Ubuntu da torrent programları

Başlatan komikimben, 06 Nisan 2008 - 23:21:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maxspacemax

UBUNTUNA

Eger arama istiyorsanız firefoxun Torrentfinder eklentisini deneyin 1000 site var heralde aradıgı..

atomkarinca

Deluge'de plugin'lerde var bu arama özelliği ama bence http://www.torrentz.com/ sitesinde arama yapmanız yeter de artar zaten.

olaki

Selam,
Öneri ve açılım getiren herkese teşekkürler.
Sağlıcakla.

keyboard

Router modem üzerinden portları bilgisayarıma nasıl yönlendirebilirim?

atomkarinca

Alıntı yapılan: keyboard - 10 Kasım 2008 - 06:22:09

Modemin kitapçığında yazması gerekiyor.

zeitgeist

Transmission yetiyor bana, ancak hep şunu merak ediyorum: Torrent ya da amule de sadece linux kullanıcılarıyla mı alışveriş halindeyiz?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

keyboard

Alıntı yapılan: atomkarinca - 10 Kasım 2008 - 07:12:09

Portları modemden açıyorum,siteler de bağlanabilirlik sorunu devam ediyo.

sons_of_liberty

Arkadaşlar Deluge 1.0.4-1 kullanıyorum. Bence çok güzel ve sade ayrıca utorrente baya benziyor ve makinayıda fazla kasmıyor. Ancak bazı torrent sitelerine deluge ile bağlanamıyorum. Herhalde bazı torrent siteleri deluge kullanımına izin vermiyor. Sizden şunu öğrenmek istiyorum hangi programı kullanarak her türlü torrent sitesine bağlanabilirim ve sorun yaşamam (banlanmak gibi). Olmazsa mecburen wine ile utorrent kullanmak zorunda kalıcam. Değerli görüş ve açıklamalarınızı bekliyorum.

Ayrıca Transmission da iyi gibi ancak eski download yaptığım dosyaları torrent sitelerine direk seede açamıyorum. Çünkü download yaptığım dosyalar eski windows sistemimdeki başka bir hdd nin içinde olduğu için daha önce indirmiş olduğun torrent dosyasını Transmissionla açtığımda torrent dosyaların download edilmiş eski klasörünün yerini gösteremiyorum. Transmission sadece hdd leri görüyor dizinlerin içine girmiyor. Derdimi inşallah anlatabilmişimdir  Gülümseme
ubuntu

atomkarinca

Alıntı yapılan: keyboard - 10 Kasım 2008 - 12:45:31
Alıntı yapılan: atomkarinca - 10 Kasım 2008 - 07:12:09

Portları modemden açıyorum,siteler de bağlanabilirlik sorunu devam ediyo.

O zaman uPnP kullanmayı deneyin.

matrax_41

Alıntı yapılan: zeitgeist - 10 Kasım 2008 - 07:43:42
Transmission yetiyor bana, ancak hep şunu merak ediyorum: Torrent ya da amule de sadece linux kullanıcılarıyla mı alışveriş halindeyiz?

Hayır o torrent dosyasını kullanan herkesle, işletim sisteminin önemi yok

zeitgeist

Alıntı yapılan: matrax_41 - 10 Kasım 2008 - 20:25:08

Ubuntu.tr irc odasında Amule de paylaşımda olan dosyaların sadece linux kullanıcıları olduğu söylendi bana. Torrentte kabuğu kullanan herkesle, amule de ise sadece linux kullancılarıyla mı paylaşım halindeyiz?

foma

Bende senin dediğin gibi biliyorum @zeitgeist
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

atomkarinca

Alıntı yapılan: zeitgeist - 12 Kasım 2008 - 01:45:13
Alıntı yapılan: matrax_41 - 10 Kasım 2008 - 20:25:08

Ubuntu.tr irc odasında Amule de paylaşımda olan dosyaların sadece linux kullanıcıları olduğu söylendi bana. Torrentte kabuğu kullanan herkesle, amule de ise sadece linux kullancılarıyla mı paylaşım halindeyiz?

Kim söylediyse dosya paylaşım protokollerinin nasıl çalıştığını bilmiyor demektir. eD2k ağında (insanların bildiği tabirle eMule) belli sunucular vardır ve siz bu sunuculardan birine bağlanırsınız, sizde hangi dosyaların olduğunu bildirirsiniz, birisi bu dosyalardan birini istediği zaman da olanların sırasına girer ve indirmeye başlar. Burada ayrım sadece bağlanılan sunucularda vardır. Yani o sunucuya bağlı olan herkesten indirirsiniz. Herhangi bir dosyayı indirirken bağlandığınız kişilerin kullandıkları programları aMule'den de görüp teyit edebilirsiniz.

