Ubuntu da torrent programları

Başlatan komikimben, 06 Nisan 2008 - 23:21:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

komikimben

Ubuntu'da kullanabileceğimiz birçok torrent programi var. Ancak hangi program bizim icin daha elverisli olacaktir? Nasıl karar vermeliyiz?
Arkadaşım K-torrent kullaniyor. Bittorrentin yerine onu kullanmaya başlamıştı ancak çok memnun değil.
Windows'daki utorrent programına eşdeger program hangisi acaba?

Sypro

wine ile utorrent kullanımında sorun yaşamazsın. eğer ki utorrente alternatif arıyosan direk kendisini kullan :)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

Çok alternatif var, kurup kullanmadan neler söylenebilir bilmiyorum ancak ben 4 örnek vereyim.

1. Azureus

Windows dünyasında da kullanılan bu torrent programının üzerine başka bir program sanırım kimse söyleyemez. Kötü yanı Java ile yazılmış olup sistemi çok kasması. Yeni sistemler sorun çıkartmayacağından kullanılabilir.

2. Transmission
GTK tabanlı bir programdır, hafiftir bir çok özellik barındırır.

3. Deluge
Python + GTK+ ile yazılmıştır, hafif sayılır, transmission gibi tercih sebebi olabilir.

3. rTorrent
Konsoldan çalışır, düşük donanıma sahip sistemler için birebirdir. GUI'si olmasa da Düldül'de kullandığım yegane torrent programıdır.

Başka alternatifler için:
http://www.linuxappfinder.com/all?search_text=torrent&search_type=desc
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

komikimben

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Nisan 2008 - 23:29:11
Çok alternatif var, kurup kullanmadan neler söylenebilir bilmiyorum ancak ben 4 örnek vereyim.

1. Azureus

Windows dünyasında da kullanılan bu torrent programının üzerine başka bir program sanırım kimse söyleyemez. Kötü yanı Java ile yazılmış olup sistemi çok kasması. Yeni sistemler sorun çıkartmayacağından kullanılabilir.

kasar derken cok mu kasiyor makinayi? mesela limewire' de java tabanli ama cok kasmiyordu. onun gibi mi?

heartsmagic

Eh öyle denilebilir, makineye göre değişir. Dizüstümde Azureus kullanırım, dediğim gibi ara ara işlemci tavan yapar, fan az döner ancak sistem açısından sorun olmaz benim için. Tercih meselesi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

komikimben

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Nisan 2008 - 23:39:30
Eh öyle denilebilir, makineye göre değişir. Dizüstümde Azureus kullanırım, dediğim gibi ara ara işlemci tavan yapar, fan az döner ancak sistem açısından sorun olmaz benim için. Tercih meselesi.

tesekkurler. azereus indirmeye basladim.

komikimben

Azureus gercekten Serkan bey'in dedigi gibi sanirim en ideali. Canavar gibi calisiyor. Benim makinam ahim sahim bir makina olmamasina ragmen gercekten cok iyi performans aldim.

Dun gece basladigim friends dizisinin ilk sezonunu indirdim.

Tesekkurler.

hasanyılmaz

qbittorrent'i es geçmeyin derim. Basit, hızlı, yeterli.

extremebrutal

Bir çok torrent programını kullandım, gnome'de en iyi performansı transmission ve deluge'den; kde'de ise ktorrent'den aldım.

platonix

Şu anda ben transmissionu deniyorum windows dayken utorrenti kullaniyordum ki bunu genelde torrent siteleri onerir ayrica azereus da bence cok kotu bir program sistem kaynaklarina cok bindiriyor ve cok kasiyor.
Keske utorrentin linux icin yazilani olsaydi.

Eren

Alıntı yapılan: mavikurt - 08 Nisan 2008 - 09:45:43

qbittorrent'i es geçmeyin derim. Basit, hızlı, yeterli.

qbittorrent'i bende tavsiye ederim. Gayet güzel çalışıyor ve işini yapıyor.

Ekleme: Bittorrent yazılımının Linux içinde sürümü varmış: http://www.bittorrent.com/download?csrc=splash

SoulSmasher

Alıntı yapılan: platonix - 27 Nisan 2008 - 01:24:18
su anda ben transmissionu deniyorum windows dayken utorrenti kullaniyordum ki bunu genelde torrent siteleri onerir ayrica azereus da bence cok kotu bir program sistem kaynaklarina cok bindiriyor ve cok kasiyor
ceske utorrentin linux icinj yazilani olsaydi
utorrent wine ile sorunsuz açılabiliyor :)

Deluge kaliteli torrent sitelerinde kabul edilmiyor. Sebebi ise mantıklı: programda ya da trackerda bağlantı sorunu olursa deluge sapıtıyor ve de upload miktarını çok yüksek gösteriyor (terabytelardan bahsediyorum). Bu sebeple de sitelerden atılmanız söz konusu olabilir.

