Pardus'u beğenmedim Ubuntu nasıl ?

Başlatan @KorsaN, 03 Kasım 2008 - 09:09:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

@KorsaN

S.a Arkadaşlar Pardus 2008 kurdum bilgisayarıma; ama bir türlü grafik kartını yükleyemedim + NTFS olan D bölümüne girişim engellendi, giremiyorum Pardus'ta. Ben de sildim, baştan XP kurdum. Şimdi Pardus'tan umudumu kestim.  Bana birkaç yol gösterin yardım amaçlı, ben de Ubuntu'yu deneyeyim.

Pardus'taki sorunlarımı aşağıda belirttim; çözüm bulunamadı. Ubuntu'da da aynı sorunlar olur mu ?

Merhaba sayın site sakinleri geçen günlerde, Pardus 2008 yükledim fakat yükleyesiye kadar işkenceli saatler geçirdim...

Pardus yükleneceği zaman monitör kendi kendine kapanıyordu. 1 gün boyunca 50 defa

resetledim kasayı, yine aynı sey olmuştu ekran kapanıyordu kendi kendine. Sonra ekran kartını çıkartınca * her şey düzeldi.

Pardus'u kurdum, ekran kartını taktım; fakat ekran kartının Driverını yükleyemediğim için

çözünürlük ne kadar da 1024*768 olarak gözükse de 800*600'den daha da düşük gösteriyordu.

Ekran kartımın modeli ve markası bu.

Diğer bir sorunum ise  elimdeki 80 GB hard diske kurdum Pardus'u,

D bölümü diskin tamamı nerdeyse tıka basa dolu.
Ben C'ye kurdum Pardus'u, dolu olan bölümü biçimlendirmedim kurulum yaparken.
Fakat Pardus açıldıgında neden ben  D bölümüne giremiyorum? NTFS'ye girmesi
gerekirken Pardus'un, girmiyor.

Baktım olmayacak sildim Pardus'u kurdum XP'yi yine.
Ama sonra yine vazgeçtim. Bu sorunumun çözülmesi halinde tabiki de kuracağım Pardus'u.
Ama engeller var yukarıda belirttiğim gibi.

Kurulum yapılınca ekran kartını nasıl tanıtabilirim?

Hard diskteki D bölümüne de girmek istiyorum.

iyi geceler.

Eğer yukarıdaki sorunlar Ubuntu'da da olacaksa şimdiden haberim olsun sürekli format atıp durmayım ana karta, yazık hard disk'e, neyse o önemli değil :)

Le0n

Belirttiğin sorunlar Ubuntu'da olmaz.
sudo apt-get purge windows

lseker

Ubuntu'yu indirip Cd ye yazdırdıysanız, cd den boot ettikten sonra sanırım ikinci seçenek ile çalışan Cd şeklide deneyerek NTFS biçimli disk bölümüze ulaşıp ulaşamadığınızı * ya da ekran kartınızda problem olup olmadığını Ubuntu'yu kullanarak deneyebilirsiniz...
Pardus kurulumunuda da temiz bir kurulum - kuracağınız disk bölümünü formatlayarak - bir denemeniz faydalı olacaktır.
Bir de Linux tabanlı dağıtımlar kullanacağım diyorsanız öncelikle bu tür problemlerle karşılaşmayı göze alıp araştırarak çözmeye çaba sarf etmelisiniz.
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

Felâsife

..."Pardusu Kurdum Ekran kartını Taktım fakat ekran kartının Driverını yukleyemediğim için"...

Arkadaşım bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz gibime geldi, ekran kartını kurulumdan sonra mı takıyorsunuz?
On-board dahili ekran kartı mı kullanıyorsunuz?
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

@KorsaN

Arkadaşlar CD'yi yazdırdım. Biraz önce test ettim Ubuntu'yu; D bölümüne girebiliyorum  :D
Ekran kartını yüklemedi, o da CD'den çalıştırdıgım için yüklenmemiş olabilir .

Çözünürlük 800*600

Bu da  masaüstü görüntüsü  henüz kurmadım Ubuntu'yu..

