Pisi Linux 1.1 KDE Sizlerle

Başlatan waroi, 05 Kasım 2014 - 19:47:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

waroi

Teşekkür ederim, şunu da belirtmek istiyorum, Pardus tarafına olumsuz bakmıyor hatta Pardus Topluluk yöneticisi Ümit beyle ve ekibi ile görüşüyor ve fikir alış verişlerinde bulunuyoruz. Bundan sonra amacımız birbirimize destek vermek ve bu zamana kadar oluşmuş bu kötü imajı silip ortaya güzel çalışmalar koyabilmektir. Özgür yazılım camiasının bir dostluk ortamı olduğunu hatırlatmak ve o sıcaklığı yaşatmak istiyoruz. Özgür Yazılıma gönül veren tüm dostlara selamlar...

ersoystars

Yerli malı ürünlerde atak yaptığımız iddia ediliyor. Ne zaman bir yerli malına el atsam altından zte yada benzeri çin firmalarının imzası çıkıyor. Pardus'u da incelediğimde pek de yerli sayılmadığını gördüm. "Biz ne zaman sıfırdan bir şey yapacağız?" sorusuna gark oluyorum hep. Ama bunlar tabi ki başlangıç. Elbet bu yetenekli Türk kardeşlerimiz biraz daha deneyim elde edince linux çekirdeğine bile kafa tutarız gibi geliyor :) PisiLinux ile ciddi anlamda gurur duyuyorum. Yakın zamanda kurup incelemeye başlarım. Bir de @waroi mümkün müdür bilmiyorum ama .deb pakelerinin de aynı zamanda desteklenmesi mümkün mü? Saçma gelebilir soru, sadece temeni :)
Fuuis

waroi

Saçma değil daha öncede düşünüldü .deb paketleri ile ilgili konu, hatta SolusOS geliştiricilerinin bununla ilgili projeleri de vardı ama sonra öyle kaldı... İlerde belki yeniden tartışılmaya başlar...

ersoystars

Wubi ile exe bile çalıştırabiliyorsak, bence bütün linux paketleri tek bir bilgisayarda kullanılabilmeli. Umarım bir gün hepimiz aynı noktada buluşuruz
Fuuis

heartsmagic

Farklı paket kullanılması konusuna sıcak bakmıyorum kendi adıma. Hem ek yük getirir hem de beraberinde sorun. Esas iş şimdilik dağıtımın idamesi olmalı bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meda

Linux dünyasında en sevmediğim şey çok fazla farklılığın olması.  >:( Paketleme, masaüstü ortamları, kurulum farklılıkları, destek süreleri ...
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

iskenderoguz

Alıntı yapılan: meda - 15 Kasım 2014 - 13:26:47
Linux dünyasında en sevmediğim şey çok fazla farklılığın olması.  >:( Paketleme, masaüstü ortamları, kurulum farklılıkları, destek süreleri ...

işte tam da bu yüzden herkes kendine uyan bir şey bulabiliyor

meda

Getirileri olduğu gibi bence götürüleri çok fazla. Hele ki yeni kullanıcı anlam karmaşasına düşünce tam bir kaos ortamı yaşıyor ve bu dünyadan uzaklaşıyor. :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

plazma

@waroi size zahmet ilk mesajınıza gerekli minimum sistem özelliklerinide eklermisiniz lütfen, teşekkürler.

ulupınar

Boş vakitlerinde Pisi Linux için zaman ayıracak insanlara ihtiyacımız var. Sizlerle çalışmaktan ve sizlere yardım etmekten memnuniyet duyarız. Peki Pisi Linux için ne yapabilirsiniz? Pisi Linux projesini seviyorsanız ve vaktiniz varsa Pisi Linux'a katkı verebilirsiniz.

    Takım çalışmasından hoşlanıyorsanız Pisi Linux altında *.pisi paketleri yapabilir ve bunları diğerleriyle paylaşabilirsiniz.

    Test etmekten hoşlanıyorsanız geliştiricilerin yapmış oldukları paketleri test edebilir ve bulduğunuz hataları rapor edebilirsiniz.

    Yazmaktan hoşlanıyorsanız Pisi Linux'un Wiki sayfalarını hazırlayabilirsiniz.

    Bir yabancı dile hakimseniz o dilde çeviri yapabilirsiniz.

    Yukarıda özetlediğimiz gibi Pisi Linux'ta ilginizi çekecek farklı işler var. Pisi paket yapımı, wiki çalışması, çeviri, sanatsal çalışmalar ve daha fazlası için bize destek verecek insanlara ihtiyacımız var. Pisi Linux'a yapılan işlerin sıkıcı olmadığını, farklı ve eğlenceli olduğunu göreceksiniz.
    Tüm bunları okuduktan sonra Pisi Linux için katkı vermeye karar verdiniz ve bizimle temas kurmak istiyorsanız,
    Öncelikle Pisi Linux ile çalışmak için buradan.

    Sonra IRC Freenode sunucusunda bulunan #pisi-devel kanalında yusuf veya obsoleteman ile temas kurmalısınız

    admins@pisilinux.org

    Son olarak GitHub'ı nasıl yapılandıracağınıza dair yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

    Sizleri Pisi Linux'un bir üyesi olarak görmekten memnuniyet duyarız. Yapılabilecek tüm katkılar bizim için değerlidir.
    Saygılarla, Pisi Linux Ekibi

http://forum.pisilinux.org/gonullu-calismalar/pisi-linux%27a-destek-olmak-ister-misiniz/msg7584/#msg7584

htaslan

Konuya çok damdan düşer gibi giriyorum ancak bu konuda bende birkaç birşey söylemek istiyorum. Bana göre dağıtımlar arasında hiçbir zaman sınıf ayrımı yoktur. Sonuç itibariyle bütün dağıtımlar özgürlük sınıfı kapsamında son kullanıcıların isteklerine göre şekillenen sistemlerdir. Bugün Pisi Linux, Ubuntu veya Pardus bunlar arasında teknik kısımlar hariç pek bir fark yoktur. Özünde hepsi aynı felsefeyi benimser. Ancak ben dağıtımlara millilik kavramının karıştırılmasına karşıyım. Çünkü önemli olan kimin yazdığı ya da yaptığı değil hangi amaçla ne kadar özgün yaptığıdır. Ben Pisi Linux uda Pardus uda destekliyorum. Nedeni ise tecrübe ve bilgi havuzunun genişlemesidir. Son olarak @waroi kde5 ve gnome masaüstünün öntanımlı olduğu ikincil bir sürüm gelir inşallah ileriki safhalarda.

turkerataturk

Pisi KDE in Kubuntudan farkı nedir ?
''Mustafa Kemal ATATÜRK''

neynefes

Alıntı yapılan: mustangank - 03 Aralık 2014 - 00:44:29
Pisi KDE in Kubuntudan farkı nedir ?

Masaüstü ortamlarından ziyade genel anlamda farklılar. Kullandıkları paket yöneticileri, onlara has uygulamaları.. vs diye uzar liste.

ulupınar

Pisi Linux için uzun bir yazı hazırlamak istiyorum. Kısaca yazayım Pisi Linux kendi paket sistemine sahip ender dağıtımlardandır. Kullanıcısına paket yapma ve geliştirme süreçlerine katılmalarını sağlayan kendisine has yazılım araçları olan güzel bir dağıtımdır.