VM VirtualBox - Linux Mint Kurulumda Takılma

Başlatan Kanguru, 07 Ekim 2014 - 00:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kanguru

Allah'ın selamı üzerinize olsun arkadaşlar.

VirtualBox ' a Linux Mint kurulumunu başlattım ve Mint ekranı geldi. 10 ' dan geriye saymaya başladı, sayım bitti ve  sonra orada takıldı. Normalde "Install" gibi seçenekler gelmesi gerekiyormuş ama gelmedi. Sorun ne olabilir?

Teşekkürler!

heartsmagic

Konu sanal makine olunca yorum getirmek zor oluyor. ISO'nun md5 bütünlüğüne bakmış mıydın? Mint'in ve Virtualbox'ın hangi sürümleri bunlar?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Kanguru

http://www.linuxmint.com/download.php bu adresten cinnemon ve mate yi indirdim, sonuç ikisinde de aynı. MD5 te bir sorun olduğunu sanmıyorum. Çünkü hem cinnemonda hem de matede aynı yerde kalıyor. Oracle VirtualBox sürümü 4.3.16 en son sürüm. VirtualBox ' ta OpenSUSE kurulumu yaptım, başarılı olarak kuruldu. Ama mint takılıyor ve kurulmuyor.

speakerXXL

Aleyküm selam @Kanguru,

10 sn. geri sayım bitmeden sağ veya sol ok tuşuna basmayı dener misiniz?
Bu şekilde seçeneklerin bulunduğu bir menüye ulaşamanız gerekir.

Buradaki Start Linux Mint seçeneği ile masaüstüne ulaşabiliyor musunuz?

Kanguru

@speakerXXL, Çok teşekkür ederim. 10'dan geri sayarken boşluk tuşuna basınca menü geldi. Start linux mint üzerindeyken enter tuşuna basıyorum orada donuyor şimdi.

speakerXXL

Virtualbox'ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Depodaki sürümümü kurdunuz yokda sitesindeki sürümü indirip elle mi kurulum yaptınız? Misafir eklentileri kurulu mu? Ana sistem nedir, Ubuntu mu Windows mu?

Linux Mint 17'yi uyumluluk kipi (Start in compatibility mode) ile başlatmayı denediniz mi?

Kanguru

sitesindeki en son sürümü (4.3.16) kullanıyorum. .deb formatında olduğu için yazılım merkezinden kurdum. Misafir eklentiler kurulu değil. Ana sistem Ubuntu 14.04. Start in compatibility mode ile başlatınca şu çıktı:

speakerXXL

32 bitlik bir sanal makine oluşturmuş olabilir misiniz?

Kanguru

Evet 32Bit. İndirdiğim iso dosyası da 32Bit.

speakerXXL

Öncelikle misafir eklentilerini de kurmanızı öneririrm.

Virtualbox => Ayarlar => Sistem bölümü => İşlemci sekmesi altındaki PAE/NX seçeneğini etkinleştirmeyi denediniz mi?

Cinnamon masaüstü için Ayarlar => Ekran bölümü => Görüntü sekmesi altındaki 3B hızlandırma seçeneğini de etkinleştirmeyi unutmayın.