Android telefonu ubuntuya bağlayamadım

Başlatan erkin0007, 14 Kasım 2014 - 10:58:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erkin0007

selamlar.asus zenfone 5 telefonum var. çok uğraştım fakat telefonu birtürlü ubuntuya bağlayamadım
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2226702
bu linkde ilk mesajda denilenleri yaptım masaüstünde android diye simge çıktı fakat tıklayınca "mtp aygıtı bulunamadı" diyor.
fikri olan var mı?
lsusb komutunun çıktısı şöyle
Bus 001 Device 005: ID 0b05:5483 ASUSTek Computer, Inc.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erkin0007

ersinkandemir

Sadece dosya işlemleri yapacaksanız UMS modunda bağlayabilirsiniz "Mass storage" diye de geçiyor. Herhangi bir taşınabilir disk gibi algılanacaktır.
Where there's a shell, there's a way.

erkin0007

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 14 Kasım 2014 - 15:42:10
Sadece dosya işlemleri yapacaksanız UMS modunda bağlayabilirsiniz "Mass storage" diye de geçiyor. Herhangi bir taşınabilir disk gibi algılanacaktır.
bir kaynak yollayabilirmisiniz acaba

heartsmagic

Telefonu hiçbir ek işlem yapmadan bağlayınca ne oluyor, hiçbir şekilde mi bağlamıyor sistem? PTP, MTP gibi yani?
14.04 üzerinde benim hiç sorunum yoktu. 14.10'a geçtikten sonraysa sistem telefonu önce bir PTP olarak bağlıyor, biraz kafası karışıyor. Sonra biraz bekleyince normal şekilde bağlıyor.

erkin0007

Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Kasım 2014 - 00:50:53
Telefonu hiçbir ek işlem yapmadan bağlayınca ne oluyor, hiçbir şekilde mi bağlamıyor sistem? PTP, MTP gibi yani?
14.04 üzerinde benim hiç sorunum yoktu. 14.10'a geçtikten sonraysa sistem telefonu önce bir PTP olarak bağlıyor, biraz kafası karışıyor. Sonra biraz bekleyince normal şekilde bağlıyor.
hocam geçen hafta ptp olarak bağlayabiliyordum. Bu işimi görüyodu. Sonra telefona güncelleme geldi ptp seçeneği kalktı. MTP olarak hiçbir zaman bağlayamadım zaten. Şuanda yaptığım işlemler sonucu telefonu bağlayınca xubuntunun ağ simgesinin bulunduğu yerde bi loading gifi çıkıyor yani bağladığımı anlıyor pc. Ama gel gelelim cihazlar kısmında görünmüyo. Yukarıda yazığım komutun çıktısındada telefon görünüyor

furkankalkan

Peki bağlarken tuş kilidi açık mı ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

erkin0007

plazma

O bağlantıdaki yolun ben çok doğru bir yok olduğunu düşünmüyorum, hali hazırda android cihazları hiç bir ayar yapmadan MTP olarak xubuntu 14.04 32bit ve Ubuntu 14.04 64 bitte bağlayabiliyorum sizin sürüm 32/64 hangisi tam olarak?

erkin0007

Alıntı yapılan: plazma - 16 Kasım 2014 - 17:37:56
O bağlantıdaki yolun ben çok doğru bir yok olduğunu düşünmüyorum, hali hazırda android cihazları hiç bir ayar yapmadan MTP olarak xubuntu 14.04 32bit ve Ubuntu 14.04 64 bitte bağlayabiliyorum sizin sürüm 32/64 hangisi tam olarak?
ubuntu 14.04 64 bit. bu bilgisayarda hiçbir ayar yapmadan note2 yi bağlayabiliyorum ama benim asus zenfone u bağlayamıyorum sorun şu ki zenfon u windowsa bağlayabiliyorum

kindly34

Gmtp programı ile deneyebilir misiniz?
sudo apt-get install gmtp

erkin0007

O programı öncedende denedim, orda görünmüyor. Bunu asus'a bildirsemmi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2014 - 15:14:18

android programlama öğreniyodum telefonu oraya bağlamayı denedim. oldu. pc den kod yazıp telefondan programı  görüntüleyebiliyorum. ama gel gelelim hala dosya yöneticisinde görünmüyor :P

heartsmagic

Telefona gelen güncellemeden sonra olmuş demek ki bir şeyler. Ayarlarını hiç kurcaladın mı?

