Ubuntu batarya ömrünü uzatmak :)

Başlatan eronis, 19 Eylül 2014 - 15:57:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eronis

[12.04 Kullanıcıları için]

Jupiter diye bir batarya yazılımı buldum; umarım işinizi görür. Bir çok arkadaş Windows bataryayı koklar, ubuntu içer diye bir terim kullanıyor. Böyle bir batarya programı buldum. Eğer işinizi görürse ne mutlu bana :)

sudo apt-add-repository ppa:webupd8team/jupiter
sudo apt-get update
sudo apt-get install jupiter

FOR EEE Users:
sudo apt-get install jupiter-support-eee

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Eylül 2014 - 16:10:16

[14.04 kullanıcıları için]

Bu da jupiter'in güncellenmiş versiyonuymuş; TLP

sudo apt-get install tp-smapi-dkms smartmontools ethtool acpi-call-tools
sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
sudo apt-get update
sudo apt-get install tlp tlp-rdw tp-smapi-dkms smartmontools ethtool
sudo tlp start

Bu benim şu anki sistemimde kurulu olan versiyonu. Diğerini kurarken sıkıntı yaşadım biraz ama bu tık diye kuruldu. Bunu şiddetle tavsiye ederim... :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

tlg

eronis

Konuyu tam okusaydın keşke arkadaşım :) jupiter'i eOS ve 12.04 kullanıcıları için koydum :) hemen altında senin dediğin program vardı :)
The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. --Linus Torvalds

tlg

Aslında tam ben yazarken yazmışssın sende :) Arada 2dk var.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eronis - 19 Eylül 2014 - 15:57:40
Başka bir siteden alıntıdır... Emeğe saygı...

Eğer foruma başka bir yerden alıntı yapıyorsak "emeğe saygı" gibi içi boş bir ifade yerine sitenin adresini, konunun başlığını görmek isteriz. Lütfen yanlış anlama, yine itici olmak istemiyorum ama "emeğe saygı" meselesi bizim forumlarımızda dönen boş bir ifadedir. Bu forumda içeriği yasallık dışına çıkmayan ve bu platformla alakalı olan her konu paylaşılıp, kaynak gösterilebilir.

Fakat, böyle bir konuda buna gerek var mı? Yok. Zira hem Jupiter hem de Tlp bu forumda ara ara başlıklarda geçiyor ([1] [2]), alıntı yapılan yerde de ek bir anlatım yok. Güzel olan ise bu başlığın forum dizinine girecek ve aramada insanların karşısına çıkacak olması. Kısacası teşekkürler.

[1] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31957.0
[2] https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40895.msg484595#msg484595
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.