PC'den paylaşılan internet ile Router ayarları

Başlatan alorak, 10 Ekim 2014 - 14:18:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alorak

Öncelikler merhaba arkadaşlar.

Problemim şu ki sanırım bilen arkadaşlar için oldukça basit olacaktır. Modemden(statik ip örneğin 100.8.9.7) çıkan ethernet ana pc'ye girmekte (1.1.1.x diyelim) daha sonra aynı pc'den farklı bir ethernet kartı(shared to other computers) ile switch'e bağlanıp başka pc'lere sorunsuz internet dağıtımı(1.1.2.x diyelim) yapılabiliyor. Switch'ten çıkan ethernet kartlarını bağladığım bilgisayarlarda sorunsuz ağ kurdum. Fakat router bağladığımda ağ bağlanabilmekte fakat router panelinde internet erişimi olmadığı görülmekte ve doğal olarak router'a kablosuz olarak bağlandığımda da aynı şekilde internete girmemekte. İlk modemden dağılan pc'lerde(1.1.1.x) internet sorunsuz olmasına rağmen ikincil pc'lerde(1.1.2.x) internet sorunsuz fakat routerda sorunlu gözükmekte. Bunun anlamı interneti paylaşırken yalnızca ilk pc'ye bağlı olmamın yeterli olmadığı mıdır yoksa router için ayarlarda farklı bir seçenek mi girmem gerekir? Yani yukarıda bahsettiğim durum için aşağıdaki router ayarlarından wan için hangisini seçmem gerekir? (statik seçtiğimde en dış statik ip'mi(100.8.9.7) girmem mantıksız olur sanırım o yüzden 1.1.2.99 şeklinde bir ip denediğimde LAN ipsi girilemez diyor ve bu yüzden o seçeneği seçemiyorum.)

Ek olarak DHCP server kurmadım ve ipleri elle kendim giriyorum pc'lerde. Özellikle gerek olup olmadığını bilmiyorum.

özgürlük için

furkankalkan

1-)İlk makinadan router'ın ip adresine ping atılabiliyor mu ? Ya da switche bağlı diğer makinalardan ?
2-)Router'a kablosuz bağlandığınızda o an bağlandığınız makinanın ip segmentleri switche bağlı makinanın segmentleri ile aynı mı ? (Router'ın kendi ip adresi nedir ? )

Eğer aynı segmentten ise router'ın bağlı olduğu makinaların ipleri ile switche bağlı olan makinaların ip adresleri çakışabilir. Bu yüzden eğer mümkünse switch'i routera bağlayıp öyle deneyin. Routerlar zaten bir dhcp sunucusuna sahiptir. Sorun çıkacağını sanmıyorum.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

alorak

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Ekim 2014 - 17:16:46
1-)İlk makinadan router'ın ip adresine ping atılabiliyor mu ? Ya da switche bağlı diğer makinalardan ?
2-)Router'a kablosuz bağlandığınızda o an bağlandığınız makinanın ip segmentleri switche bağlı makinanın segmentleri ile aynı mı ? (Router'ın kendi ip adresi nedir ? )

Eğer aynı segmentten ise router'ın bağlı olduğu makinaların ipleri ile switche bağlı olan makinaların ip adresleri çakışabilir. Bu yüzden eğer mümkünse switch'i routera bağlayıp öyle deneyin. Routerlar zaten bir dhcp sunucusuna sahiptir. Sorun çıkacağını sanmıyorum.

1) Router ağa bağlı değil gibi gözüküyormuş şuan onu fark etmiş oldum. Ayrıca her ayar değişimimden sonra router'ı yeniden başlatmam mantıklı bir çözüm müdür çünkü hiç güçten çıkartıp takmadım hep kendi içindeki(1.1.2.99 ile bağlandığım panel) reset kısmından yeniliyordum.
2) Router'ın ip adresi 1.1.2.99 , router'dan girdiğimde aldığım ip 1.1.2.105 (100-199 aralığı seçmiştim router ayarlarından), switch ile bağlanan ve internet ayarlarının da çekilebildiği makinalar da 1.1.2.10-11-12 gibi. Buradan çakışma olmadığı sonucuna varabiliriz sanırım.

*birkaç deneme daha yapacağım ağa bağlı gözükmediğini anladığım için ona uygun denemeler yapayım. Bu sorgulatma için teşekkürler :)
özgürlük için