Şimdi rahatlıkla Ubuntu'yu kuracağım sistemime.
%100 Türkçe değil mi Ubuntu'daki uygulamaların hepsi?  Pardus'taki gibi ?

umutubuntu

@ @KorsaN
İletilerinizi yazarken; her kelimenin ilk harfinin büyük olması, mesajlarınızda ''ç,ğ,i,ü,ö'' yerine ''c,g,ı,u,o'' kullanmanız,
cümle sonunda 3 nokta (...) kullanmanız Ubuntu Türkiye üyeleri için bir anlam ifade etmemektedir ve sonuçsuz konu aramalarına sebep vermektedir.

Lütfen iletilerinizi; yalın,noktalama işaretlerine özenli,düzgün bir Türkçe ile yazınız.
Ne kadar düzgün bir ileti yazarsanız o kadar çabuk ve düzgün cevaplar alabilirsiniz.
Ubuntu'ya hoşgeldiniz.

@KorsaN

Tamam abi yav kusura bakma bende alışkanlık olmuş bu her kelimenin baş harfi illa ki büyük olacak.Kağıda yazı yazarken bile böyle yazıyorum.Ben bu Ubuntu'nun en çok da ekran kartını kolaylıkla yüklmesini çok sevdim monitör de kapanmıyor kendi kendine  :D Daha ne istiyeyim ki şimdi?
Çok yaşa Ubuntu!...
Bu aşağıdaki resimde işaretlediğim yer otomatik güncelleştirme mi?
Windows XP'deki gibi?

foma

Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

btermeli

Turuncu olursa güncelleştirme var, gri  olursa güncelleme yapılıyor, demek olması lazım.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Dinan

Ubuntu Türkçe sayılır. Pardus eskiden iyiydi, ben de bir süre kullandım; ama 2008 sürümünde Ubuntu gibi kararsız bir hale geldi. Ubuntu 8.10 ne kadar kötüyse Pardus 2008.1 de o kadar kötü. Ne varsa yine eski sürümlerde var.
Ubuntu - Linux dla ludzi! - Ubuntu doskonały - www.ubuntu.pl

DeFacto

Eee adamlar boşuna 8.04 LTS dememişler :) Ben çok büyük bir kararsızlığa rastlamadım ama Wine'deki ses konfigürasyonlarıma bir şeyler oldu. 8.04 ile her şeyim sorunsuz gidiyordu bilmiyorum donanımlarım ile hiçbir sistem uyumsuzluk göstermedi bu da biraz benim şansım olsa gerek :)

Burak

Çok genel bir şey söyleyeceğim; bir (veya birkaç) sorunla karşılaştığımızda hemen işletim sistemini silip yeniden kurulum yapmayalım. Öncelikle o sorunu (sorunları) çözmek için yardım isteyelim, eğer çözüm yolu bulunamıyorsa son çare olarak sistemi yeniden kuralım. Hemen bilgisayarı formatlamak zannediyorum Windows'un çoğumuza kazandırdığı bir alışkanlık.

Bir de mesajlarımıza resim eklerken şurada anlatılanları uygularsak pek güzel olacak.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=441.0

DeFacto

Bir de ubuntu ve pardus gibi sistemlerde sistem çökmez X çöker. Lütfen bu dipnotu da kaydedelim. Ki X'i de çoğu zaman formata gerek kalmadan çok da rahat kurtarabiliriz. (Kernel derleme denemelerim ile göçerttiğim ya da bir macera ile .run dosyasından nvidia driverını kurup da kerneli yeniden düzenlediğim durumlar buna dahildir :) )

aurora

''Pardus'u beğenmedim'' ile ilgili bir konu görünce hemen yazmak istedi canım. Yok yanlış oldu, sırf yazmak için aradım bu konuyu, şu anda Mint 11 Türkçe Özel Sürüm yüklemekteyim ve Pardus'tan bir an önce kurtulmak için elimden geleni yaptım az önce.

