Kaydedilip kapatılmış bir dosyayı (.docx) kaydetmeden önceki haline getirme.

Başlatan aysberg313, 06 Ekim 2014 - 04:36:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysberg313

Öncelikle belirtmek isterim hiç umudum yok. Ama yinede şansımı denemek istedim.

Vim öğreniyordum, biraz pratik yaptım ve kapattım. Tam bilgisayarı da kapatıp yatacaktım ki bir de GVim'e bakayım ne var ne yok nedir ne değildir dedim. Demez olaydım. GVim'i açtıktan sonra pencere boyutunu birdaz büyütmek için fare ile bir köşeden tutup sürükleyecekken yanlışlıkla masaüstünde bulunan ve benim için hayati önem taşıyan bir .docx dosyayı tutup farkında olmadan GVim içine atmışım. İlk başta ne olduğunu anlamadım, GVim içinde yaklaşık 100-200 satır yazı çıkmıştı ve temizlemek için Esc 200dd yaptım dosya temizlendi  ;D Bir 10-15 dakika GVim'i de kurcaladıktan sonra tam kapatacağım sırada o benim için çok önemli dosyanın ismini programın pencere çubuğunda gördüm ve hemen Esc u ile dosyayı ilk durumuna getirdim ve kaydedip kapattım. Zaten burada bile bile pişti oldum. Dosyayı ilk durumuna getirdikten sonra kaydetmeden kapatsaydım belki de bir şey olmayabilirdi.

Ve sonuç;

��#ࡱ#�################;###�� #############################����####����########�������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������R#o#o#t# #E#n#t#r#y#################################################������������####################################����############################################################################������������####################################����############################################################################������������####################################����############################################################################������������####################################����########

Masaüstünde olan bu dosya 2tb'lık harici diskte bulunan dosyanın orjinali için bağdı. Harici diski yedekleme dışı tuttuğum için dolayısıyla yedeği de mevcut değil. Photorec'in de çözüm olacağını zannetmiyorum çünkü dosya duruyor yani silinmedi sadece yapısı bozuldu.

Ubuntu kullanmaya başladığım günden bu yana tam bir yıldır karşılaştığım tüm komutları bu dosyada listeliyordum, oldukça zengin, detaylı ve sürekli faydalandığım bir kaynaktı. Onlarca belge ve bir çok kitaptan alınmış komutlar yani çok ciddi bir emeğim vardı. En baştan düzenlemek büyük külfet olacak.
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..

heartsmagic

.docx? Ne ile yazıp çiziyordun ona? Bir ihtimal, çok küçük bir ihtimal yedeği olabilir mi ~ ile başlayan? ctrl+h ile bakabilirsin ilgili dizine.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aysberg313

Maalesef yedeği oluşturulmamış. Daha önce bu dosyayla çalışırken bir kez elektrik kesintisi yaşamıştım o zaman sorun olmamıştı. Yedek oluşturmuş ve dosyayı başlatırken yedekten geri yüklemişti. Bu sefer benim hatam var tamamen dikkatsizlik. Geçenlerde aklıma gelmişti forumda paylaşacaktım bu dosyayı, biraz düzenleme yapayım deyip erteledim. Neyse, her şerde bir hayır vardır. En baştan daha iyisini yapıcaz artık. Hem bilgilerimi tazelemiş olurum.
Sevmezdim kabuklu yemiş, Linux çekirdeği tadıncaya dek !..