olaki

Aynı telefondan bende de var, tanımadı, bağlanmadı.
Henüz tanıtmak için kurcalamadım.. anlamaya çalışıyorum.
Debian jessie8 rc var, ona taktığım anda disk olarak tanıyor/bağlıyor; müzik, resim falan aktarabildim.

Ubuntu - Gnome 10.04

heartsmagic

10.04 çok eskide kaldı, birçok paket güncellenmiştir muhtemelen. Gerçi hoş, 14.04 ile de sorun yaşanıyor gördüğümüz üzere.

olaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2015 - 17:08:53
10.04 çok eskide kaldı, birçok paket güncellenmiştir muhtemelen.

Bu sürçmeyi nasıl becerdim.. bilemedim. :)
Bendeki Ubuntu - Gnome 14.04... hatta 14.04.2

heartsmagic

Şunu bir denesek mi?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2226702

Sizin telefonlar ve üst modelleri için başarı sağlayanlar mevcut.

lsusb

çıktısını alabilir miyiz telefon takılıyken.

olaki

@heartsmagic,
O bağlantıyı görmüştüm ama ingilizceden dolayı uygun bi vakte ertelemiştim.. şimdi ittirerek vesile oldun, sağol. :)
Google çevirisi ve el yordamıyla hallettim... aynısını uyguladım ve artık android olarak görüyor.
Telefon lsusb'de "ASUSTek Computer, Inc. " olarak görünüyordu.. benim dizüstü de asus olduğu için "ASUSTek Computer, Inc"den  2 tane vardı.
Dil bilmediğim için burdan o arkadaşa da teşekkür yollamış olayım, o da sağolsun.

heartsmagic

Sorun çözüldü yani? Sevindim eğer öyleyse, ayrıca eline sağlık .
Fakat öyle ya da böyle bir anlatım bekleriz, Türkçe de dursun kenarda değil mi :)

olaki

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mart 2015 - 22:04:27
öyle ya da böyle bir anlatım bekleriz, Türkçe de dursun kenarda değil mi :)

Vakit bulabilir miyim bilmiyorum... ama, denk düşürürsem (belki:) bir anlatım oluşturup, karşılaştırmanız için size yollarım.
Kimbilir! belki de ingilizce bilen gençler benden gayretli çıkıp bi çırpıda halleder. :)

Reverser

ADIM 1

ilk olarak gerekli olan MTP uygulamalarını yükleyeceğiz. Terminali açın ardından sırasıyla aşağıdaki komutları girin.

sudo apt-get install libmtp-common mtp-tools libmtp-dev libmtp-runtime libmtp9

sudo apt-get dist-upgrade

ADIM 2

ardından fuse.conf dosyasını düzenleyeceğiz. FUSE nedir ? FUSE (Filesystem in Userspace), Unix türevi bilgisayarlar üzerinde çalışan yetkilendirilmemiş kullanıcıların, çekirdek kodunda değişiklik yapmadan kendi dosya sistemlerini oluşturmasını sağlayan, unix benzer işletim sistemleri için tasarlanmış yüklenebilir çekirdek modülüdür. Bunun gerçekleştirimi ise FUSE modülünün gerçek çekirdek arayüzlerine sadece bir köprü görevi görürken, dosya sistemi kodunun kullanıcı uzayında çalıştırılmasıyla sağlanır.