Anladım ki farklı bir dağıtıma şöyle bir bakayım demek için insanın birkaç gün boş vakte ihtiyacı var. Hele ki konu bizim yaptığımız bir ürünse bu birkaç haftayı bile bulabilir. :) Pardus'u yükledim, Windows açılmadı, çok sinirlendim (Burada bir parentez açayım diyorum, tanıdıklar bilirler, iletilerimde bol bol gülen yüz koyarım, bol olmasa da 1 tane olur mutlaka :) ama burada sinirlendim işte, tekelci dağıtım seni, ne demek açmıyorum Windows'u),  Ubuntu'da böyle bir sıkıntı yaşamamıştım halbuki, sonra dedim ki biraz takılayım, internete girdim, yazı fontunun gözlerimi ağrıtması için 2 dk geçmesi yetti, hemen vazgeçtim keşiften, döndüm kendi limanıma, dedim ki bari Ubuntu yükleyeyim. Harici diskimi görmedi sistem, neyse dedim bilgisayarda Mint vardı, ama o da ne, Unetbootin çalışmıyor, neyse dedim başladım Google amcaya dert yakınmaya, onu söyledi yaptım bunu söyledi yaptım yok amca açmıyor bu yahu. Aynı hata, çözüm aynı, ama açmıyor hala. Sonra pisi diye bir şeyin varlığından haberim oldu ama, pisiyi bulamadım. Meğerse bizim Gdeb gibi bir şeymiş bu meret. Neyse buldum, yükledim de Pardus'un paket sitesinden. A o da ne, bu sefer Unetbootin usb belleğimi görmüyor, yahu ben görüyorum sen nasıl görmüyorsun diye bir başladım söylenmeye, o sırada 3. fincan kahvemi içmeye başlamışım. Bu arada maçı da unuttum tabi meğerse golsüz berabere, e ben yeniliyorum burada? Hem de sıfıra karşı, neyse başladım atak oynamaya, oradan çalım buradan orta yok amca Pardus'la bizim kan uyuşmazlığımız var. Hemen ameliyathaneyi hazırladım, telefondan güzel bir müzik, ..... paketi ve saz arkadaşları, kahve ve elektrikli soba, koydum dört bir yanıma, başladım kurcalamaya, disk yönetimi diye birşey buldum, e benim usb belleği o da görüyor, Unetbootin niye görmüyor yahu. Madem süslü usb belleğimi görmüyorsun ben de biçime sokup fat32 giydirdim, ayıptır söylemesi fıstık gibi oldu. :)

Bir daha deneyeyim dedim, bu sefer programı bile açmadı, yahu kaçacak kadar çirkin mi benim belleğim. :) Neyse hadi dedim tutup zorla kolundan getirdim uygulamayı, görünce aşık oldu tabi ama yemezler. :) O bellek .iso kalıbına yar olacak. Vay arkadaş sen misin bunu söyleyen, .iso kalıbını açmadı, daha doğrusu kalıbın bulunduğu dizini açmadı, hata da vermiyor, kendi çapında eğleniyor tabi. Dedim ben bunun başlık parasını da aldım, sözümü de verdim, evlendireceğim, kimse mani olamaz. Derken düğün dernek başladı ama, Unetbootin bir kere içerlemiş, Pardus'u da kafalamış, hooop bilgisayar kapandı yarıda. Yahu aşkın bu kadarı, Allah'tan kasayı delip geçmedi Ferhat misali :) Tabi her şey yeniden başlayıp da ikna yöntemlerini teker teker uygulayınca o da insafa geldi kavuşturdu sevenleri. :)

Benim de Pardus maceram burada bitti. Ha bu arada çekirdek eskiymiş, bir bakayım güncellenmesine dedim, çekirdek güncellemesi yazıyorum çıkmıyor, sonuçlar arasından ''kernel update etmek'' gördüm. Yahu hani milli işletim sistemimiz falandı bu? Yalan mıydı bunca aşk efsane, elin İngilizi yazar, Almanı, Fransızı Ugandalısı genel olsun diye İngilizce yazar da hangi akıllı çıkıp ''Pardus kerneli update etmek.....) gibi bir şey yazar ki, Pardus'un da 1-2 yerinde İngilizce ifadeler görmedim değil, yok abi, bize Ubuntu ve Mint'ten başkası yar olmaz. Kurulum bitti bu arada. Şimdi yeniden başlatacağım bilgisayarı. Bakalım neler olacak.

