Elimde linux server var birçok komut çalışmıyor ?

Başlatan DuzceLy, 28 Ekim 2014 - 12:52:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DuzceLy

Merhaba ;

Elimde birtane server var linux ve hangi dağılım olduğunu göremiyorum. Birçok komut çalışmıyor.

Örneğin : cat /etc/*-release , wget , yum , yum list

Buna benzer birçok komutu çalıştıramıyorum...

Şimdi uname -a yapınca ;

Linux vuduo2 3.13.5 #1 SMP Thu Jul 24 21:30:54 CEST 2014 mips GNU/Linux

Çıktısını alıyorum...

Yaptığım araştırma sonucunda

http://linux-tv.com/receiver/vu-duo2-review/
http://linux-tv.com/vu-duo2-preview/

Bunun cihazlarda kullanılan bir işletim sistemi olduğunu öğrendim. Bu serverde nasıl komut çalıştırabilirim ? bu servere nasıl kurulum yapabilirim hiçbir işlem yapamıyorum root olmama rağmen ne yapmak gerek ?

heartsmagic

Özel bir platform için özel bir sistem o elindeki muhtemelen. İşlemci mimarisi MIPS netice olarak. Elindeki şey deposu olan bir dağıtım değilse yum gibi şeyler çalışmaz.
rpm
dpkg

gibi komutlar ne diyor? Bir sürü dağıtım var bunu destekleyen ancak senin elindeki neyse artık onu öğrenmen lazım. Belirli bir dağıtım bile olmayabilir, adamlar kendi dağıtımıyla satıyorlardır. Bu durumda sana da artık her ne yükleyeceksen bol bol derlemek kalıyor. Derlemek için de bol bol bağımlılık derlemen gerekiyor. Bol bol araştırman, okuman gerekecek haliyle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

DuzceLy

Alıntı yapılan: heartsmagic - 29 Ekim 2014 - 02:11:54
Özel bir platform için özel bir sistem o elindeki muhtemelen. İşlemci mimarisi MIPS netice olarak. Elindeki şey deposu olan bir dağıtım değilse yum gibi şeyler çalışmaz.
rpm
dpkg

gibi komutlar ne diyor? Bir sürü dağıtım var bunu destekleyen ancak senin elindeki neyse artık onu öğrenmen lazım. Belirli bir dağıtım bile olmayabilir, adamlar kendi dağıtımıyla satıyorlardır. Bu durumda sana da artık her ne yükleyeceksen bol bol derlemek kalıyor. Derlemek için de bol bol bağımlılık derlemen gerekiyor. Bol bol araştırman, okuman gerekecek haliyle.

:S not found ;) dediğin gibi hiçbirşey kabul etmiyor :) bunlar dreambox cihazları iiçin hazırlanmış serverler dediğin gibide özel birşey kullanıyolar demek ki.