[Çözüldü] Libre Office değişiklikleri kaydetmiyor!

Başlatan zubanda860, 11 Eylül 2014 - 12:00:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zubanda860

<<<<<<<<libre office veya abiwordda yaptığım yazı tipi olsun yazı rengi olsun yazı boyutu olsun veya tablo ekleme olsun hiçbirr değişiklik kaydedilmiyor .belgeyi kapatırken kaydet tuşuna basıyorum ama tekrar açınca aynı yazı tipi boyutu ve rengi ile karşılaşıyorum . libre office hadi biraz daha karışık abiworde göre belki ayarlarını bilmiyorumdur ama abiword çok basit onun neden değişiklikleri kaydetmediğini anlamıyorum.deliricem lütfen yardım edin<<<<<<<<<<
Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.:|

if

@zubanda860, değişiklik yapmak istediğiniz dosyalar nerede?

zubanda860

Alıntı yapılan: if - 12 Eylül 2014 - 23:51:25
@zubanda860, değişiklik yapmak istediğiniz dosyalar nerede?

@if masaüstünde
Herkes doğru insanı bulmak ister, yanılmamak için. Oysa kimse uğraşmaz, doğru insan olmak için.:|

if

@zubanda860, peki Ubuntu, LibreOffice ve Abiword sürümü nedir?
İlginç bir durum.
Hangi yazı fontlarını kullanıyorsunuz? Değişiklik yapmak istediğiniz dosyalar Windows Office uzantılı - .docx, xlsx - mı?

localc dosya_adı ve lowriter dosya_adı komutları ile açıp değişiklik yapınca uçbirimdeki çıktıları buraya geçin.

ls -l ~/Masaüstü

zubanda860

Alıntı yapılan: if - 13 Eylül 2014 - 13:57:26
@zubanda860, peki Ubuntu, LibreOffice ve Abiword sürümü nedir?
İlginç bir durum.
Hangi yazı fontlarını kullanıyorsunuz? Değişiklik yapmak istediğiniz dosyalar Windows Office uzantılı - .docx, xlsx - mı?

localc dosya_adı ve lowriter dosya_adı komutları ile açıp değişiklik yapınca uçbirimdeki çıktıları buraya geçin.

ls -l ~/Masaüstü

@if

Libre Office 4.3.1.2 sürümü
abiword 3.0 sürümü
dosyanın uzantısı .odt de olsa .doc da olsa ya da .docx de olsa durum aynı oluyor.yani ms office uzantısıyla alakası olduğunu zannetmiyorum.
<
lowriter next-to-down.odt
'lowriter' programı şu anda kurulu değil. Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install libreoffice-writer
<
yazdığınız komutla bu çıktıyı verdi kurulu değilmiş gibi görünüyor .kurulu ama nasıl olur bu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Eylül 2014 - 14:15:38

@if libre office i sitesinden indirip kurdum ben
synapticden değil ondan mı böyle diyor acaba
abi word synaptikten kurulu geliyor zaten

rm -rf ~/.config/libreoffice

bide bunu denedim olmadı

heartsmagic

Nasıl kurdun sitesinden? İkilik dosyaları nerede şu an?
Ayrıca evet, sitesinden kurduğun için apt-get gibi uygulamalar bilmezler kurulu olduğunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

ls -l ~/Masaüstü çıktısına da bakayım.

zubanda860

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Eylül 2014 - 21:38:55
Nasıl kurdun sitesinden? İkilik dosyaları nerede şu an?
Ayrıca evet, sitesinden kurduğun için apt-get gibi uygulamalar bilmezler kurulu olduğunu.

ikilik dosyaları ne demek bilmiyorum ama indirdiğim şeyi sildim
sitesinde anlatıldığı şekilde adım adım kurdum
@heartsmagic

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Eylül 2014 - 19:16:08

@if
-rw-rw-r--  1 can can  32640 Eyl 13 11:10 Adsız 11.odt
-rw-rw-r--  1 can can    235 Ağu 26 15:24 adsız11prog..txt
-rw-rw-r--  1 can can 428257 Eyl 15 18:25 background.png
drwxrwxr-x  2 can can   4096 Eyl 14 11:37 ea
-rwxrwxr-x  1 can can    345 Eyl  4 11:50 Flux.desktop
drwxrwxr-x  2 can can   4096 Eyl  3 15:39 George R. R. Martin
-rwxr-xr-x  1 can can   8445 Ağu  7 04:26 google-chrome.desktop
-rwxr-xr-x  1 can can   5398 Ara  4  2012 midori.desktop
drwxrwxr-x  2 can can   4096 Eyl  6 11:57 my bilet
-rw-------  1 can can   1878 Eyl 13 10:29 next-to-down.odt
-rwxr-xr-x  1 can can   1305 Tem  3  2013 opera-browser.desktop
-rw-rw-r--  1 can can 559786 Eyl  9 17:19 Screenshot - 09-09-2014 - 17:19:07.png
-rw-rw-r--  1 can can 282532 Eyl 14 18:20 Screenshot - 14-09-2014 - 18:20:35.png
drwxrwxr-x 11 can can   4096 Eyl 14 14:42 Yeni Dizin

silip synaptic ten mi yükleyeyim ?

if

zubanda860

if

zubanda860

Alıntı yapılan: if - 17 Eylül 2014 - 17:29:02
Peki sudo find / -name "*writer*" ne diyor?

Kaldirip synaptic ten yukleyeyim en iyisi yardimlarin icin cok sagol. Ubuntu ile ilgili pek bir bilgiye sahip degilim ama foruma ubuntu turkiyeye yardim etmek isterim benim yapabilecegim bir seyler var mi
@if

if

Ubuntu depolarından yüklemeden önce eski kurulumu kaldırmak iyi olurdu. Nasıl açıyordunuz Libreoffice'i?

Vikimize üye olarak vikinin gelişmesine/bakımına yardımcı olabilirsiniz.
Forumdaki sorunlara çözüm üreterek yardımcı olabilirsiniz. Çözüm sunmaya da gerek yok, yeri geldiğinde daha önce çözülmüş sorunlara bağlantı geçmek, kuralları hatırlatmak, bazı konularda istenen çıktıları istemek de yeterlidir.
SUDO dergisine makale göndererek ya da çeviri yaparak yardımcı olabilirsiniz.
Uygulama geliştirme ekibimize katılabilirsiniz.

zubanda860

@if
Libre office i menuden aciyorum xubuntuda.

yapabilecegim seyler varmis gercekten ubuntu turkiye'de elimden geldigince yardim edicem artik.

sudoya makale gondermeden once eski sayilari okumaya baslayayim :D

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zubanda860