Terminalde cd komutu ile klasörü tanımlayamıyorum

Başlatan LİnuxPengueni, 10 Ekim 2014 - 12:12:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LİnuxPengueni

Arkadaşlar dün Strife isimli MOBA oyununun açık betasına katılmak için indirdim.Yalnız tar.gz uzantılı olan bu oyunu yükleyemiyorum! Ne yapıcağımı biliyorum ama cd komutuyla bir türlü terminalde dosyayı gösteremedim pc ye.Sürekli " böyle bir dosya yada dizin yok " uyarısı alıyorum.
Çözümlerinizi sunmadan önce şu bilgileri vereyim;
İndirdiğim tar.gz  uzantılı dosyayı (yada her ne haltsa onun adı) çıkart komutu ile masa üstünde oluşturduğum " Yüklen ulan artık" isimli klasöre çıkarttırdım.
işte zurnanın zırt dediği yer burası;
"cd /home/tux/Masaüstü/Yüklen ulan artık " şeklinde komut yazmama rağmen benim sevgili terminalciğim böyle bir dünya yok yavrum git klasörün yerini adam gibi belirt öyle gel diyor  ;D
Özürlüye anlatır gibi baştan tane tane birisi bana cd komutu ile masa üstündeki o şeyi ( ! ) nasıl tanımlıyabiliceğimi anlatabilir mi ?

furkankalkan

ls /home/tux/Masaüstü komutuyla yarattığınız dizini görebiliyor musunuz ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

LİnuxPengueni

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Ekim 2014 - 12:18:23
ls /home/tux/Masaüstü komutuyla yarattığınız dizini görebiliyor musunuz ?
Evet görebiliyorum..mavi renk ile yazıyor.

bytan

cd /home/tux/Masaüstü/Yüklen\ ulan\ artık
Ya adını daha basit bir şey yap ya da tab tuşuyla tamamlanmasını sağlamaya çalış.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

siberoloji

Terminalin komut tamamlama özelliği vardır. Şöyle ki Tab tuşunu kullanmalısınız. Tab tuşu, Caps Lock tuşunun üzerinde-Çift tırnak tuşunun altında ve Q tuşunun solundadır.
Terminali açıp (Ctrl+T)
cd /ho   yazıp Tab tuşuna bir kez basın. Dikkat entıra basmayın devam edeceğiz. Siz Tab tuşuna basınca cd /ho ifadesi cd /home/ haline gelir. Hiç ara vermeden tu yazın Tab a basın cd /home/tu ifadesi cd /home/tux/ ifadesine dönüşür. Hiç ara vermeden cd /home/tux/Ma yazın ve Taba basın ve En son Yü yazın Taba basın.
Taba bastığınız halde bir şey tamamlamıyorsa ya böyle * bir şey yoktur ya da örneğin deneme.txt ve deneme1.txt olan iki dosya vardır. Bu durumda Taba iki kere basın. Mümkün olan bütün alternatifler ekrana gösterilir.
Bir başka ifadeyle
cd
cd Masaüstü/
cd Yüklen\ ulan\ artık/
komutlarıyla istediğiniz yere girebilirsiniz.
\ kaçış karakteridir. Onu sonra anlatayım.
Klasörün içerisine girdiğinizde kurulumu nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?