Terminale geri dönüyoruz,

sudo nano /etc/fuse.conf

ve en altta bulunan "#user_allow_other"'ın başında bulunan "#" kareyi siliyoruz. Aşağıdaki gibi olacak

#/etc/fuse.conf - Configuration file for Filesystem in Userspace (FUSE)

#Set the maximum number of FUSE mounts allowed to non-root users.
#The default is 1000.
#mount_max = 1000

# Allow non-root users to specify the allow_other or allow_root mount options.
user_allow_other

dosyayı sırasıyla Ctrl+X ardından Y tuşuna ve Enter tuşuna basarak kaydediyoruz. (NOT bu işi konsol üzerinden yapmak istemeyenler, herhangi bir text editörünü root olarak açıp kullanabilirler. Örnek: "sudo leafpad /etc/fuse.conf" gibi)

ADIM 3

şimdi, cihaza bağlanmak için gerekli olan bir kaç kural belirlemeliyiz. Ama bundan önce, satıcı ve ürün kimliklerinin ikisinide bulmalıyız. Cihazınızı USB portuna bağlayın ardından Terminal'e geri dönün ve aşağıdaki komutu uygulayın.

lsusb

Bu komut aşağıdakine benzer bir sonuç çıkaracaktır(aşağıdaki çıktı sizinkiyle aynı olmayacaktır.)

Bus 002 Device 003: ID 0fce:01b1 Sony Ericsson Mobile Communications AB
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 0461:4d65 Primax Electronics, Ltd
Bus 001 Device 005: ID 0846:9020 NetGear, Inc. WNA3100(v1) Wireless-N 300 [Broadcom BCM43231]

şimdi, bu listeden cihazınızı bulacaksınız. Benim durumumda cihaz: Sony ve listenin en üstünde. Satıcı kimliği: 0fce Ürün kimliği:  01b1

ADIM 4

şimdi mtp udev kurallarını düzenleyeceğiz. Terminal'e geri dönüyoruz ve aşağıdaki komutu veriyoruz.

sudo nano /lib/udev/rules.d/69-mtp.rules

!bu kısım önemli! ürün kimliği ve satıcı kimliğini gerekli yerlere giriyoruz

# Sony Xperia Z2 Tablet
ATTR{idVendor}=="0fce", ATTR{idProduct}=="01b1", SYMLINK+="libmtp-%k", ENV{ID_MTP_DEVICE}="1", ENV{ID_MEDIA_PLAYER}="1"

ardından dosyayı kaydedip çıkıyoruz.

ADIM 5

bir sonraki adımda yine kuralları düzenleyeceğiz Terminal'e geri dönüyoruz ve aşağıdaki komutu veriyoruz

sudo nano /etc/udev/rules.d/51-android.rules

ve aşağıdaki kod satırını ekliyoruz (kendi ürün ve satıcı kimliğinizi gireceksiniz)

ATTR{idVendor}=="0fce", ATTR{idProduct}=="01b1", MODE="0666"

tamamladıktan ve dosyayı kaydedtikten sonra, bağlı olan cihazı çıkarın ve ardından Adım 6'da bulunan komutları verin.

ADIM 6

sudo service udev restart

açık olan işlemlerinizi kaydedin çünkü sistemi yeniden başlatacağız.

ADIM 7

sudo reboot

Sistem yeniden başladıktan sonra android cihazınızı tekrar bilgisayar bağlayın. Herşeyi doğru yaptıysanız sorunsuz şekilde cihaza bağlanabiliyor, veri alışverişi yapabiliyor olmalısınız.

kaynaklar:
[1] http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2226702
[2] http://tr.wikipedia.org/wiki/Filesystem_in_Userspace

Dip not: Her ne kadar çeviriyi doğru şekilde yapmaya çalışmış olsamda bu rehberi referans olarak kullanınız. İngilizce versiyon üzerinden gidiniz takıldığınız yer olduğunda Türkçeye çevrilmiş bu rehbere bakınız.

XFCE ROCKS !