[Çözüldü] Syslinux Boot Ekranı Tasarlama

Başlatan linux4eva, 25 Ağustos 2014 - 13:42:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

linux4eva

Öncelikle konuyu doğru yerde açtım mı bilmiyorum, yanlışsa şimdiden özür dilerim.
    Ben syslinux bootloaderı kullanarak kendi boot ekranımı tasarlamak istiyorum. Konfigürasyon dosyalarını (syslinux.cfg gibi) düzenleyip işe yarar hale getirebiliyorum fakat vesamenu.c32 , syslinux.bin gibi dosyaları nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum.
    Bir de mesela TinyCore gibi hazır dağıtımlarda bootloader ı düzenleyebiliyorum fakat core.gz, initrd.gz gibi dosyaları nasıl kendime özgü yapabileceğimi bilmiyorum.
    Umarım sorunumu düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir. Konu ile ilgili pek Türkçe kaynak olmadığından size sormak istedim.

plazma

linux4eva

Evet incelemiştim fakat vesamenu.c32 ve syslinux.bin gibi dosyaları kendim mi düzenleyeceğim yoksa hazır mı geliyor anlayamadım.

furkankalkan

Alıntı yapılan: linux4eva - 26 Ağustos 2014 - 13:46:35
Evet incelemiştim fakat vesamenu.c32 ve syslinux.bin gibi dosyaları kendim mi düzenleyeceğim yoksa hazır mı geliyor anlayamadım.
Onlar hazır geliyor, sizin düzenleyebileceğiniz tek dosya syslinux.cfg dosyasıdır. core.gz, initrd.gz gibi dosyalar ise kernel dosyaları oldduğu için elleyemezsiniz.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

linux4eva