Teşekkürler okuduğunuz için. Rahatladım ben de. :)

experotux

İnsanlar ikiye ayrılır
Özgür olanlar ve özgür olmayanlar
Çok şükür Özgür olanlardanım :)

KemalALKIN

Senin ekran kartının 5500 olanı bilgisayarımın ilk aldığım halindeki ekran kartıdır. Vista kurunca ekran kartını tanıması lazım bunuda söylemiş olayım. Windows 7 desteği yok. Linux'a gelirsek o ekran kartına KDE olan bir Pardus gibi sistem kurma en hafif sistem olan Xubuntu 11.10 sistemini indirip bilgisayarına kur ek sürücülerden kur gitsin. Senin o elindeki çok eski bir Ubuntu sürümü ve denediğin Pardus sistemide çok eski.
www.tckemal.ist

heartsmagic

Konu grafik kartları bölümünde, başlık ayrı telden çalıyor, içerik ayrı telden. En iyisi daha uygun bir bölüme gönderelim kendisini.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim ama her dağıtımda sorun olabilir. Sorun yaşayanlar ve sorun yaşamayanlar olarak net bir biçimde ikiye ayrılmak da mümkün değil. Google'da yolculuğa çıksam "ubuntu sucks" diye bir arama yapsam neler bulurum neler. Ancak forumda halinden memnun olan yüzler kullanıcı mevcuttur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

@heartsmagic, cümleleriniz benim iletimle ilgili bir eleştiri boyutu sanırım. Ben biraz eğlencesine yazdım farkediliyordur herhalde. ;) Yoksa neyin en olduğunu bildiğimi belirtmeme gerek yoktur diye düşünüyorum.

heartsmagic

@aurora, evet sen eğlencesine yazmışsın aslında gayet açık bu, fakat peşinden "rep" verenler çıkıyor gördüğün gibi :) Ben genelde bu türdeki her iletinin altına ufak tefek notlar düşüyorum, kişiye özel değil yani. Aksi takdirde önü alınmaz bir çığ gibi büyüyebiliyor başlıklar.

@KorsaN

Alıntı yapılan: aurora - 16 Kasım 2011 - 02:06:10
''Pardus'u beğenmedim'' ile ilgili bir konu görünce hemen yazmak istedi canım. Yok yanlış oldu, sırf yazmak için aradım bu konuyu, şu anda Mint 11 Türkçe Özel Sürüm yüklemekteyim ve Pardus'tan bir an önce kurtulmak için elimden geleni yaptım az önce.

Anladım ki farklı bir dağıtıma şöyle bir bakayım demek için insanın birkaç gün boş vakte ihtiyacı var. Hele ki konu bizim yaptığımız bir ürünse bu birkaç haftayı bile bulabilir. :) Pardus'u yükledim, Windows açılmadı, çok sinirlendim (Burada bir parentez açayım diyorum, tanıdıklar bilirler, iletilerimde bol bol gülen yüz koyarım, bol olmasa da 1 tane olur mutlaka :) ama burada sinirlendim işte, tekelci dağıtım seni, ne demek açmıyorum Windows'u),  Ubuntu'da böyle bir sıkıntı yaşamamıştım halbuki, sonra dedim ki biraz takılayım, internete girdim, yazı fontunun gözlerimi ağrıtması için 2 dk geçmesi yetti, hemen vazgeçtim keşiften, döndüm kendi limanıma, dedim ki bari Ubuntu yükleyeyim. Harici diskimi görmedi sistem, neyse dedim bilgisayarda Mint vardı, ama o da ne, Unetbootin çalışmıyor, neyse dedim başladım Google amcaya dert yakınmaya, onu söyledi yaptım bunu söyledi yaptım yok amca açmıyor bu yahu. Aynı hata, çözüm aynı, ama açmıyor hala. Sonra pisi diye bir şeyin varlığından haberim oldu ama, pisiyi bulamadım. Meğerse bizim Gdeb gibi bir şeymiş bu meret. Neyse buldum, yükledim de Pardus'un paket sitesinden. A o da ne, bu sefer Unetbootin usb belleğimi görmüyor, yahu ben görüyorum sen nasıl görmüyorsun diye bir başladım söylenmeye, o sırada 3. fincan kahvemi içmeye başlamışım. Bu arada maçı da unuttum tabi meğerse golsüz berabere, e ben yeniliyorum burada? Hem de sıfıra karşı, neyse başladım atak oynamaya, oradan çalım buradan orta yok amca Pardus'la bizim kan uyuşmazlığımız var. Hemen ameliyathaneyi hazırladım, telefondan güzel bir müzik, ..... paketi ve saz arkadaşları, kahve ve elektrikli soba, koydum dört bir yanıma, başladım kurcalamaya, disk yönetimi diye * bir şey buldum, e benim usb belleği o da görüyor, Unetbootin niye görmüyor yahu. Madem süslü usb belleğimi görmüyorsun ben de biçime sokup fat32 giydirdim, ayıptır söylemesi fıstık gibi oldu. :)

