SDD/HDD Dual boot kurulumu

Başlatan byanigli, 08 Ekim 2014 - 22:22:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

byanigli

Merhabalar ,  Asus N550JV kullanıcısıyım geçtiğimiz günlerde  dvd-rom sökerek yerine  120gb Sdd taktım.  Şimdi  120 gb olan sdd win 8.1'i  1 TB Hdd'tende 350 gb yer ayırıp Ubuntu kurmak istiyorum.Geri kalan alanıda ntfs olarak ortak depo alanı yapmayı planlıyorum. Dediğim şekil kurdum ama Açılırken biostan hdd secmem gerekli ancak hdd ismide  Sdd ile aynı oldu.  Sağlıklı bir şekilde nasıl kurabilirim. Teşekkürler.

heartsmagic

350GB çok fazla Ubuntu için, daha makul bir boyuta düşürebilirsin. sdd ismi nasıl hdd ismi ile aynı oldu o kısmı anlayamadım. Ubuntu'yu ikinci diske kurup, Grub'u da birinci diske kurarsan ve açılış ilk diskten yapılırsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Tabi işin içinde Windows 8 olduğuna göre bir de UEFI meselesi olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

plazma

YsnLhn

Benzer bir sorun bende de var.
Şimdi bilgisayarım acer v3 772g. İki adet hdd slotu var. 256 Gb Sandisk SSD'ye Windows 8.1 kurdum. Sistem onu "disk 1" olarak görüyor. Boot'dan açtığımda ise ismi UbuntuSsdSandisk olarak yazıyor.
orjinal Toshiba 1TB hardiski ise recovery bölümü dahil sildim. Onunda ilk 150 GB kısmını ayırıp Ubuntu 14.04LTS kurdum. Bu diskte Boot'da "disk 0" olarak gözüküyor.

Şimdi sorun burda başlıyor. Eğer BOOT'da 1. öncelik Windows Bootmanager dersem Windows 8.1 açılıyor.
Eğer 1. öncelik içinde windows olan "disk 1" seçersem ya da ubuntu olan "disk 0" seçersem bu seferde ubuntu grub yöneticisi çıkıyor ama içinde windows seçeneği yok.
Ben bunu nasıl düzelteceğim ???

plazma

Forumda yada wikide uefi konularına bakın