LİnuxPengueni

Alıntı yapılan: siberoloji - 10 Ekim 2014 - 17:10:19
Terminalin komut tamamlama özelliği vardır. Şöyle ki Tab tuşunu kullanmalısınız. Tab tuşu, Caps Lock tuşunun üzerinde-Çift tırnak tuşunun altında ve Q tuşunun solundadır.
Terminali açıp (Ctrl+T)
cd /ho   yazıp Tab tuşuna bir kez basın. Dikkat entıra basmayın devam edeceğiz. Siz Tab tuşuna basınca cd /ho ifadesi cd /home/ haline gelir. Hiç ara vermeden tu yazın Tab a basın cd /home/tu ifadesi cd /home/tux/ ifadesine dönüşür. Hiç ara vermeden cd /home/tux/Ma yazın ve Taba basın ve En son Yü yazın Taba basın.
Taba bastığınız halde bir şey tamamlamıyorsa ya böyle * bir şey yoktur ya da örneğin deneme.txt ve deneme1.txt olan iki dosya vardır. Bu durumda Taba iki kere basın. Mümkün olan bütün alternatifler ekrana gösterilir.
Bir başka ifadeyle
cd
cd Masaüstü/
cd Yüklen\ ulan\ artık/
komutlarıyla istediğiniz yere girebilirsiniz.
\ kaçış karakteridir. Onu sonra anlatayım.
Klasörün içerisine girdiğinizde kurulumu nasıl yapacağınızı biliyor musunuz?
Evet kurulumu yapmak için gerekli kodlar mevcut elimde şimdi bir sorunum daha var.Herşeyi yaptım en son komut (./strife) u yazınca şöyle bir hata alıyorum ;
Locale tr_TR.UTF-8 not supported.  Using C locale.
Strife - Fatal Error: Couldn't load vid_gl
Hatta bumblebee yi bile kurdum belki ekran kartını karıştırıyordur diye ama hala aynı hataya devam ediyor  :-\

furkankalkan

Hayır bu grafik değil dil sorunumdan kaynaklanıyor oradaki dediğine göre LC_ALL=C komut şeklinde denemeniz lazım.
Lover

LİnuxPengueni

Alıntı yapılan: dewilman - 10 Ekim 2014 - 18:47:20
Hayır bu grafik değil dil sorunumdan kaynaklanıyor oradaki dediğine göre LC_ALL=C komut şeklinde denemeniz lazım.
denedim ama olmuyor malesef LC_... den de !   :-\

tlg

Çalıştırma izinini ayarladınız mı?
chmod +x strife

furkankalkan

Özür dilerim kafam dolu biraz alttaki hatayı görmemişim, Strife'ın kendi sitesinde bununla ilgili başlıklar var ama bir çözüme ulaşılmamış sanırım.

https://www.strife.com/forums/thread/110.003
https://www.strife.com/forums/thread/80.009
Lover

LİnuxPengueni

Alıntı yapılan: tlg - 10 Ekim 2014 - 19:09:56
Çalıştırma izinini ayarladınız mı?
chmod +x strife
evet onuda yaptım ama olmuyor hatta update içinde yaptım chmod.... update şeklinde, hiçbir problem çıkmıyor öyle yapınca ama iş ./strife a gelince sapıtıyor !

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

-DıLgEş-

Alıntı yapılan: LİnuxPengueni - 10 Ekim 2014 - 12:12:42
Arkadaşlar dün Strife isimli MOBA oyununun açık betasına katılmak için indirdim.Yalnız tar.gz uzantılı olan bu oyunu yükleyemiyorum! Ne yapıcağımı biliyorum ama cd komutuyla bir türlü terminalde dosyayı gösteremedim pc ye.Sürekli " böyle bir dosya yada dizin yok " uyarısı alıyorum.
Çözümlerinizi sunmadan önce şu bilgileri vereyim;
İndirdiğim tar.gz  uzantılı dosyayı (yada her ne haltsa onun adı) çıkart komutu ile masa üstünde oluşturduğum " Yüklen ulan artık" isimli klasöre çıkarttırdım.
işte zurnanın zırt dediği yer burası;
"cd /home/tux/Masaüstü/Yüklen ulan artık " şeklinde komut yazmama rağmen benim sevgili terminalciğim böyle bir dünya yok yavrum git klasörün yerini adam gibi belirt öyle gel diyor  ;D
Özürlüye anlatır gibi baştan tane tane birisi bana cd komutu ile masa üstündeki o şeyi ( ! ) nasıl tanımlıyabiliceğimi anlatabilir mi ?

önce tar.gz uzantılı dosyalı masaüstüne çıkar.

terminalde masaüstündeki klasöre git ve

./configure yaz

sonra sudo su yazıp root şifreni gir...
make
ve
make install yazarak işlemi bitir ve sonra yüklenmesi gerekir...
Aşkın; gözü kör, kulağı sağır, dili tutuk, aklı kıttır..! Hayır yani bu halde nasıl herkesi madara ediyor onu çözemedim..