Ubuntu içinde sanal bilgisayar (Oyun için)

Başlatan Kanguru, 28 Ağustos 2014 - 00:07:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kanguru

Selam.

Ben Ubuntu üzerine sanal pc kurup Windows yükleyeceğim. Lakin daha önce denediğimde oyunlar grafik kartı, directx gibi eksikliklerden dolayı açılmıyordu. Acaba kurulumu nasıl yaparsam sanal pc grafik kartını görür de oyun açılabilir?

Teşekkürler!

siberoloji

Aşağıda Virtualbox programı içerisinden alınmış örnek ayar resimlerini yükledim.
1.Sistem > Anakartından ne kadar RAM ayırdığınıza
2.Sistem > İşlemci Sayısı içerisinden ne kadar CPU çekirdeği ayırdığınıza
3.Görüntü > Video bölümünden ne kadar Ekran kartı belleği ayırdığınıza göre çalışma verimliliği belirlenir.
Ayrıca 2.numaralı seçenekteki İşlemci Sayısını 1 den fazla yapabilmeniz için UEFI destekli BIOS ve içerisinde Donanım Sanallaştırma yapılabilen (Hardware Virtualization) anakartınızın olup olmadığına göre değişir. Donanım sanallaştırma özelliğiniz yoksa ayıracağınız çekirdek sayısı en fazla 1 adet olacaktır.

Şimdi; bu durumda oluşturacağınız
Ana Bilgisayarda bulunan ve çalışan ev Sahibi İşletim Sistemi kapasitesinden ne kadar yer ayırmalısınız?
kuracağınız İşletim Sistemi Gereklilikleri + Oyunun Gerekliliklerinin toplamı ve daha büyüğü olmalı ki problem yaşamadan işleminiz gerçekleşsin.

Sanal VMDK dosyası ~20 GB
Sanal İşletim Sistemi çalışmak için ister ~1 GB RAM
Sanal İS içerisindeki oyun ister ~2GB RAM
Bir de Host denilen ana bilgisayarınız var.
O zaman
Ubuntu Ev sahibi 1 GB + Sanal İS 1 GB + Oyun 2GB =En az 4 GB Ram ister bu iş gibi geliyor bana.

Ayrıca yukarıdaki mantıkla Ekran Kartını da hesaplayabilirsiniz.

Kolay gelsin.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

plazma

Oyun için kullanılacaksa daha çok ister "VGA passthrough" yanlış hatırlamıyorsam şeklinde çalıştırılması gerekiyor ama kuvvetli bir donanım lazım. Sizin donanım özellikleriniz nasıl ?