Wordpress kurulumu

Başlatan hamunpatra, 09 Kasım 2014 - 15:40:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamunpatra

Arkadaşlar wiki de yazdığı gibi wordpress i bilgisayarıma  kurmaya çalıştım. Tabi ki  beceremedim. biryerde takıldım ve çözmek için inanın yerli yabancı sitelerden aşağı yukarı 20 sayfa okudum uyguladım sildim tekrar kurdum. yaklaşık üç saat falan harcadım ama beceremedim. İnanın çok sıkıldım moralim bozuldu. Döndüm win 7 ye orada wordpressi 15 yirmi dakika gibi kısa bir sürede kurdum.
Şimdi tamam ubuntuyu linuxu destekleyelim tembel olmayalım okuyalım kod yazalım üşenmeyelim armut piş azıma düş yapmayalım ama bir yerden sonra inanın insan sıkılıyor. bilgisayardan sadece internete giren facebook twitter yourube giren film seyreden biri iseniz. ubuntu tam size göre ama ötesi için çok sıkıntılar var . 
Gelecek tepkileri tahmin edebiliyorum. ubuntu çok iyi bir sistem forumlar çok aktif insanlar paylaşımcı yazsaydın sorsaydın danışsaydın yardımcı olurduk çözüm bulurduk diyeceksiniz bir kısmı bana kızacak. Tamam da artık sıkıldım yoruldum.

ersinkandemir

Ne yapsak yaranamayacağız anlaşılan. Yine de nerede takıldığınızı öğrenebilir miyiz?

Ubuntu çok iyi bir sistem. Forumlar çok aktif. İnsanlar paylaşımcı. Yazsaydın, sorsaydın, danışsaydın yardımcı olurduk. Çözüm bulurduk.

Ubuntu'yu destekleyin. Linux'u destekleyin. Tembel olmayın. Okuyun. Kod yazın. Üşenmeyin. Armut piş ağzıma düş yapmayın.
Where there's a shell, there's a way.

waroi

Sadece sorunu yazsanız yardımcı olabilirdik, şu an hiç bir şey anlamadım?

hamunpatra

Lütfen kızmayın sinirlenmeyin. Artık yazmama gerek kalmadı çünkü win7 de bana ödev olarak verilen siteyi yapmaya başladım çok yoğun çalışmam lazım artık tekrar geri dönemem. Birde başka bir bölümde konu açmıştım  kablosuz bağlantı için sorun vardı oda cozulemedi. İnternete laptop ile bağlanmak için ethernet kablosunu takiyordum.

xhektor

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 09 Kasım 2014 - 16:16:53
Ne yapsak yaranamayacağız anlaşılan. Yine de nerede takıldığınızı öğrenebilir miyiz?

Ubuntu çok iyi bir sistem. Forumlar çok aktif. İnsanlar paylaşımcı. Yazsaydın, sorsaydın, danışsaydın yardımcı olurduk. Çözüm bulurduk.

Ubuntu'yu destekleyin. Linux'u destekleyin. Tembel olmayın. Okuyun. Kod yazın. Üşenmeyin. Armut piş ağzıma düş yapmayın.

+1 Haklısın :)

hamunpatra

Benden de size +1 sürekli sıkıntı veren bir sistem için bukadar canla başla yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkürler

siberoloji

heartsmagic

Alıntı yapılan: hamunpatra - 09 Kasım 2014 - 15:40:24
Gelecek tepkileri tahmin edebiliyorum. ubuntu çok iyi bir sistem forumlar çok aktif insanlar paylaşımcı yazsaydın sorsaydın danışsaydın yardımcı olurduk çözüm bulurduk diyeceksiniz bir kısmı bana kızacak. Tamam da artık sıkıldım yoruldum.

