Ubuntu tabanlı işletim sistemi yapımı

Başlatan funny, 28 Ekim 2014 - 16:06:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Peki @funny. Bizlerin Bilişim Teknolojileri ile işi olmadığı için 1-2 sene sürüyor Linux'u öğrenmemiz :) Peki, sen haklısın. 
Kısa süre sonra kendi Linux dağıtımınla görmek isteriz seni buralarda. Hani bizler için çok yavaş ilerliyor, malum kıt biraz bizim algı seviyemiz falan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meda

"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

funny

Ben algı seviyeniz yok demedim sadece biraz karıştırsam öğrenirim diyorum linux terminal  kodlarını ezberlemek biraz zorlayacak beni o kadar.

ekremsenturk

funny

Sağolun zaten amacım sıfırdan yazmak değildi bunu zor anladınız ben sadece ubuntuyu alıp geliştireceğim ortaya yeni bir işletim sistemi çıkacak,Sıfırdan yazmaya zaten gerek yok bu aynı kablumbağa ile atın yarışına benzer çünkü at varken neden kablumbağı seçeyim ?.

furkankalkan

Ha istediğiniz özelleştirilmiş kurulum cdsi ise bi zamanlar remastersys adlı yedek programı bunu yapıyordu fakat onun da 10.04/10.10 zamanlarından sonra geliştirilmesi sonlardırıldı diye biliyorum. Zamanında ben de özenerek bir çok  özelleştirilmiş kurulum imajı yaptım fakat bu imajlar verdiğim onca emeğe rağmen yeni bir distro olmanın yanından bile geçemediler ne yazık ki. Yeni ve özgün bir dağıtım yaratmak ancak büyük ve son derece tecrübeli grupların yapabileceği bir şey. 2 saat üzerinde yazılar akan bir konsolun karşısına geçip, (Ubuntu tabanlı bile olsa) yeni bir dağıtım yaptım diyemezsiniz. Hem madem Ubuntu'yu geliştirecek kadar programlama bilginiz var o halde neden var olanı mükemmelleştirmeye çalışmıyorsunuz da hala yeni bir şeyler çıkartmaya çalışıyorsunuz ? Buglist'e bekleriz efendim.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

funny

İşletim sistemi derken Bios menüsü, temaları ,iconları,programları, değiştireceğim ve sistem kurulurken kurulmuşken  ubuntu değilde sistem adı yazacak her yerinde bu yüzden az buz sistem yazmaya dayanıyor ucu ama sıfırdan yazmakla bunun üzerinde yazmakla büyük fark olduğunu düşünüyorum bu yüzdende kızıldım sizler tarafından ama ben anlatamadım baştan bu yüzden çok özür dilerim sizinde sorunuza gelince  dewilman adlı arkadaşım kendi işletim sistemim olsun istiyorum o yüzden ama tabi sizede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım program geliştirme konusunda.

furkankalkan

Alıntı yapılan: funny - 08 Kasım 2014 - 15:12:31
İşletim sistemi derken Bios menüsü, temaları ,iconları,programları, değiştireceğim ve sistem kurulurken kurulmuşken  ubuntu değilde sistem adı yazacak her yerinde bu yüzden az buz sistem yazmaya dayanıyor ucu ama sıfırdan yazmakla bunun üzerinde yazmakla büyük var olduğunu düşünüyorum bu yüzdende kızıldım sizler tarafından ama ben anlatamadım baştan bu yüzden çok özür dilerim sizinde sorunuza gelince  dewilman adlı arkadaşım kendi işletim sistemim olsun iistiyorum o yüzden ama tabi sizede elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Arkadaşım sizin dediğiniz olay bir önceki mesajımda belirttiğim özelleştirilmiş kurulum cdsi/imajı yapma olayı.Bu sadece kendi zevkinizi yansıtan bir Ubuntu kurulumundan başka bir şey olmayacaktır.  Ayrıca çoğunlukla kendi uygulamalarını yazmayacaksanız Elementary OS gibi,bunun sistem yazma gibi bir şey ile de alakası olmaz bunun.

Ayrıca sağolunuz fakat şimdilik çözemediğim bir sorunum yok yanlış anladınız, benim anlatmak istediğim eğer ortaya gerçekten özgün ve kaliteli bir şey çıkmayacak ise buna harcayacak eforunuzu/bilgilerinizi diğer kullanıcılara yardımcı olarak harcamanızın daha kabul edilebilir olduğudur. Hem böylelikle hakkettiğinizi düşündüğünüz saygıyı da alırsınız.
Lover

funny

Ama benim bildiğim imajlar format gibi yüklenmezler ilk önce format atılır sonra yedek  programı ile yedek imaj yüklenir ben diyorum ki format cdsi görevi görsün ayrı zamanda yani kurulurken de dediğim o

furkankalkan

Alıntı yapılan: funny - 08 Kasım 2014 - 15:31:50
Ama benim bildiğim imajlar format gibi yüklenmezler ilk önce format atılır sonra yedek  programı ile yedek imaj yüklenir ben diyorum ki format cdsi görevi görsün ayrı zamanda yani kurulurken de dediğim o

Dostum sanrıım yazdıklarımı okumuyorsun sanırım, Remastersys'i bir araştır derim.
Lover

htaslan

@funny open suse vb dağıtımların sitesinde zaten böyle bir olay mevcut bunun için bir debian tabanlı sistem geliştirmene ve linux komutları ezberlemene gerek yok. Zaten linux komutları ezberlenmez. bash'te ruby veya python gibi bir yorumlayıcıdır. bir dildir yani. ben yıllardır linux kullanıyorum. hala kaynakları karıştırıyorum. çünkü linux ucu bucağı olmayan bir derya. eğer bu kadar kolay olsaydı zaten ubuntu gibi 100lerce popüler dağıtım olurdu. yada linux gibi 4-5 tane sistem olurdu. ama içine helloworld yazan bir program bile olsa koyki özgün bişeler çıksın ortaya.

funny

Remastersysi az buz araştırdım şimdi yedek programı ancak onu yazmış her yer, ama anlatımlı bir video bulamadım malesef bu yüzden amacıma uygun mudur bilemiyorum.
yani özetleyecek olursak kur ekranında sistem adı hoşgeldiniz kurulum başlıyor gibi ekran olacak sistem tanıtımı benim yazımla ve resimler olacak ve setup kuracak sonra temalar ve masaüstü,iconlar,programlar benim olacak tabi ubuntu yazılımlarıda içinde olacak.Bios ekranında sistem adı ve resim olacak oturum ekranlarında benim yazdığım yazılar ve resimler olacak.

m.nisanci

Alıntı yapılan: funny - 28 Ekim 2014 - 16:06:39
Arkadaşlar öncelikle merhaba, size bir kaç  sorum olacak Ubuntu tabanlı bir işletim sistemi yapmak için neler gereklidir ?
Kernel nasıl açılır ve  düzenlenir ?

Arkadaşım Linux tabanlı bir işletim sistemi yapmak yerine mevcut yazılımlardan mesela ubuntu, kubuntu, lubuntu, opensuse, pardus v.s. birini al builder tarzı bir yardımcı program ile yeniden yapılandır. Yani kendi keyfine göre dizayn et derim.

funny

Bununla neler yapılabiliyor ve builder tarzı program önerebilir misiniz ?