[Çözüldü] BleachBit ile hata mesajı

Başlatan Altaylardan_Gelen_Atlı, 30 Ağustos 2014 - 11:41:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altaylardan_Gelen_Atlı

üstadlar 30 Agustos Zafer Bayramınızı kutlarım ;

ve sorunuma gelince.... BleachBit'i çalıştırdığımda aşagıda ki hatayı veriyor
no such table: autofill_dates: /home/asturk/.config/chromium/Default/Web Data

saygılar
'' YasLandığın ağaç kof ise sende yıkıLırsın ''

siberoloji

1.Bleacbit'i normal mi root olarak mı çalıştırıyorsunuz.
2.Bleachbit hiç mi açılmıyor, yoksa açılıyor da "Tarama" veya "Temizle" tuşuna bastığınızda mı hata veriyor.
Eğer öyleyse sol taraftaki listeden Chromium karşısındaki kutunun işaretini kaldırıp tekrar deneyebilirsiniz.

Altaylardan_Gelen_Atlı

Bu kadar hızlı cevap için teşekkürler

1)BleachBit' i normal çalıştırıyorum yani root değil
2) aktif tarama yapıyor ve belirttiğim hatayı veriyor

üstadım işareti kaldırıdığımda sorun yok
ama temizlik için aktif yaptığımda yalnız Chromium hata veriyor
kaldırdığımda BleachBit fuzuli yer işgali olmuyor mu? yani sırf nete girdiğimde işe yarasın istedim...

saygılar

Alıntı yapılan: siberoloji - 30 Ağustos 2014 - 11:52:52
1.Bleacbit'i normal mi root olarak mı çalıştırıyorsunuz.
2.Bleachbit hiç mi açılmıyor, yoksa açılıyor da "Tarama" veya "Temizle" tuşuna bastığınızda mı hata veriyor.
Eğer öyleyse sol taraftaki listeden Chromium karşısındaki kutunun işaretini kaldırıp tekrar deneyebilirsiniz.

kindly34

Altaylardan_Gelen_Atlı

Alıntı yapılan: kindly34 - 30 Ağustos 2014 - 12:19:09
bleachbit -v
Ne diyor?

çıktısı budur üstadım ;
BleachBit version 1.0
Copyright (C) 2013 Andrew Ziem.  All rights reserved.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <http://gnu.org/licenses/gpl.html>.
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.

furkankalkan

Sırf bunun için bleachbit'e gerek yoktu aslında, yapmanız gereken chromiumun  ayarlarından verileri temizlemek ya da bu çok sıkıcı geliyorsa chromium kısayolunun sonuna --incognito parametresini eklemek.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Altaylardan_Gelen_Atlı

Alıntı yapılan: dewilman - 30 Ağustos 2014 - 12:36:58
Sırf bunun için bleachbit'e gerek yoktu aslında, yapmanız gereken chromiumun  ayarlarından verileri temizlemek ya da bu çok sıkıcı geliyorsa chromium kısayolunun sonuna --incognito parametresini eklemek.

ilgi için sağolunuz üstadım chromium'u daha önce ayarlardan yapıyordum,
BleachBit ile chromium, FireFox ve diğer dosya klasör vs...  işlemlere ulaşmak daha kolaycı geliyordu
olmadı kaldıracağız

siberoloji

Bleachbit, Chromium ayarlar klasörünün altında formlardaki otomatik tarih doldurma tablosunu arıyor ve bulamıyor. Bunun için Bleachbit içerisinde sol tarafta doğrudan Chromium değil de Chromium başlığı altındaki seçeneklerden Form History, History veya Cache kutucukları işaretleri  kaldırılarak deneme yapılabilir.
Ayrıca;
1. Paket deposundaki Bleachbit 1.0-1 sürümü ancak geliştirici sitesinde 1.0-2 sürümü indirilebilir durumda ve ayrıca 1.0-3 beta sürümü de yayınlanmış. Bence yüklediğiniz bleachbit sürümü güncel olmadığı için Chromium önceki sürümüne göre arama yapmaya çalışıyor.
2. Bleachbit 1.0-2 kararlı sürüm bağlantısı http://bleachbit.sourceforge.net/download/file?file=bleachbit_1.2_all_ubuntu1404.deb buradan ulaşabilirsiniz.

Altaylardan_Gelen_Atlı

ilginiz için çok sağolun verdiğiniz linki incelediğimde  '' Google Chrome: no such table: autofill_dates '' genel bir hata olduğu ve BlechBit 1.3 beta ile hatanın düzeldiği beyan edilmiş şimdilik böyle devam edelim 1.3 tam sürümde değiştiririz

saygılar

konuyu kaptıyorum

Alıntı yapılan: siberoloji - 30 Ağustos 2014 - 14:12:49
Bleachbit, Chromium ayarlar klasörünün altında formlardaki otomatik tarih doldurma tablosunu arıyor ve bulamıyor. Bunun için Bleachbit içerisinde sol tarafta doğrudan Chromium değil de Chromium başlığı altındaki seçeneklerden Form History, History veya Cache kutucukları işaretleri  kaldırılarak deneme yapılabilir.
Ayrıca;
1. Paket deposundaki Bleachbit 1.0-1 sürümü ancak geliştirici sitesinde 1.0-2 sürümü indirilebilir durumda ve ayrıca 1.0-3 beta sürümü de yayınlanmış. Bence yüklediğiniz bleachbit sürümü güncel olmadığı için Chromium önceki sürümüne göre arama yapmaya çalışıyor.
2. Bleachbit 1.0-2 kararlı sürüm bağlantısı http://bleachbit.sourceforge.net/download/file?file=bleachbit_1.2_all_ubuntu1404.deb buradan ulaşabilirsiniz.

burk

@Mr.AsLanturk yani sorun daha çözülmedi, öyle mi?

Altaylardan_Gelen_Atlı

üstadım yönlendirilen link ile hatanın çözüm yolu BleachBit1.3 beta ile düzeliyor...
şu an kota sorunu yaşıyorum bir kaç gün idare edeceğiz daha indirmedim lakin
genel bir hata olduğu ve beta 1.3 ile düzeldiği şerh düşülmüş bu sebebten konuyu kapadım

ilginiz için sağolun

Alıntı yapılan: burk - 30 Ağustos 2014 - 22:24:41
@Mr.AsLanturk yani sorun daha çözülmedi, öyle mi?

burk

Anladım, yükeleme yapılıp sorun olmadığı gözlemlendikten sonra başlığı kapatalım öyleyse, acelemiz yok. :)

Altaylardan_Gelen_Atlı

@burk  üstad bugün güncellediğim son sürüm ile ( BleachBit versiyon 1.4 ) görev ifası sorun yaşamadan tıkır tıkır çalışıyor
ilgi için çok sağol
konuyu kapatıyorum
saygılar

Alıntı yapılan: burk - 30 Ağustos 2014 - 23:43:47
Anladım, yükeleme yapılıp sorun olmadığı gözlemlendikten sonra başlığı kapatalım öyleyse, acelemiz yok. :)

burk

Öyleyse lütfen: cozuldukonusu