ubuntu 8.10 kurulum sorunu?

Başlatan opethmania, 05 Kasım 2008 - 11:29:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

opethmania

Selamlar,
Önce,Ubuntuyu 8.04 ten 8.10'a terfi ettirmek için,internet limitim dolmasın diye iş yerinden indirdiğim beta sürümünü kullandım.Kernel sorunu verince makinamda,sonra çıkmasını bekleyerek stabil sürümünü indirip denemeye karar verdim.Ne yazık ki o da boot_  yazısından sonra entere basınca aynı Kernel hatasını verdi.
Sonra 8.04 içinden upgrade etme seçeneğini kalmıştı geriye.Tüm işlemler tamamlanıp,upgrade tamamlanınca makinamı,olayı hallettiğimi düşünüp yeniden boot ettiğimde aynı kernel hatasıyla karşılaştığımda büyük bir hayal kırıklığına uğradım yine.
Sorun ister beta ister stabil sürümler olsun 8.10 un  iş yerindeki masaüstü bilgisayarlarda sorunsuz çalışırken,benim notebook'umda 8.04 un sorunsuz çalışmasına rağmen neden 8.10 un Kernel hatası verdiğidir?

heartsmagic

Hata neydi? Görürsek daha sağlıklı yorum yaparız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

opethmania

Tamam haklısın.Akşam hatayı buraya yazarım.Ama "Kernel" sorunuyla ilgili bir hata sanırım...

heartsmagic

Umarım "kernel panic" hatası değildir.

opethmania

Evet üzgünüm kernel panic hatası.
"Kernel Panic_not syncing.
Attempted to kill init"
eminim kalıp bir sorun.
ancak bu sorun grupta en son 2.6.27-7 kernel çekirdek sürümünde veriyor.
Nedense daha önce aklıma gelmeyen grup listesindeki daha alt sürümünde (2.6.24-21)Ubuntu 8.10 çalıştı ancak fazla inceleyemedim masa üstündendeki 8.10un resminden bu yorumu yapıyorum.Bazı özellikleri çalışmayabilir?Bu hata daha önce söylediğim gibi sadece benim evdeki LG marka notebook umda veriyor.İş yerindeki masaüstü pclerine rahatlıkla kuruluyor.

heartsmagic

Farklı bir kernelde çalışıyorsa hiç sorun olmadan sistemi kullanabilirsin. Yeni gelen kernelle alakalı bir sorun olabilir, bilhassa senin donanımınla alakalı. Yeni güncellemelerle gelen daha yeni kernel sürümlerini denersin ileride.

opethmania

Haklısın aynen öyle düşündüm.Teşekkür ederim ilgin için.