[Çözüldü] Grub'u Diski Belirterek güncellemek ?

Başlatan feritarslan, 18 Kasım 2014 - 20:05:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

feritarslan

Kolay gelsin ben grubu güncellerken güncellemiyo sanırım niye derseniz dev/sda1 üzerinde bulunan windows loader yazıyor bunu kendi yüklü olduğu diski belirterek nasıl güncelleriz arkadaşlar ?
                CloneZilla

if

Anlamadım soruyu? İmlâ vs. diyecceğim ama neyse.. "Windows loader on /dev/sda1" yazmasın mı?

feritarslan

yok abi şimdi benim birinci diskimin en birinci bölümünde windows bot loader yüklü yani dev/sda1 bölümünde ama grub dev/sda5 te yüklü ben sudo update-grub2 dediğim zaman kendisi otomatik tanımıyor grubun nerede olduğunu direk dev/sda1 e bakıyor sanırım doğrumudur.
                CloneZilla

if

Alıntı yapılan: feritarslan - 19 Kasım 2014 - 12:37:15
Yok abi, şimdi benim birinci diskimin en birinci bölümünde windows bot loader yüklü, yani dev/sda1 bölümünde.

Tamam.
Alıntı yapılan: feritarslan - 19 Kasım 2014 - 12:37:15
Ama grub dev/sda5 te yüklü. Ben

sudo update-grub2

dediğim zaman kendisi otomatik tanımıyor grubun nerede olduğunu. Direk dev/sda1'e bakıyor sanırım, doğru mudur?

Grubun nerede olduğunu tanıma diye bir şey yok. Grub, diskin başındaki belli bir bölümü okuyarak hangi bölümde hangi işletim sistemi olduğunu vs. bulur.

Soruyu anlamadım yine.

feritarslan

CloneZilla

if

feritarslan

Grub kendisi buluyor nerede yüklü olduğunu ve kendisini güncelliyor sadece diskin birinci bölümünden başlıyor kendisini aramaya =)) doğrumu ?
                CloneZilla