Kızmayız da, seni haksız buluruz tabi. Şimdi, şunu sor kendine: Neden Windows'ta 15dk.'da yaptın o işi de Ubuntu'da yapamadın? Bunun cevabı sence Ubuntu'nun sorunlu, kötü, zor bir işletim sistemi olması mı yoksa senin kendisini tanımıyor olman mı? Ben de Ubuntu üzerinde 15dk.'da Wordpress kurarım ve Windows'a geçersem afallarım, belki bu iş 30dk.'ya çıkar. Bu Windows'un kötü olduğu anlamına mı gelir yoksa benim onu pek fazla kullanmıyor olduğumdan dolayı unutuyor olmamı mı gösterir?

Linux sadece internet, müzik vs. içinse dünya üzerindeki sunucuların çoğunluğu neden Ubuntu gibi Linux dağıtımları kullanıyor? O insanlar ve bu platform sence işini bilmeyen insanlardan mı oluşuyor ve onların kurulumunu uzaylılar falan mı yapıyor? :)

Neyse, biliyorum sen bize kızacaksın ancak lütfen sistemde bir şeyi yapamadıysan ya onu tanımamana ya da beceriksizliğine ver. Dikkat et, "ya da" ifadesini kullandım, ikisinin birden olması gerekmiyor. Birini seçeceksin artık.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hamunpatra

Yanlış anlaşılmasın ben ubuntuyu çok seviyorum biri iş yerinde (patrondan sürekli  fırça yememe rağmen ) diğeri okulda kullandığım iki bilgisayarımda da yüklü. Vazgeçmeyi de düşünmüyorum ama yani biraz da tıklayıp rahatça yapabilmeyi istemek hakkım değil mi? Yapamayıp kızınca üzülünce sürekli beceriksiz(cahil) damgası yemek mi benim gibilerin kaderi. Yanlış anlamayın siz bana böyle dediniz demek istemiyorum. Sizi takdir ediyorum. Ben linux dünyasının nekadar büyük ve güzel  olduğunun bilincindeyim. Sadece duygularımı paylaşmak istedim. Yanlış anlaşılmasın.

heartsmagic

İyi niyetlisin farkındayım ancak yanlış anlaşılıyor olman gayet normal :) 

İki tıkla kurulum olur mu bilemem, yazılım merkezi ile kurarsın bazı şeyleri ancak "web sunucusu" gibi işler için illa ki ellerini kirletip uçbirime dokunmaya ihtiyacın var. Hani forumda falan anlatım olmasa tamam da, o da var:
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14457.0

Defalarca kurulum yaptım bugüne kadar bu başlığı kullanarak, bir kere bile sıkıntı çıkartmadı. 14.04 sonrası bir güncelleme istiyor gerçi, ayrıca resimlerimiz de uçmuş onlara da el atmalıyız. Fakat temelde orası iş görür.
14.04 için küçük dokunuşlar yaptım, bir ara tamamen yenileriz başlığı.

Yapamayınca da cahil veya beceriksiz olmazsın. Ya sorun çıkmıştır ya da sistemi iyi tanımıyorsundur, o kadar. 

waroi

Sanırım yeni kullanıcı arkadaşlar komut satırından korkuyor yada üşeniyor. Fakat artık buna bile mecbur değiller zaten bir çok dağıtımın deposunda wordpress, php, apache ve phpmyadmin mevcut ve oradan seçip kur deyince otomatik kuruluyor. Yani iş Windows'takinden bile kolay hiç bir şey indirmiyorsunuz. Hatta hiç bir işlem yapmıyorsunuz kur diyorsunuz kuruluyor. Dalga geçer gibi değil mi. Bunuda yapamıyorum diyen biri hiç wordpress kullanmayı denemesin. :D

furkankalkan

Alıntı yapılan: waroi - 10 Kasım 2014 - 17:06:06
Sanırım yeni kullanıcı arkadaşlar komut satırından korkuyor yada üşeniyor. Fakat artık buna bile mecbur değiller zaten bir çok dağıtımın deposunda wordpress, php, apache ve phpmyadmin mevcut ve oradan seçip kur deyince otomatik kuruluyor. Yani iş Windows'takinden bile kolay hiç bir şey indirmiyorsunuz. Hatta hiç bir işlem yapmıyorsunuz kur diyorsunuz kuruluyor. Dalga geçer gibi değil mi. Bunuda yapamıyorum diyen biri hiç wordpress kullanmayı denemesin. :D

