[Çözüldü] Windows 7 yanına ubuntu kurma sorunu...

Başlatan buzruh, 17 Kasım 2014 - 20:13:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

buzruh

Beyler ben ubuntuya yeni başlama kararı aldım. Bu sizi yanıltmasın iyi bir windows kullanıcısıyım yani bilgisayardan az çok anlarım. Windows 7 kullanıyorum ve yanına ubuntu kurmak istiyorum. Hard diskte ubuntuya boş bir alan ayırıyorum dvd'yi takıp boot ediyorum ubuntu kurulumuna başlıyorum ama herkeste gelen "Ubuntuyu windows 7 yanına kur" seçeneği kurulum esnasında karşıma çıkmıyor. 4gb ramim var ubuntu 64bit kurmaya çalışıyorum. Ne yaptımsa bir türlü win7 yanina kuramadim. O secenek olmadan "başka * bir şey" secenegine tikladim. Ayirdigim bolumu ext4 gunluk dosya kullanimi, ayirma birimi /, diski bicimlendir dedim ubuntuyu sorunsuz kurdum yukledim fakat acilista grub ekrani cikmiyor benden win7 mi ubuntu mu acayim sormuyor direkt olarak ubuntu olarak başlıyor. Hp pavilion p6-2100et masauatu pc kullaniyorum. Uefi muhabbeti falan oluyormus, win7 nasil kuruyorsam ubuntuyu da o sekilde boot ediyorum. Bilgisayarimin biosundan uefi guvenligini nasil kaldiracagimi bulamadim. Securityde enable olan seyleri disable yaptim fakat yine olmadi. İşin özü; HP pavilion p6-2100et 64bit masaustu windows 7 bilgisayarimin yanina ubuntuyu nasil kurabilirim?? Yardimlarinizi bekliyorum.

heartsmagic

Şu an Ubuntu kurulu mu? Eğer öyleyse şu çıktıları aktar lütfen:
sudo fdisk -l
[ -d /sys/firmware/efi ] && echo "EFI boot on HDD" || echo "Legacy boot on HDD"

UEFI varsa o şekilde kurman lazım, Viki'mizdeki kurulum maddesine bakabilirsin. Şu aşamada eğer Windows yerli yerinde duruyorsa Boot-Repair ile şansını deneyebilirsin. Önce bir çıktıları görelim ama.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

buzruh

Hayır ubuntu kurulu degil suan. Ubuntu kurulumunu defalarca denediğim icin bilgisayara bir günde üç defa format atmak zorunda kaldım.  Birkez daha zarar verip win7'yi tekrar kurmaya göz kestiremiyorum. Kurulum esnasında Ubuntuyu Windows 7'nin yanına kur seçeneği için ne yapmam lazım bana o lazım.

asusubuntu

@burzuh aynı sorunları bende yaşadım. Bir günde 5 defa ubuntuyu kurmaya çalıştığımı hatırlarım.
Pcde windows kurulu olduğunu ve yanına ubuntuyu kurmaya çalıştığınızı varsayarsak.(eğer kendiniz pcnize windows u kurmuşşsanız bir kere bile artık o ueffi ile tekrar uğraşmana gerek kalmaz yani bende öyle oldu.)
Ubuntuyu kurabildiniz ve direk pc açılırken ubuntu açılıyorsa çözüm için iki program var.
1. boot-repair. (Bende hata verdi ve bunla yapamadım, isterseniz forumda yada nette arayabilirsiniz)
2. Grub customizer. Ben bunla hallettim sorunu. Bu proramı yükleyip (ben ezberden yükleme kodlarını bilmiyorum siz çok kısa bir nette arama ile bulabilirsiniz)
açılan programda "genel ayaralara" gelip "görünürlük" altındaki "menüyü göster, diğer işletim sistemlerini ara" yı işaretleyip, ve "zamanı 10 "a çıkararak sorunu çözebilirsiniz. Kaydet deyip sistemi tekrar başlatın. Umarım faydası olur. Ben böyle yaptım ve şuan herşey normal.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2014 - 12:49:28

Bu arada defalarca windows kurmanıza gerek yoktu. Açılışta windows görünmeden ubuntunun açılması windowsun silindiği anlamına gelmez Tabi eğer yanlışlıkla ubuntuyu windowsun üzerine kurmadıysanız.

buzruh

Tesekkur ederim kardesim. Suan okuldayim. Eve gidince ilk is ubuntuyu tekrar kurup ubuntuya da grup customizer yuklicem. Umarim hallolur :) tesekkrler :)

asusubuntu

heartsmagic

Her şeyden önce sistemde UEFI var mı yok mu bilmek lazım. Eğer varsa buna göre yol almalısın ki onun da tarifi Viki'mizdeki Kurulum maddesinde var. Yanına kur deme, özellikle UEFI'den sonra sıkıntı çıkartabiliyor o kurulum şekli. "Başka bir şey" de, bölümleri kendin ayarla.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

buzruh

@asusubuntu yardimiyla sorunu cozdum tesekkur ederim

asusubuntu

cagriemer