Lenovo Z50-70 Ses sorunu

Başlatan f.talha.s_96, 24 Ekim 2014 - 17:04:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

f.talha.s_96

İyi günler ben ubuntuya yeni geçiş yaptım  ve bu konu olaylarından vs. de fazla  anlamam yanlış yere açıyorsam kusura bakmayın :) Sorunum şu örn: şarkı dinlemek istiyorum ama bir şarkıyı dinlerken  rahatsız edici diyebileceğimiz derecede kötü ses geliyor net değil. Windowsda böyle bir sorun yaşamıyordum driverle ilgili olabilirmi yada ayriyeten bir program indirmem gerekiyorda benmi bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz.Umarım sorunumu anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler :)

if

f.talha.s_96

00:03.0 Audio device: Intel Corporation Haswell-ULT HD Audio Controller (rev 0b)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller (rev 04)

Codec: Intel Haswell HDMI

snd_hda_codec_hdmi     46368  1
snd_hda_codec_conexant    57441  1
snd_hda_intel          56451  7
snd_hda_codec         192906  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_conexant,snd_hda_intel
snd_hwdep              13602  1 snd_hda_codec
snd_pcm               102099  4 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec,snd_hda_intel
snd_page_alloc         18710  2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_seq_midi           13324  0
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_rawmidi            30144  1 snd_seq_midi
snd_seq                61560  2 snd_seq_midi_event,snd_seq_midi
snd_seq_device         14497  3 snd_seq,snd_rawmidi,snd_seq_midi
snd_timer              29482  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    69322  24 snd_hwdep,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_conexant,snd_pcm,snd_seq,snd_rawmidi,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_seq_device,snd_seq_midi
soundcore              12680  1 snd

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 7: HDMI 1 [HDMI 1]
kart 0: HDMI [HDA Intel HDMI], aygıt 8: HDMI 2 [HDMI 2]
kart 1: PCH [HDA Intel PCH], aygıt 0: CX20751/2 Analog [CX20751/2 Analog]
  Altaygıtlar: 0/1

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2014 - 18:08:30

İnş. doğrudur  ubuntuya bugün geçtim   fazla bilgim yok kusura bakmayın :)

if

Doğru yapmışsınız:) Ses tercihlerinde çıktı aygıtı olarak hangisi seçili?

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/249068

f.talha.s_96

Hoparlörler  Tümleşik Ses sistemi

if

i915.disable_power_well=0 çekirdek önyükleme seçeneğini[1] 2.3 maddesinde anlatıldığı gibi kalıcı yapın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra nasıl bir ses aldığınıza bakın.

[1] http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=%C3%87ekirdek_%C3%B6ny%C3%BCkleme_se%C3%A7enekleri

f.talha.s_96

Ne yaptığımı anlamamakla birlikte sesin eskisine oranla biraz daha iyi geldiğini söyleyebilirim ama hala eskisi gibi değil  yani şarkıyı dinlerken  pek zevk vermiyor :):) :) Ubuntu çok karışıkmış :):)

if

@f.talha.s_96, şimdi bir şeyler çalmaya başlayın, uçbirimde alsamixer komutunu verin, F5 tuşuna basın, bir sürü çubuk göreceksiniz. Bu çubuklardan altında MM yazanları kapalıdır. Üzerine yön tuşuyla gelip m tuşuna basınca açılır. Açık olanı kapatmak içinse üzerine gelip m tuşuna basmak gerek. Şarkı bir yandan çalarken çubuklardan kiminin ses seviyesini azaltın, kimini kapatın vs. Etki edeni var mı kötü sesin düzelmesine?

Ubuntu karışık değil, eğlenceli:)

meda

Alıntı yapılan: f.talha.s_96 - 25 Ekim 2014 - 08:10:37
Ne yaptığımı anlamamakla birlikte sesin eskisine oranla biraz daha iyi geldiğini söyleyebilirim ama hala eskisi gibi değil  yani şarkıyı dinlerken  pek zevk vermiyor :):) :) Ubuntu çok karışıkmış :):)
Aslında karışık sizin sistemi toplayan markadır. Kendinize sormanız gereken soru şu neden herkes sizinle aynı sorunu yaşamıyor bu da üreticilerin Windows tekelinde kalmak istediklerini gösteriyor. Bazı sistemlerde mesela masüstü bilgisayarımda Windows'dan daha kaliteli ses alıyorum.

Belki ses çözümü için BIOS ayarlarında bazı değişiklikler Ubuntu için iyi gelebilir ya da güncel bir BİOS yükleyin.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

f.talha.s_96

Sesde küçük bir düzelme oldu fakat ses seviyesinde ciddi bi düşüş yaşandı :) Sesin tamamını kullanarak bunu ayarlayabilirim sanırım  eskiye göre çok daha net bir ses alıyorum.Meda nında dediği gibi bir durum var sanırım :) Windowsda kalacaksın yoksa çok sorun yaşarsın diyorlar tehtid ediyorlar resmen :D Sorun düzeldi diyebiliriz fazla bir bozukluk yok sesde küçük bir sorun içinde windowsa geçmek saçma olur zaten :)  Ubuntu Karışık derken yanlış bir cümle kurdum sanırım :) Yaklaşık 10 senedir Windows kullandığım için Ubuntu çok fazla karışık gözüktü bana desem daha doğru olur.Alışcaz :) Tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için

if

Alıntı yapılan: f.talha.s_96 - 25 Ekim 2014 - 18:20:26
Sesde küçük bir düzelme oldu fakat ses seviyesinde ciddi bi düşüş yaşandı :) Sesin tamamını kullanarak bunu ayarlayabilirim sanırım  eskiye göre çok daha net bir ses alıyorum.

@f.talha.s_96, alsamixer komutunun ardından "Master" yazan çubuğu yükseltmen yeterli sesi artırmak için. Ya da sağ üst köşedeki ses simgesinden artırabilirsin. Kapattığın ve azalttığın kanallar hangileri oldu?

Ses ayarlarında çıktı aygıtları içerisinde analog yazan var mı?

Alıntı yapılan: f.talha.s_96 - 25 Ekim 2014 - 18:20:26
Ubuntu Karışık derken yanlış bir cümle kurdum sanırım :) Yaklaşık 10 senedir Windows kullandığım için Ubuntu çok fazla karışık gözüktü bana desem daha doğru olur.Alışcaz :) Tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Yanlış bir cümle kurduğunuzu düşündüğüm için vermedim o tepkiyi, bu gibi sorunları çözmenin eğlenceli de olabileceğini söylemek istedim. Yoksa karışık görünmesi doğal. Ufak ufak sistemi tanıdıktan sonra zorluk çekmezsiniz.

f.talha.s_96

Alsamixerde Speaker ve PCM de oynama yaptım  ama tek seferlik bi düzelme oluyor ondada yeni fark ettim :) eski haline geri dönüyor   sesi yükselttikden yada düşürdükden sonra.Çıktılarda tek seçenek var malesef  tümleşik ses sistemi oda.İsterseniz konuyu kapatalım  sanırım daha iyi bir ses alma şansım yok yada var  ben yanlış  bir şey yapıyorum :) Ubuntuya biraz daha alıştıkdan sonra gene bir çözüm arayabilirim.En azından yanlış yaptığım bir şey için sizi uğraştırmamış olurum :) Henüz 3. günüm ubuntuda ve fazla karıştırma şansım olmadığı için yanlış bir şey yapmış olma ihtimalim yüksek :)

if

Peki, echo "options snd-hda-intel enable_msi=1" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf komutu ardından yeniden başlatınca durum nedir?