı sanıyorum üretici firmaların Linux uyumlu cihaz ve yazılım üretmemelerinde. Bazı yazıcılarda ve donanımlarda ne yazık ki sorun oluyor, bazıları da sorunsuz ve herhangi bir sürücü kurmadan tanınabiliyor.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz