3D Oyunların Açılmaması Sorunu

Başlatan aras46, 30 Ağustos 2014 - 14:45:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aras46

Ubuntunun ücretsiz oyunları beğenmediğim için internetten 3D oyunlara yöneldim.Ama Ubuntuda hangi programı kullanacağımı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz?
''Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir'' M.K.ATATÜRK

plazma

İnternetten 3d oyunlar dediğiniz hangi oyunlar, onları paylaşırsanız ona göre yorumlar gelecektir.

furkankalkan

Bu oyunlar tar.gz uzantısına sahip dosylar mı ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

mehmet3582

Flash oyunlardan bahsediyor. Unity yazılımı olmadan oynanmıyor ama o yazılım Linux'ta çalışıyor mu bilmiyorum.

enesutku07

Pardusta bu konuda çözüm bulunduğunu okumuştum ancak denemedim. adresini atayım siz deneyin. http://forum.pardus.net.tr/index.php?topic=2272.msg12339#msg12339

aras46

''Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir'' M.K.ATATÜRK

speakerXXL

Çözümün direk Pardus'la bir alakası yok. Bu destek Pipelight projesi ile Linux dağıtımlarında kullanılabiliyor.

Aşağıdaki komutlarısırasıyla uçbirimde çalıştırarak Pipelight ile unity eklentisini kurabilirsiniz.

sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get install --install-recommends pipelight-multi
sudo pipelight-plugin --update
sudo pipelight-plugin --enable unity3d

Not: Pipelight kurulumu sırasında tarayınız kapalı olmalı. Bu sebeple kolaylık olması açısından komutları bir metin düzenleyiciye kopyalayıp kullanabilirsiniz.
Pipelight ile kurulan eklentiler Chrome ve Chromium'un API değiştirmesi sebebiyle son sürümlerinde çalışmıyorlar.
Bu eklentiler Firefox ile sıkıntısız çalışıyor.

Pipelight'ın desteklediği eklentilerin listesi aşağıdadır.

Desteklenen standart eklentiler:
  silverlight5.1
  silverlight5.0
  silverlight4
  flash
  unity3d
  widevine

Deneysel ek eklentiler:
  shockwave
  foxitpdf
  grandstream
  adobereader