Frugalware Linux Kurulumu

Başlatan Eren, 04 Kasım 2008 - 20:30:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eren

Frugalware Linux 0.9 sürümü ile tek DVD üzerinden kuruluyordu. Yeni 1.0 Pre 1 sürümü yayınlandı. 1 DVD'de kurulum için yetmez oldu. CD içinse 18 CD istiyor. Bu dağıtımı tek CD ile kurma yolu yok mu? (Benim kurmam önemli değil, ben bir şekilde kurarım da tek CD ile kurulabilecek bir sürümünü arıyorum)

fadike

Alıntı yapılan: Eren - 04 Kasım 2008 - 20:30:11
Frugalware Linux 0.9 sürümü ile tek DVD üzerinden kuruluyordu. Yeni 1.0 Pre 1 sürümü yayınlandı. 1 DVD'de kurulum için yetmez oldu. CD içinse 18 CD istiyor. Bu dağıtımı tek CD ile kurma yolu yok mu? (Benim kurmam önemli değil, ben bir şekilde kurarım da tek CD ile kurulabilecek bir sürümünü arıyorum)

Bir Slackware türdeşi ile mi karşı karşıyayım?
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Eren

Evet SlackWare'ın kız kardeşi.

maxspacemax

Alıntı yapılan: Eren - 04 Kasım 2008 - 21:19:36
Evet SlackWare'ın kız kardeşi.

Tek Cd ile kurarsın ama internetten çok dosya indirir. En iyisi DVD versiyonunu indirip kurman.

heartsmagic

Muhtemelen ilk CD kurulum için yeterlidir. Bir masaüstü de içeriyordur hatta, ondan sonra işler internetten yürütülebilir.
Tabi en güzeli netinstall CD'si ile kurulum yapmak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Eren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Kasım 2008 - 10:24:40
Muhtemelen ilk CD kurulum için yeterlidir. Bir masaüstü de içeriyordur hatta, ondan sonra işler internetten yürütülebilir.
Tabi en güzeli netinstall CD'si ile kurulum yapmak.

Yetmiyormuş, denedim.

heartsmagic

Hiç CD ile kurmamıştım ancak paket seçim olayı yok mu? eğer ekstra paket seçilmişse ikinci CD'yi de isteyebilir hatta üçüncüyü. Fakat standart kurulum denenip de ilk CD yetmiyorsa garipmiş cidden. Sitelerinde de belirtmemişler ne içerdiğini CD'lerin. Forumlarında belki vardır.

Frugalware'i zamanında netinstall ile kurup bir süre kullanmıştım. Oldukça hızlı bir dağıtımdır, küçük bir macar ekibi devam ettiriyor gelişimini. Slackware temelinden sıyrıldı ama haberiniz olsun. Ayrıca Arch'ın pacman'ini pacman2 yaparak güzel bir yönetici de oluşturdular.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fadike

22 Mart 2009 itibari ile 1.0 sürümüne erişmiştir kendileri. Slacware ailesi genişleyor gittikçe: Zenwalk bir, Frugalware iki!

Ancak ilk mesajda Eren'in de belirttiği gibi hâlâ bir DVD boyundadır kuruluh diski.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

Gimp Uzmanı

Ben daha önce kurup denedim. netinstall cdsi internetten 1 Gb dosya indiriyor. Hızlı bir bağlantınız yoksa hiç tavsiye etmem.

bytan

"Ubuntu neden bu kadar yaygınlaştı?" sorusuna maddeler halinde yanıt vermek gerekse, muhtemelen "tek cd ile kurulum yapılabilme özelliği" bu maddeler arasında kendine yer bulur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

canosayan

Alıntı yapılan: bytan - 26 Mart 2009 - 14:04:38
"Ubuntu neden bu kadar yaygınlaştı?" sorusuna maddeler halinde yanıt vermek gerekse, muhtemelen "tek cd ile kurulum yapılabilme özelliği" bu maddeler arasında kendine yer bulur.

2. olarakta bilgisayar dergilerinin sevmesi diyebiliriz. yoksa türkiyede bir öğrenci bütçesinin karşıladığı internet bağlantısında ne bir cd yi indirmek için gereken çaba kısa. nede kotaya katkısı
Chmod bizim işimiz.

hasansahin

Slackware tabanlı dağıtımlar genelde iyi işler çıkarıyor. Zenwalk ve Frugalware çok iyi iki örnektir...
Ayrıca şu cd/dvd olayına katılmıyorum, olayı sadece Türkiye'deki yavaş ve pahalı interneti düşünerek yorumlamak biraz yanlış olur.
Almanya'daki arkadaşım 4.2 gb DVD iso.yu 50 dakikada indirebildiğini söylüyor. Bizim şirketin fransa fabrikasına gitme fırsatım oldu. Akşam otel'de herkese açık wi-fi ile 900 kb/sn download yapıyordum. Bu tür bağlantılara sahip olsaydık, bu tartışmayı yapmazdık :)
Slackware'den konu açılmışken; 1 DVD olan slackware, 20-25 dk içinde kurulabiliyor. Yani demek istiyorum ki; DVD ile dağıtılan bir dağıtım olması, kurulum açısından da handikap teşkil etmez (bence)
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.