Linux Certified Engineer ve Linux Certified System Administrator Sınavları

Başlatan bigbang, 08 Ekim 2014 - 17:02:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bigbang

Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Ben yaklaşık 6 yıldır Windows platformunda yazılım geliştirmekle uğraşıyorum. 2010 yılından bu yana çeşitli Linux dağıtımları kullanmaktayım. Çoğunlukla Ubuntu ve Linux Mint kullanmaktayım. Bugun internette gezinirken başlıkta bahsettiğim iki branşta sınavları gördüm. İlgili yazıları okudum. Çoğunu anladım ama sormak istediğim ise şu. Yani en azından bu forumda bu sınavlara girenler var mı? Varsa eğer neler yapmalı ve nasıl bir yol izlemeliyiz. Sınav sırasında Cnetos veya Ubuntu 14.04 mecburiyeti olduğunu okudum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Windows dışında da Linux kodlamada kendimi geliştirmek ve bu sertifikaları almak istiyorum. Şimdiden herkese çok teşekkürler.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

arpia

Sertifika aldıktan sonra ne yapacağınız ile daha alakalı. Özel şirketlerin Bilgi Tek. Departmanında Linux çekirdeği kullanan sunucuları yöneteceğim ve bunu büyük firmalarda yapmak istiyorum derseniz daha çok Redhat, SuSE gibi dağıtımları göreceksiniz ki Debian ve Ubuntu'da yok deil. Fakat kurumsal bazda ağırlık Redhat üzerinde desem yalan olmaz sanırım.

Ben de sizin gibi eğitim/sertifika almak istiyorum ama bu iş temposunda ne zaman başlarım yada kısmet olur mu bilmiyorum :)

Aşağıda ki bağlantıları da inceleyebilirsiniz.

http://www.perception.com.tr/rhcsa-ve-rhce-sertifikasyonlari-i-214.html

http://www.perception.com.tr/red-hat-sertifikasyonlari-i-212.html

bigbang

@arpia teşekkür ederim ilgin ve alakan için. Linkleri inceleyeceğim. Dediğin doğru şu an ki iş temposunda zor biraz ama çabalayacağız mecburen. Teşekkürler tekrar.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.

plazma

seviye tespit için bağlantı eklemişler @arpia nın verdiği adreslerde :

Alıntı YapHangi kurs ile başlamanız gerektiğini belirlemek için https://www.redhat.com/wapps/assessment/tx/begin?asmt=sysadmin&partner=perception adresindeki seviye belirleme testini alabilirsiniz (sorular İngilizce'dir).

heartsmagic

Alıntı yapılan: arpia - 08 Ekim 2014 - 17:48:13
Fakat kurumsal bazda ağırlık Redhat üzerinde desem yalan olmaz sanırım.

Olmaz bence de :) Ayrıca @arpia'nın sertifika konusundaki yorumuna da katılıyorum, hedef lazım onun için. Zaten geçerlilik süreleri mevcut, ya iki senedir ya üç sene. Sonra tekrarlamak lazım.

@bigbang, gördüğün şey muhtemelen Linux Vakfı'nın sertifika sınavlarıdır değil mi? Ben de bakınmıştım biraz. Sınav konuları ve alanları kabaca veriliyor sitesinde. Onları, abartmış gibi olmayayım ancak yalayıp yutmak lazım ki sınavda kal gelmesin :) İnternetin elimizin altında olması nedeniyle birçok şeyi tembelliğe vuruyoruz, pek ezberlemiyoruz artık. En azından ben öyleyim. Nasıl yapılacağını, daha doğrusu nasıl yapılacağını nasıl bulacağımı biliyorum :) Hâl böyle olunca da pek ezberlemek gerekmiyor, mantığını bilmek yetiyor. İhtiyaç olunca bir arama ile doğru yolu veya cevabı bulmak çok uzun sürmüyor. Tabi sürekli tekrarlanan şeyler kafaya kazınıyor, orası ayrı bir mevzu.

Eğer illa gireceksen sınava, en iyi bildiğin dağıtımı seç oradakiler arasından (OpenSUSE de varmış). Sonra verilen konuları bol bol araştırıp pratik yapmaya bak bence.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bigbang

@heartsmagic teşekkürler ilgin için. Evet, Linux Vakfi'nın düzenlediği sınavlardı.