Bir daha deneyeyim dedim, bu sefer programı bile açmadı, yahu kaçacak kadar çirkin mi benim belleğim. :) Neyse hadi dedim tutup zorla kolundan getirdim uygulamayı, görünce aşık oldu tabi ama yemezler. :) O bellek .iso kalıbına yar olacak. Vay arkadaş sen misin bunu söyleyen, .iso kalıbını açmadı, daha doğrusu kalıbın bulunduğu dizini açmadı, hata da vermiyor, kendi çapında eğleniyor tabi. Dedim ben bunun başlık parasını da aldım, sözümü de verdim, evlendireceğim, kimse mani olamaz. Derken düğün dernek başladı ama, Unetbootin bir kere içerlemiş, Pardus'u da kafalamış, hooop bilgisayar kapandı yarıda. Yahu aşkın bu kadarı, Allah'tan kasayı delip geçmedi Ferhat misali :) Tabi her şey yeniden başlayıp da ikna yöntemlerini teker teker uygulayınca o da insafa geldi kavuşturdu sevenleri. :)

Benim de Pardus maceram burada bitti. Ha bu arada çekirdek eskiymiş, bir bakayım güncellenmesine dedim, çekirdek güncellemesi yazıyorum çıkmıyor, sonuçlar arasından ''kernel update etmek'' gördüm. Yahu hani milli işletim sistemimiz falandı bu? Yalan mıydı bunca aşk efsane, elin İngilizi yazar, Almanı, Fransızı Ugandalısı genel olsun diye İngilizce yazar da hangi akıllı çıkıp ''Pardus kerneli update etmek.....) gibi bir şey yazar ki, Pardus'un da 1-2 yerinde İngilizce ifadeler görmedim değil, yok abi, bize Ubuntu ve Mint'ten başkası yar olmaz. Kurulum bitti bu arada. Şimdi yeniden başlatacağım bilgisayarı. Bakalım neler olacak.

Teşekkürler okuduğunuz için. Rahatladım ben de. :)

Vallahi hocam baştan sona kadar okudum seneler önce yazılmış yazı ama gerçektende 12'den vurmuşsun. Bu arada konudaki bilgisayarım şu an evimdeki bodrum katta kasanın içindeki bütün parçalayla çürümeye bekletildi belkide yarın bir gün evin bahçesine gömerim:)
Hayırlı geceler *herkese.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Kasım 2013 - 03:06:41

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Kasım 2011 - 01:13:15
Konu grafik kartları bölümünde, başlık ayrı telden çalıyor, içerik ayrı telden. En iyisi daha uygun bir bölüme gönderelim kendisini.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim ama her dağıtımda sorun olabilir. Sorun yaşayanlar ve sorun yaşamayanlar olarak net bir biçimde ikiye ayrılmak da mümkün değil. Google'da yolculuğa çıksam "ubuntu sucks" diye bir arama yapsam neler bulurum neler. Ancak forumda halinden memnun olan yüzler kullanıcı mevcuttur.

Hocam i3 bilgisayara pardus 2011 kurmuştu arkadaşım ( Merakından ) bilgisayardaki geçirdiği 1 saatinin en az 25 dakikasını çökme raporunu kapatmakla geçiriyordu :) halbuki hiç donanımsal bir arızası yok canavar gibi bilgisayar.
Çevremde Linux meraklıları denk geldikçe onları Pardus dan soğutmak için elimden geleni yapıyorum.
Varsa yoksa Ubuntu yada Mint diyorum, Pardus falan hikaye
En zor dönemimde bu işletim sistemi benim elim,kolum ve ayağım oluyorsa çok yaşa Ubuntu :)

heartsmagic

@KorsaN, Ubuntu'da sorun yaşayıp Pardus'ta yaşamayanlar da "Ubuntu falan hikâye" derse sen de çıkıp "Ama ben sorun yaşamıyorum" diyeceksin muhtemelen. O nedenle lütfen benden alıntıladığın cümleleri tekrar oku.