[Çözüldü] Manjaro Linux ile PPA olur mu ?

Başlatan eronis, 17 Kasım 2014 - 19:38:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

yaourt (AUR) kısmında ubuntu paketlerinden birinin manjaroya kurulduğunu gördüm. Merakımı cezbetti, Ubuntu'da misal Launchpad üzerinden kullandığım; Noobslab, WebUpd8, Teejeetech gibi sitelerin PPA adresleri var. Bu PPA'lar manjaro'da da çalışır mı ? Misal uygulamalar ile ilgili PPA'lar, temalarla ilgili PPA'lar... vs... Ayrıca sadece Manjaro'da değil Arch'da da kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

cagriemer

Manjaro'ya belki .deb paketleri kurabilirsiniz. Fakat bu tavsiye edilebilecek ve saglikli oldugu soylenebilecek bir sey degil. Her ne kadar farkli calissalar da, PPA benzeri Yaourt ve kullanici depolari var Arch tarafinda. Isinizi onlarla gormeye gayret etmelisiniz.

eronis

ooo dostum baya benim arşivi adamlar Yaourt'a eklemişler. sadece 1-2 program eksiği var. Arch'ı kullanamadım, manjaro yükleyecem yakında. Conky konusunda Manjaro'da sorun yaşadım. Hiç böyle birşeye rastgeldin mi ? Yoksa benim conky temalarımı kurarken yaptığım bir hata mı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2014 - 20:39:27

Bu arada yaourt dışında kullanıcı depolarından bahsetmişsin. Bu depolar launchpad gibi ekliyormuyuz ? yoksa ön kurulumu geliyor ?
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

cagriemer

Conky probleminizin neden kaynaklandigini bilmiyorum.

Kullanicilarin kendi depolari dedigim de surada[1] oldukca detayli sekilde aciklanmis.

[1] https://wiki.archlinux.org/index.php/unofficial_user_repositories

eronis

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Konuyu çözüldü diye kapatıyorum. İyi forumlar...