Ubuntu 14.10'da Not Defterini Açınca PC Kasıyor.

Başlatan AgentForce, 31 Ekim 2014 - 00:45:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AgentForce

Merhaba arkadaşlar, çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Dizüstü bilgisayarımda Ubuntu 12.04 LTS verimli çalışmayınca 14.10'a terfi etme kararı aldım. Sistem gerçekten hızlanmış ama not defterini açınca bilgisayarımın fanı deli gibi çalışmaya başlıyor, bilgisayarım ısınıyor ve işletim sistemi kilitleniyor... Ama not defterini kapatınca bu ısınma/donma ve kasma sorunları bitiyor.  :o

Anlam veremiyorum bu olaya. Tarayıcıda onlarca sekme açıyorum, Euro Truck gibi oyunlar oynuyorum hiç birinde sistemim bu denli zorlanmıyor ama not defterini açınca böyle bir sorun neden karşıma çıkıyor? 

ersinkandemir

Sistem Ayarları'ndan Dil Desteği ayarlarına girip klavye giriş metodunun ne olarak seçili olduğuna bakabilir misiniz?

Edit: gedit varsayarak sordum. "none" veya Türkçeye çevrilmişse "yok"u seçerek deneyin.
Where there's a shell, there's a way.

if

AgentForce

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 31 Ekim 2014 - 00:56:25
Sistem Ayarları'ndan Dil Desteği ayarlarına girip klavye giriş metodunun ne olarak seçili olduğuna bakabilir misiniz?

Edit: gedit varsayarak sordum. "none" veya Türkçeye çevrilmişse "yok"u seçerek deneyin.

Klavye Giriş Metodu: IBus

Alıntı yapılan: if - 31 Ekim 2014 - 00:58:27
Not defteri dediğiniz ugyulama nedir?

Not defteri derken aslında Ubuntu ile birlikte gelen 'belge'yi kastediyorum:

ersinkandemir

Alıntı Yap"none" veya Türkçeye çevrilmişse "yok"u seçerek deneyin.
Where there's a shell, there's a way.

if

Güncellemeler yüklü mü @AgentForce? Herhangi bir dosyayı açınca da işlemciyi aşırı derecede kullanıyor mu Gedit?

AgentForce

Alıntı yapılan: if - 31 Ekim 2014 - 23:14:04
Güncellemeler yüklü mü @AgentForce? Herhangi bir dosyayı açınca da işlemciyi aşırı derecede kullanıyor mu Gedit?

Sadece not defteri açılınca aşırı ısınma sorunu ile karşılaşıyorum. Anlam veremedim bu soruna. :/

Ve evet tüm güncellemeleri eksiksiz yüklüyorum.

Alıntı yapılan: ersinkandemir - 31 Ekim 2014 - 12:00:02
Alıntı Yap"none" veya Türkçeye çevrilmişse "yok"u seçerek deneyin.

Dediklerinizi uyguladım sonuç değişmedi.

heartsmagic

Özel bir tema kullanıyor musun?
gedit
ile açtığında hata basıyor mu uçbirim? Kendisini açtın diyelim ki, ctrl+s yaparsan yani boş bir şekilde kaydedersen sorun çözülüyor mu?
Grafik kartın Nvidia mı, sürücüleri kurulu mu?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gedit/+bug/367372
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AgentForce

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Kasım 2014 - 02:53:42
Özel bir tema kullanıyor musun?
gedit
ile açtığında hata basıyor mu uçbirim? Kendisini açtın diyelim ki, ctrl+s yaparsan yani boş bir şekilde kaydedersen sorun çözülüyor mu?
Grafik kartın Nvidia mı, sürücüleri kurulu mu?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gedit/+bug/367372

Yok hayır kullanmıyorum. Hatta masaüstü arka planını bile değiştirmedim.

Evet grafik kartım Nvidia ve sürücülerini kurmuştum.

Sistem sinirimi çok bozduğu için silip Elementary OS yükledim, yakında laptopumu satıyorum zaten. Bu laptopda adam gibi Linux çalıştıramadım zaten, masaüstü bilgisayarımda hiç sorunla karşılaşmıyordum.