nst autoneogrub0.mbr hatası

Başlatan ouzkhan, 03 Ekim 2014 - 11:06:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ouzkhan

Merhaba arkadaşlar 2 haftadır denenemediğim linux türü ve sürümü kalmadı diyebilirim. Neyse konuya geleyim hemen Win7 64 bit üzerine ubuntu 14.04 yüklemeyi deniyorum (usb'den) yükleme aşamasında
1) win7 yanına ubuntu kur seçeneği görünmüyor.
neyse başka * bir şey seçeneği ile kuruluma devam ediyorum bu aşamada ubuntu için ayırdığım -boş alan-da gerekleri bölümleri oluşturuyorum, yükleme tamamlanıyor ve grub2 ile boot menusu ayarlıyorum fakat
2)boot ekranında ubuntu seçtiğimde şu hatayı alıyorum;

forumlarda araştırmadığım konu kalmadı belki 10 defa win7 sildim kurdum ama bir türlü olmadı en son direk yardım almayı istedim ve bu işletim sistemlerini acilen halletmem gerekiyor. şimdiden çok teşekkürler ilgilenenlere.

pc bilgilerim: asus x550lc intel core-i5 nVidia-geforce 720m  win7-64bit  ubuntu-10.04(yüklü fakat hata veriyor)
pc: asus x550lc
title: astronom

burk

@ouzkhan karışık geldi anlattıkların. Window 7 yüklü makinede kurulum sırasında Ubuntu yanına kur seçeneğini görmüyor ve sen başka bir şey ile kurduktan sonra da Ubuntu ve Windows açılmıyor mu?

ouzkhan

windows açılıyor sadece ubuntu açılmıyor. yani resmini paylaştığım hatayı veriyor eğer ubuntuyu seçersem açılışta.

heartsmagic

Makinede UEFI var mı, kurulum aşaması için UEFI bölümüne baktın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Alıntı yapılan: ouzkhan - 03 Ekim 2014 - 13:22:17
yani resmini paylaştığım hatayı veriyor eğer ubuntuyu seçersem açılışta.

Orada Windows'un başlatılamadığına dair bir uyarı var. Ubuntu canlı cd/usb üzerinden sudo fdisk -l komutunun çıktısını buraya geçer misiniz?

ouzkhan

WARNING: GPT (GUID Partition Table) detected on '/dev/sda'! The util fdisk doesn't support GPT. Use GNU Parted.

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders, total 976773168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Disk identifier: 0x9765f1a0

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048      206847      102400    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2          206848   976771071   488282112    7  HPFS/NTFS/exFAT

Disk /dev/sdb: 4026 MB, 4026531840 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 489 cylinders, total 7864320 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x000014c7

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *          64     7864318     3932127+   c  W95 FAT32 (LBA)

komutun çıktısı bu şuanda bilgisayarda win7 yüklü sadece ve ubuntu 12.04 yüklemeyi deniyorum windows'un yanına kur seçeneği gelmiyor.

heartsmagic

12.04 yerine 14.04 kur ve UEFI konusuna bak lütfen Viki'mizden. Kurulum maddesinde bağlantısı vardır. Yanına kur seçeneği çıkmasa da olur, sen yine ilk yaptığın gibi denersin. Sonrasında da Boot Repair kullanmayı deneyeceksin.

ouzkhan

biraz geç cevap olacak ama ben windows yanına ubuntu kurmayı beceremedim ve ubuntu uzerinden çalışma yapmam gerektiği için sadece ubuntu yukledim. şuanda işime biraz ara verdim ve windowsta da yapmam gereken işler oldugundan tekrar yuklemeyi deniyorum. ve şöyle sorunlarım var win8.1 yüklü şuanda yanına tekrar herhangi bir ubuntu sürümü yüklemeyi deniyorum ve windows un yanına kur seçeneği çıkmıyor ayrıca başkabirşey seçeneğini tıkladığımda ise harddisk 2 bölümden oluşmasına ve windows yüklü olmasına rağmen tekparça ve içi boşmuş gibi görünüyor. yani ubuntu için parçalama işlemini yapamıyorum bu sebepten. isterseniz yükleme aşamalarından bir kaç fotografta atabilirim.

heartsmagic

İki mesele var burada, yine aynı şeyleri söylemiş gibi olacağız gerçi:

1. Windows8
2. UEFI

Windows8 kendisini tam olarak kapatmıyor, diske uyutuyor. Böyle olunca da Linux tarafı diske erişemiyor ve tek parça gibi görüyor. Windows8 tarafına gidip tam kapatma işlemi yapman lazım. Google bu konuda sana yardımcı olacaktır. Ardından kurulumu UEFI'ye göre yapman gerekiyor malum olduğu üzere.

ouzkhan

win7 32 bit ve 13.04 ubuntu yukledim suanda ikiside problemsiz açılıyor ama başka problem var şimdi de uygulama merkezindeki uygulamalar bulunamadı diye bir uyarı veriyor...

Reverser

Yeni bir sorun için yeni bir başlık açmanız daha doğru olur. Soruna gelirsek, ben bir sorun göremiyorum paket bulunamıyor olabilir ? Paketin tam adını değilde anahtar kelimeleri yazıp tekrar deneyim mesela "python" gibi. Başka uygulama aramayı denediniz mi ?

XFCE ROCKS !