[Çözüldü] firefox pencere kenari kayboluyor

Başlatan vatansiz, 02 Kasım 2008 - 00:15:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vatansiz

merhabab arkadaslar ubuntu 8.10 kurdum hersey cok güzel emek harcayanlarin ellerine saglik yalniz kücük bir sorunum var compiz kurdum firefox pencere kenarlari kayboldu normal dosyalarin pencere kenarlarinda bir sorun yok sadece firefox,sun pencere kenarlari kayboldu. compiz-icons kurdum metacity yaparsam düzeliyor, compiz yaparsam ayni sorun tekrar ediyor  yardimci olursaniz sevinirim. selamlar basarilar

Çağlar

window decoration kısmından alttaki 3 satırı any olarak değiştirin
We got a badass over here!

vatansiz

acemi bir kullaniciyim biraz acarsaniz sevinrim (window decoration) nasil ulasabilirim

Çağlar

alt+f2 yapın ccsm yazın orda window decoration ı bulun açın altta üç satır var any yapın

ironic

pencere yöneticisi olarak Synaptic'den emerald 'ı kurun. Metacity'e göre çok güzel ve daha sağlam bir duruşu var. Metacity ile benim de sorunlarım vardı. Emerald ile * her şey sorunsuz şu an.  :)

vatansiz

dediginiz gibi yapmaya calistim alt, F2 tikladiktan sonra compizconfig acildi ordan window dekoation actim alttaki iki satirda any, idi. silip tekrar any yazdim ama sorunu cözmedi diger taraftan emerald kurdum ama pencere kenari olarak emeraldi nasil atayacagimi bilmiyorum

Çağlar

bu seferde aynı yerdeki command yerine emerald --replace yazın 3 tane hatırlıyorum ben ama. Sonra alt-f2 yapıp compiz --replace yazın.

ironic

Alıntı yapılan: vatansiz - 02 Kasım 2008 - 01:00:19
dediginiz gibi yapmaya calistim alt, F2 tikladiktan sonra compizconfig acildi ordan window dekoation actim alttaki iki satirda any, idi. silip tekrar any yazdim ama sorunu cözmedi diger taraftan emerald kurdum ama pencere kenari olarak emeraldi nasil atayacagimi bilmiyorum

Synaptic'den Fusion-icon yazılımını kurun. Uygulamalar>Sistem araçları kısmından Compiz Fusion Icon a tıklayın. Üst çubukta açılacak. Sağ tıklayıp Select windows Decorator kısmından Emerald 'ı seçin.

Emerald için çeşitli temalar mevcut. Kurulumla birlikte geliyor. Beğenize göre istediğinizi kullanabilirsiniz.

vatansiz

cabalariniz icin tessekür ediyorum emeraldi pencere kenari olarak atadim ama yine sorun devam ediyor isin icinden cikamadim ne yapmam gerek bilmiyorum ubuntu, yu yeniden kursam diyorum ama ayni sorun karsima cikarsa bosuna ugrasmis olurum.  yardimlariniz icin sagolun

Çağlar

Şöyle yapalım window decoration ekranın fotoğrafını çekin ben size ne yapmanız gerektiğini yazayım.

ironic

Belki sorun FF'dedir. Opera kurup dener misiniz . FF' yi kaldırıp yüklemek biraz zahmetli.

vatansiz

cok sagolun arkadaslar sorunu cözdüm nasil derseniz bilmiyorum o kadar karistirdimki nasil oldu bende anlamadim düzeldi tesekürler

Amd

Alıntı yapılan: vatansiz - 02 Kasım 2008 - 09:09:28
cok sagolun arkadaslar sorunu cözdüm nasil derseniz bilmiyorum o kadar karistirdimki nasil oldu bende anlamadim düzeldi tesekürler

demekki uğraştıkça yeni yeni metodlar gelişiyor.

dogon

Alıntı yapılan: taliban - 02 Kasım 2008 - 11:23:21

* demek ki uğraştıkça yeni yeni metodlar gelişiyor.
Merhaba Taliban acaba nasıl çözdünüz sorunu bende de aynı problem var. Çok sinir ediyor beni bu firefox ne kadar sorunlu bişey bu :(

Malik

sadece ben bu konudan 3 tane hatırlıyorum. firefox açıkken üst tarafta iki kere f11 e basın. pencere kenarı gelecektir. ondan sonra çubuğun üst tarafına gelip sağ tık ile boyutu biraz küçültün.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

Çağlar

Sorun zaten çözülmüş arkadaşlar.

heartsmagic

Alıntı yapılan: dogon - 16 Ocak 2009 - 03:19:36
Alıntı yapılan: taliban - 02 Kasım 2008 - 11:23:21

* demek ki uğraştıkça yeni yeni metodlar gelişiyor.
Merhaba Taliban acaba nasıl çözdünüz sorunu bende de aynı problem var. Çok sinir ediyor beni bu firefox ne kadar sorunlu bişey bu :(

@dogon da son olarak çözüp çözemediğini yazsın, daha sonra başlığı kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dogon

Alıntı yapılan: chilekesh - 16 Ocak 2009 - 03:43:31
sadece ben bu konudan 3 tane hatırlıyorum. firefox açıkken üst tarafta iki kere f11 e basın. pencere kenarı gelecektir. ondan sonra çubuğun üst tarafına gelip sağ tık ile boyutu biraz küçültün.
Hakkaten geri geldi .. inanılmaz . Peki sonradan tekrar aynı sorunla karşılaştın mı bunu yaptıktan sonra?
Çok teşekkürler chilekesh :D Çözdüm ! Çözdüm ! Çok mutluyum harikaa  :)