ubuntu live cd şiferi sorunu

Başlatan bilasdem, 06 Kasım 2014 - 16:31:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bilasdem

merhaba ben ubuntu 14.10 indirdim ve usb ye aktardım kurmadan çalıştırdığımda benden login ve password istiyor ve bir türlü açamadım yardımcı olurmusunuz

siberoloji

Mir üzerinde çalışan Unity8 içeren Ubuntu indirdiyseniz;
kullanıcı adı : ubuntu-desktop-next
parola : Boş. Sadece enter a basın.

bilasdem

nerden indirmem gerekiyor adres yazarmısınız

ben http://www.ubuntu-tr.net/indir/ bu siteden indirdim

siberoloji

İndirdiğiniz yer doğru. Problem yok. Aslında parola da sormaması gerek.
Söylediğim kullanıcı adını denediniz mi?

bilasdem

siberoloji

Şunu soralım;
USB'ye nasıl aktardınız ve şifre sorduğu ekranın resmini mesaj yazma kısmının altındaki "Ekler ve diğer seçenekler" bağlantısını kullanarak burada paylaşabilir misiniz?

heartsmagic

Normal şartlarda parola sormamalı, md5 bütünlüğü denetlendi mi bu ISO'nun?
Maksadın kurulum yapmak mı? Hiç çalıştırmadan doğrudan kuruluma geçince ne oluyor?

Ancak, kesinlikle md5 bütünlüğü denetlenmeli öncesinde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bilasdem

benim amacım cd den ubuntuyu kullanmak işim bitine kadar eski sürümlerinde hiç bir sorun yoktu ama bu yeni sürümü indirip çalıştır dediğimde bana kullanıcı adı ve şifresi soruyor

cd başladığında c tuşuna basıyorum ve ordan türkçeyi seçtikten sonra kurmadan çalıştır diyorum ve bana kullanıcı adı ve şifresi soruyor

heartsmagic

aksuugur76

Ben 15.10 live DVD de benzer problemle karşılaştım.Bilgisayarı live DVD ile önyükleme yaptım.Grup ekranı geldi.Grup ekranından Ubuntu 15.10 u denemeyi seçtim.Oturum açma ekranında şifre sordu.Şifre yerine ''passwd'' yazıp enter a bastım.Unity8 ile buluştum.Çok ilginç ve yenilikçi bir arayüzü var.Fakat kararlı değil.Bilgisayarıma kurdum, kurulu sistemi açamadım.Kararlı sürüm çıkana kadar beklemek lazım.Yarın 9.aya giriyoruz.15.10 kararlı sürüm ise bileceğiniz üzere 10.ayda çıkacak.Unity8 opsiyonel mi olacak yoksa öntanımlı mı olacak onu tam olarak bilmiyorum fakat şu anki haliyle kararlı değil.

Şifre olayını şu linkteki bilgilerden yararlanıp çözdüm.Tabi ben şifre kısmına ''passwd'' deneyerek olumlu sonuç elde ettim.Linkini verdeğim sayfada komutlarla yeni şifre oluşturma tarifi yapılıyor.

https://wiki.ubuntu.com/Unity8DesktopIso

Belki fayfadası olur diye Ubuntu 15.10 daily build sürümü izlenimlerimi ilgisi itibariyle bu başlık altında paylaştım.

heartsmagic

Hayır, 15.10 ile Unity 7 varsayılan olarak gelecek, muhtemelen 8'i de seçenek olarak sunacaklar. Unity 8 için daha yol var, 16.04 için dahi varsayılan olma kararı iptal edilmişti bir süre önce.