+1
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Harbiden depoda Wordpress de varmış. Bir şey daha öğrendik bugün, teşekkürler @waroi :)

hamunpatra

Depodan sırası ile neleri nasıl kurmak lazım bilgi verebilir misiniz
Yada yeni bir konu açıp sıfırdan anlatabilir misiniz?

waroi

apache, mod_php, mysql, phpmyadmin, wordpress bunları kurman gerek, zaten yukarıda da yazmıştım.

gokhanyildiz

Windowsta 2 tıkla kurup işinize başladığınız uygulama xampp felan ise bu ubuntuda da var. Sadece xampp indirme sayfasına bakman yeterli. Websitesi yapacağım demişsin ama aynı zamanda bıktım da demişsin. Yani şimdiden bunu diyorsan ileride yazılımcı olacağım düşüncelerine şimdiden kapılma derim. Yol yakınken başka meslek seçebilirsin.

hamunpatra

Çok teşvik edicisin sağol

gokhanyildiz

Bunun teşvik etmekle alakası yok. Belirli bir çaba sarf etmeden ne biryerlere gelebilirsin ne de birşey öğrenebilirsin. Buradaki bilgili insanların çoğu ilk başladığında senin gibi yapamadığı zaman canı sıkılan insanlardı ama hiçbir zaman pes etmeyip yapamadıkları şeyleri araştıra araştıra öğrendiler. Kimse bu insanların kafasına flash bellek takıpta yüklemedi bu bilgileri. Kod yazmak gibi işlemler sıkıcıdır, özellikle yeterli bilgin yoksa işkencedir ama o işkenceyi gördükten sonra, tecrübe kazandıktan sonra herşeyin aslında çok basit olduğunu göreceksin. Sadece biraz azim gerekiyor. Hangi okulda hangi bölüm okuduğunu bilmiyorum. Ben düz liseyi bitirip orman mühendisliğini okudum. Bak 2 bölümü toplayıp düşündüğün zaman ofis programları dışında en fazla istatistik ve çizim programlarının eğitimini aldığımı düşünürsün ki herkes böyle düşünüyor. Ama ben şuanda bir firmada yazılımcı olarak çalışıyorum. Kimse bana yol göstermedi, bunun eğitimini vermedi. Elimin altında internet gibi bir kaynak vardı. Araştırdım, hangi adımları izlemem gerektiğini öğrendim ve ilk adımdan başlayarak son adıma kadar geldim. Benimkisi bir hobiydi ve severek yapıyordum. Şimdi bu hobiyi meslek edindim ve gayette mutluyum. Yaptığın işi önce sevmelisin. Sevmezsen her iş sıkıcı gelir, hep yarı yolda pes edersin. Ubuntuyu sadece internete girme, duvar kağıdı ve masaüstü temasını değiştirip görselliğine görsellik katma olarak kullanayım dersen olmaz. Ubuntunun derinliklerine inmen lazım. Benim ubuntuyla tanışmam ilk 8.4 sürümü ile oldu mesela. Ses ve wireless sorunum vardı. Sağolsun @heartsmagic açtığım konuda neredeyse 1 hafta boyunca sorunlarımla ilgilendi. O bana hep hangi komutları uygulamam gerektiğini ve hangi çıktıları buraya koymam gerektiğini söyledi bende hiç sıkılmadan yaptım. Düşünebiliyor musun iki adet sorun için bir hafta boyunca çabaladım ama yaptıklarıma deydi kesinlikle. Çünkü o sorunları çözerken çok şey öğrendim. Nerede ne yapmam gerektiğini gördüm. Şimdi projelerim için ubuntu server kullanıyorum. Kendi sunucumu kendim kuruyorum. Mutluyum, huzurluyum. İnan bana sen de olabilirsin. :)