Transmission şahsen tercihim. Fakat düşük sisteme sahipseniz ve/veya seedbox varsa düşük sistem gereksinimleri olan text bazlı rtorrenti öneririm.

ufuk_k

Nerdeyse her torrent programından çok iyi verim aldım. O yüzden sistemi en az kasanları kullanmak ya da alışkın olduğunu kullanmak en iyisi. Ktorrent iş görüyor, içinde browserı var ve bir çok sitede arama yapabiliyor, gnome üstünde deluge ya da transmission kullanıyorum. Torrent programını da wine'dan çalıştırmak bana garip geliyor, çok fazla program var.

komikimben

Azureus kullanıyorum. Serkan'ın tavsiyelerine kulak verin derim sizlere. Hiçte kastırmıyor makinayı.

Ayrıca rapid şifresi alıp indirmek bence dünyanın en mantıklı hareketi.

Paradigma

Alıntı yapılan: komikimben - 27 Nisan 2008 - 19:38:40
azureus kullanıyorum. serkan'ın tavsiyelerine kulak verin derim sizlere. hiçde kastırmıyor makinayı.

ayrıca rapid şifresi alıp indirmek bence dünyanın en mantıklı hareketi.

Rapid şifresini temin etmek zor olanı ya :) O siteye bir kez işim düştü sadece (Sultan Makamı dizisi için) ve illallah ettim. Normalde Emule insanıyım ve Ubuntu'da Amule'yi henüz denemedim.

Azureus bugün denedim ve bana hoş gelmedi, Bittorrent de öyle. Yani bunlarda öyle bariz bir hata gördüğümden değil ama Utorrent'e alışkın olduğum için onu aradım hep. Şimdi ya önerilen Transmission deneyeceğim ya da Wine ile Utorrent seçeneğine bakacağım, teşekkürler paylaşılan bilgiler için.

yogarock

Arkadaşlar kusura bakmayın, torrent konusu açılmışken ayıp olacak belki ama eğer elinizde torrent arenanın davetiyesi varsa bana gönderebilir misiniz? Ayrıca utorrenti tek geçerim.

munirekinci

Transmission öneririm. Açık kaynaklı, ücretsiz, hafif, az yer kaplıyor, çok iyi iş görüyor ve oldukça kararlı.

platonix

Alıntı yapılan: yogarock - 08 Mayıs 2008 - 15:14:32
arkadaşlar kusura bakmayın torrent konusu açılmışken ayıp olacak belki ama eğer elinizde torrent arenanın davetiyesi varsa bana gönderebilirmisiniz.... 8)ayrıca utorrenti tek geçerim...
E-mailini ver, bende bir tane olacak.

tragedy10

Transmission indirme konusunda sorun çıkarmıyor;fakat arayüzü benim için pek kullanışlı değil. Ktorrenti kurdum. Onda da port ayarlarını yapamadım. Beklemede deyip kalıyor. Ubuntu'yu kullanmayı başlayalı 1 hafta falan oldu. Güvenlik duvarı gibi yer var mı acaba port açma işlemini yapabileceğimiz? Geçersiz tracker port diyor ktorrent!
Azureusu da indirmeye başladım. Bir de ona bakayım.

munirekinci

Ubuntu ile birlikte gelen bir güvenlik duvarı var, ancak kapalı olrak geliyor. Yani normal şartlar altında güvenlik duvarı ile uğraşmanız gerekmez. Router modem üzerinden portları bilgisayarınıza yönlendirmeniz yeterlidir.

Torrent istemcileri ile ilgili bilgi almak için şu başıkta faydalı olabilir;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1276.0.html

Şurası da bakılasıdır;
http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_client

bayhanus

deluge kullanmak istedim ama otuz bin kişide olan dosya bir saatte başlamadı..:s
bende utorrenti wine altında kullanıyorum , sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

olaki

Selam..
Bu bahsi geçenelerin içinde 'Ktorrent" dışında arama özelliği olan program var mı ?...
Sağlıcakla...

foma

@olaki
delugede yok.hatırladığım kadarıyla transmissionda da yok.Aramaları zaten üye olmadanda torrent indirebileceğin sitelerde yaptıkları için bence gereksiz bir özellik.ben demonoid.com gayet memnunum, üyeliğin yoksa davetiye yollayabilirim.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: olaki - 03 Ekim 2008 - 00:02:11
Selam..
Bu bahsi geçenelerin içinde 'Ktorrent" dışında arama özelliği olan program var mı ?...
Sağlıcakla...

qBittorrent'te var arama sekmesi.

extremebrutal

Üç haftadır qBittorrent kullanıyorum. Harika bir program. Hem GNOME hem de KDE ortamlarında denedim. İkisinde de güzel sonuçlar verdi. Şiddetle tavsiye ederim.