Torrent de buna benzer, sadece sunucu yerine tracker'lara bağlanırsınız ve kullanıcıların bağlantı bilgilerini alırsınız. Burada da herhangi bir işletim sistemi ayrımı yoktur. Bunu da kullandığınız torrent programında bağlandığınız kullanıcıların programlarının isimlerine bakarak teyit edebilirsiniz.

zeitgeist

Teşekkürler @atomkarınca. Nihayet, amule ve torrent uygulamalarında, işletim sisteminin bir önemi olmadığını, açıklamaların sayesinde anlayabildim. 

ali nail

Transmission la opensuse u indireğim dedim 4.1 gb lık dosyayı 1.6 gb olarak indirdi. şaşırtıcı :)

kozanibo

bitstormlite de güzele benziyor basit ve hafif

Yusuff

Alıntı yapılan: sons_of_liberty - 10 Kasım 2008 - 17:41:27
Arkadaşlar Deluge 1.0.4-1 kullanıyorum. Bence çok güzel ve sade ayrıca utorrente baya benziyor ve makinayıda fazla kasmıyor. Ancak bazı torrent sitelerine deluge ile bağlanamıyorum. Herhalde bazı torrent siteleri deluge kullanımına izin vermiyor. Sizden şunu öğrenmek istiyorum hangi programı kullanarak her türlü torrent sitesine bağlanabilirim ve sorun yaşamam (banlanmak gibi). Olmazsa mecburen wine ile utorrent kullanmak zorunda kalıcam. Değerli görüş ve açıklamalarınızı bekliyorum.

Ayrıca Transmission da iyi gibi ancak eski download yaptığım dosyaları torrent sitelerine direk seede açamıyorum. Çünkü download yaptığım dosyalar eski windows sistemimdeki başka bir hdd nin içinde olduğu için daha önce indirmiş olduğun torrent dosyasını Transmissionla açtığımda torrent dosyaların download edilmiş eski klasörünün yerini gösteremiyorum. Transmission sadece hdd leri görüyor dizinlerin içine girmiyor. Derdimi inşallah anlatabilmişimdir  Gülümseme

Azureus'u denediniz mi?
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

redrighthand

Merhaba arkadaşlar.

Benim Transmission la ufak bir sorunum var. Yaklaşık 4 haftadır (ortalama 5 K/s ile) indirmeyi sürdürdüğüm bir torrentim var, 5.4GB boyutunda. Son günlerde Win7 altında bir defrag yaptım, indirilen dosya da defrag yaptığım NTFS diske kayıtlıydı. Bu defragdan sonra Ubuntu 'da torrenti indirmeye devam ettiğimde işlemci faaliyeti aralıksız %54 te seyrediyor. Bilmiyorum bu sorunun defragla ilgisi var mıdır (Ne de olsa ondan sonra ortaya çıktı). Hani, bildiğim kadarıyla defrag işlemi bilgi kümelerinin yerlerini değiştirerek performans sağlamayı amaçlıyor. Acaba bu yarım kalmış torrentimin bir kısım data kümelerinin disk adreslerinde bir kayma yaşandı da Transmission indirirken bu yüzden mi işlemcimi yiyor? Yoksa bunca sabırla indirmeyi sürdürdüğüm torrent tamamlandığında (bir ISO dosyası bu) çalışmayacak mı?
Çok endişeliyim, bir fikri olan var mı?

heartsmagic

Sanırım kimse emin olamaz bu sorduğunan. Zira çok ince bir mesele. Defrag ardından böyle bir sorun yaşanabileceğini de öğrenmiş oldu insanlar. Umarım sorunsuzca tamamlanır dosyan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

foma

@redrighthand,
Transmission'da indirilen "dosyayı kontrol et" ya da "denetime zorla" gibi bir seçenek olması lazım. Dosya bütünlüğünü o şekilde kontrol edebilirsin. Eğer parçaların yerleri değiştiyse yeniden indirir o parçaları.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

redrighthand

Torrentim tamamlandı, ISO yu DVD ye yazdım, sorun yok.
Transmission un torrent bütünlüğünü her açılışta doğruladığını ve tamamlanan yüzdede defragdan sonra bir değişme olmadığını gördüm. Ama o aşırı işlemci kullanımının nedenini halen anlamış değilim. Cevaplar için teşekkürler.

hasanozdogan

Merhaba torrenti açmak istediğimde "This torrent is already exists in the current session" şeklinde hata alıyorum.

heartsmagic

@hasanozdogan, hangi uygulama için söylüyor bunu? Sanki ayrı bir başlıkta konuşsak daha güzel olurmuş bu konuyu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkankalkan

Ben Deluge kullanıyorum ve Transmission kullanırken yaşadığım bozuk paket sorunu dahil hiçbir sorunum kalmadı gibi.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1