Android swap alanı kaldırma

Başlatan aykut777, 12 Eylül 2014 - 10:16:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aykut777

Öncelikle konuyu doğru bölüme mi açtım emin değilim ama yanlış ise kusura bakmayın.

kullandığım cihaz samsung galaxy s4 (I9500) içerisinde ozcanrom 4.2 aroma yüklü.

swapper configuration isimli ram alanı açma ya da swap alanı açma olarak bir uygulama yüzünden şuan başım dertte bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun.

biraz karışık gibi olsa da aslında basit bir sorunum var. Cihazım rootlu bu yüzden birçok program yükler ve silerim uğraşırım sürekli. Cihazın ram i 2 gb olduğu için arayüzü daha da hızlandırmak için sd kart içerisinde 1 gb lık swap alanı oluşturdum. Bu alanı oluşturmak için kullandığım program ise Swapper Configuration. Google play linki şu:https://play.google.com/store/apps/details?id=org.azasoft.free.swapper&hl=tr . Bu program ile 1024 mb swap alanı oluşturup kullanmaya başladım yalnız birkaç sorun baş gösterdi.

1.sorun: kamera ile fotoğraf veya video çektiğimde sd karta kaydediyor. Fakat siyah veya gri ekran çıkıyor açtığımda tanımsız dosya görünümünde gözüküyor yani

2.sorun herhangi bir uygulamayı cihaz belleğinden sd karta taşımak istediğim de yine sorun oluşuyor taşıyor fakat uygulamayı tanımsız yapıp açmaya çalıştığımda açmıyor ayrıyeten tekrar cihaz belleğine taşınmıyor.

bu iki sorun yüzünden swap alanını kaldırmayı istedim. Fakat bu seferde bir başka sorun çıktı karşıma. Swap alanının tüm sd kartı salt okunur yapmasından dolayı hiç bir şekilde ne biçimlendirme gerçekleşiyor ne de sd kart içerisindeki her hangi bir dosya veya klasör silinebiliyor.

sd kartı pc 'ye takıp biçimlendirmeyi denedim cihaz içerisinde de denedim ama nafile. cmd komut satırı ile bile denemediğim format türü kalmadı. Ne salt okunurluğunu kaldırabildim ne de biçimlendirebildim.

64 gb 'lık sandisk micro sd kartımın içerisindeki swap alanını kaldırıp veya kaldırmadan nasıl biçimlendirme yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilecek ve android yazılımlar konusunda geniş bilgiye sahip kişiler yardımcı olursa sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

gecegezen

Sorun sdcartın bozulmasından olabilir gibi geliyor bana sdcartların  bozulduğu zaman içindeki veriler kurtarılması için kendilerini saf okunur yaptığını duymuştum.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

aykut777

Alıntı yapılan: gecegezen - 12 Eylül 2014 - 17:29:26
Sorun sdcartın bozulmasından olabilir gibi geliyor bana sdcartların  bozulduğu zaman içindeki veriler kurtarılması için kendilerini saf okunur yaptığını duymuştum.

çare yok mu yani? denemediğim yol kalmadı bir türlü ne format atabildim ne de düzeltebildim kartı. sadece linux veya ubuntu olan bir pc de format atmayı denemedim çünkü çevremde kullanan yok.

if

@aykut777, kart üzerinde kartı salt okunur yapan bir çentik var mı? Ubuntu kuruluysa kartı bilgisayara takıp sudo fdisk -l
dmesg | tail
çıktılarını buraya geçin.

aykut777

Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2014 - 20:37:40
@aykut777, kart üzerinde kartı salt okunur yapan bir çentik var mı? Ubuntu kuruluysa kartı bilgisayara takıp sudo fdisk -l
dmesg | tail
çıktılarını buraya geçin.

kart üzerinde değil kart adaptörü, okuyucu yada her ne ise adı işte :) onun üzerinde lock çentiği var sadece o da açık zaten ayrıca ubuntu yüklü değil ve ubuntu hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç kullanmadım sadece bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu siteye yazdım çünkü android cihazlar linux işletim sistemine sahipmiş sanırım.

heartsmagic

Android doğrudan Linux'un alanına girmiyor esasında, farklı sorunları olabiliyor. Bu konuyu da koyacak fazlaca bir yerimiz olmasa bile Diğer Dağıtımlar kısmına koyalım. 

Hani şimdi kartı tak, Linux üzerinde irdeleyelim desek Linux kullanıcısı da değilsin :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.