[Çözüldü] 14.04 dil paketi sorusu

Başlatan AguilaNegra, 23 Ağustos 2014 - 12:13:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

AguilaNegra

Merhaba,
Ubuntu 14.04 64 bit sistemde dil paketi ile ilgili bir sorum var;
Terminalden güncelleme yaptığımda sonuç:

sahaf@sahaf:~$ sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Aşağıdaki paketlerin mevcut durumları korunacak:
  language-pack-gnome-tr language-pack-tr
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 2 paket yükseltilmeyecek.

Yükseltme yapmak istersem sonuç:

sahaf@sahaf:~$ sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

İlgili paketleri yeniden kurmak istersem sonuç:

sahaf@sahaf:~$ sudo apt-get install --reinstall language-pack-gnome-tr language-pack-tr
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
Aşağıdaki ek paketler de kurulacak:
  language-pack-gnome-tr language-pack-tr
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

Yeniden kurma işlemini synaptic üzerinden yapmak istediğimde ise,paketlerin bağımlılıkları çözülemiyor hatası alıyorum.

Sorun için yardım rica ediyorum.

meda

Dil ile ilgili tam olarak sorununuz nedir ? Sistemin yarısı ingilizce mi oldu ? Ya da hangi paketleri Türkçesi yüklenmedi ? Detaylı bir şekilde anlatırsanız iyi olur.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

speakerXXL

Dil paketlerini güncellemek için ppa:ubuntu-langpack/ppa PPA deposunu mu eklediniz sisteminize?

AguilaNegra

Yüklenmeyen herhangi bir dil paketi tespitim yok,sistemin kullanımı ile ilgili de bir sorunum yok.
Son bir aydır rastlanılan bir durumdur,ilk kurulumdan beri süregelen bir durum değildir.
@speakerXXL,
evet,ilgili ppa deposu eklenmiş görünüyor,kaldırılması mı gerekir?

speakerXXL

Yükseltilmeyen paketler bu PPA deposundakiler. Bu iki paket (language-pack-tr ve language-pack-gnome-tr) Ubuntu proposed deposundaki language-pack-tr-base ve language-pack-gnome-tr-base (sürüm 20140707) paketlerinin yüklenmesine ihtiyaç duyuyorlar. Bu depoda etkin olmadığından paketlerin eksik bağımlılığı sebebiyle ilgili paketler yükseltilmiyor. İsterseiz proposed deposunu elle ekleyip paketlerin yüklenmesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz burada anlatıldığı biçimde proposed depodaki dil paketlerini elle yüklersiniz. Sonrasında ppa:ubuntu-langpack/ppa PPA deposundaki paketler yüklenecektir.

AguilaNegra

@speakerXXL,
Verdiğiniz konuda sorun çözülememiş görünüyor son mesaj sahibinin ifadesine göre,sistemde bir sorun olmadığına göre ilgili ppa deposunu iptal etmek benim için daha uygun olmaz mı?

speakerXXL

O arkadaş başka bir konuda açtığı soruna ithafen böyle söylemiş. Bazı uygulamaların bazı kısımları çevrilmemiş, buna istinaden yazılan bir yorumdur. Yoksa ilgili dil güncelleme paketleri sorunsuz yükleniyor. İsterseniz dil PPA deposunu pasifleştirebilirsiniz, sizin tercihiniz. İlgili PPA deposundaki paketler çevirilerin son hallerini kapsamaktadır.

AguilaNegra