[Çözüldü] Ubuntu Kurulu Bölümü Açamama

Başlatan Scipio, 31 Ağustos 2014 - 20:26:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Scipio

Az önce baya eski olan masaüstü bilgisayarıma Ubuntu 11.04 kurdum. Ama bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows'u başlatıyor yine. BIOS ayarlarında sadece Hard Drive seçeneği var, 2. bölümle ilgili hiç bir seçenek yok.

Sanırım Grub ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim.

ÇÖZÜLDÜ

Aşağıdaki bağlantıda denilenleri yaptığımda terminalde hata vermişti ama yeniden başlatınca grub menüsüyle karşılaştım. Sorun hallolmuş oldu yani.

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

heartsmagic

O bağlantının sende işe yaraması normal değil, zira 11.04 Grub2 kullanır. Bilgisayarın eskiyse eski bir sürüm kurma, yeni bir sürüm kur ama masaüstü ortamı hafif olsun. Örneğin Lubuntu, Xubuntu gibi. 11.04'ün desteği çok uzun zaman önce sona erdi. O şekilde bir sistem kullanmanı önermiyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Scipio

Yanlış bağlantıyı koymuşum. Dün düzeltecektim ama konu kilitlenmişti ve de bilgisayarda baya sorunla uğraştığımdan haber veremedim. Şimdi düzelttim.

14.04 için Lubuntu, Xubuntu ve Kubuntu'yu denedim. Her biri kastı malesef. Ben de mecburen eski sistem kurdum.

Donanımsal problemler yüzünden onu da kaldırmak zorunda kaldım zaten(aşırı ısınma nedeniyle bilgisayar kendini kapatıyor). Yine de farklı bir önerin olursa açığım yeni fan almayı düşünüyorum bilgisayara çünkü.

if

heartsmagic

Eğer Lubuntu dahi kastıysa ya cidden makine çok ama çok eskidir ya da başka bir sorun vardır. Eğer dağıtım tartışmak istiyorsan @if'in verdiği başlığa bakıp gerekiyorsa ileti geçebilirsin. Biz bu konuyu kapatalım, bağlantıyı düzelttiğin için teşekkürler. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.