[Çözüldü] HP Compaq nx9000 ubuntu kurulumu yardım lütfen..

Başlatan tallgaaa, 05 Kasım 2008 - 19:26:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tallgaaa

arkadaşlar selam. hp compaq nx9000 notebookum var. windows xp yanına pardus kurmayı denedim fakat kernel cekirdegi yuklenirken kurulumda takılıyıor. o yuzden pardustan vazgectim. acaba ubuntu da böyle bir şey olur mu? birde hangi ubuntu sürümü daha rahat calısır onu da belirtirseniz guzel olur. sistem özellikleri aşagıda yardımcı olursanız cok sevinirm smdiden tesekkur ederm..

-Intel Pentium 4 / 2.0 Ghz
-256 MB RAM (bütünleşik ekran kartı yüzünden kullanılabilir bellek 192 MB gözüküyor..)

atomkarinca

192 MB ram Ubuntu için biraz az (sanırım 384 MB istiyor). İstersen önce DSL ya da Puppy Linux gibi dağıtımların Live CD'lerini çalıştırmayı bir dene.

heartsmagic

Aslında DSL ya da Puppy gibi dağıtımlar o makine için ideal. Ancak XP'nin çalıştığı bir sistemde Ubuntu'nun ağır çalışması beni cidden üzüyor. Teknolojik olarak 256 MB bellek geride kaldı demek çok yanlış değil, fakat ortada güzel alternatiflerin de olması lazım. Evet bir ArchLinux o makinede güzel bir masaüstü ile çalışır ancak ona da her yeni arkadaş el atamaz. Zenwalk desek o da güzel fakat camiası ne kadar geniş?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tallgaaa

evet zamanında yazmıstm kurulumla ilgili yardım diye ancak gerek kalmadı =) laptopa 512 mb ram takviyesi yaptm suan 694 mb ram ile ubuntu kullanıyorum. pardus vardı onceden, acıkcası solemek gerekirse pardusu cok sevdim ama laptopumda cok agır calısıyordu. ubuntuda bariz pardusa oranla hız farkı var tabi bunun nedeninin ubuntu'nun gnome arayuzu ve pardus'un kde arayuzu olma ihtimali yuksek..