Disk tek parça görünüyor

Başlatan erkmusic, 22 Ağustos 2014 - 21:58:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erkmusic

merhabalar....Ben ubuntu kurulumunu 2 haftadır gerçekleştirmeye çalışıyorum, fakat usb den yüklemeye çalıştığımda yukarıdaki arkadaşın bahsettiği gibi hardiskim 2 parçayken(C diski win 8.1 200 gb. ve D yerel diskim arşivim700 gb) 1 TB hdd yi tek parça görüyor ve Windows 8.1 ile ubuntu yu aynı yere kuramıyorum. yukarda arkadaşlardan biri bir yol önermiş fixparts ile yapılabilir diyor ve nasıl yapılacağını ifade etmiş. işte benim sorum burda: ben 613 kb boyuta sahip fixparts'ı indirdim ama nasıl kod girip hard diskimi ubuntunun 2 parça olarak görmesini sağlayacağım bilmiyorum...
mesela biri şöyle demiş

GPT seçince bir şey göstermiyor. MBR devam edelim.
Kod: [Seç]

sudo fixparts /dev/sda

ardından w tuşuna basın.

demiş
ben şu kodu
sudo fixparts /dev/sda
nasıl girilip hdd yi ubuntunun görmesini sağlayacağım

cevaplarınız ve sabrınız için şimdiden teşekkürler...

erkmusic

merhabalar....Ben ubuntu kurulumunu 2 haftadır gerçekleştirmeye çalışıyorum, fakat usb den yüklemeye çalıştığımda hardiskim 2 parçayken(C diski win 8.1 200 gb. ve D yerel diskim arşivim700 gb) 1 TB hdd yi tek parça görüyor ve Windows 8.1 ile ubuntu yu aynı yere kuramıyorum. Bazı arkadaşlar forumda araştırdım bir yol önermiş fixparts ile yapılabilir diyor ve nasıl yapılacağını ifade etmiş. işte benim sorum burda: ben 613 kb boyuta sahip fixparts'ı indirdim ama nasıl kod girip hard diskimi ubuntunun 2 parça olarak görmesini nasıl sağlayacağım bilmiyorum...
mesela biri şöyle demiş

GPT seçince bir şey göstermiyor. MBR devam edelim.
Kod: [Seç]

sudo fixparts /dev/sda

ardından w tuşuna basın.

demiş
ben şu kodu
sudo fixparts /dev/sda
nasıl girilip hdd yi ubuntunun görmesini sağlayacağım...
zahmet olmazssa böyle sıfırdan başlayanın anlayacağı dilden anlatabilirmisiniz

neynefes

@erkmusic, bir başlık açmış ordan devam edilebilir.

neynefes

Öncelikle canlı cd/usb ile sistemi açın. Ctrl+Alt+T kısayolu ile terminali açın. Burda uygulayın anlatımı.

erkmusic

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ağustos 2014 - 11:43:07

teşekkür ederim(Öncelikle canlı cd/usb ile sistemi açın. Ctrl+Alt+T kısayolu ile terminali açın. Burda uygulayın anlatımı. ) bunu forumdaki çözüm önerisiyle uyguladım, fakat hdd yine tek parça...Ubuntu, kurulumu gerçekleştirebilmem için harddiski tamamen  silmemi istiyor...yani win8.1 üzerine ubuntu kurulamadı

erkmusic

merhabalar....Ben ubuntu kurulumunu 3 haftadır gerçekleştirmeye çalışıyorum, fakat usb den yüklemeye çalıştığımda hardiskim 2 parçayken(C diski win 8.1 200 gb. ve D yerel diskim arşivim700 gb) 1 TB hdd yi tek parça görüyor ve Windows 8.1 ile ubuntu yu aynı yere(C yerel diskine) kuramıyorum. Forumda verilen uyarıları dikkate alarak tekrardan yükleme yapayım dedim yine olmadı...çözümü varmı, ne yapmam lazım...Yardımlarınızı bekliyorum...

neynefes

if

İletileri birleştirdim.
Forumda arama yapın "disk tek parça" diye.

heartsmagic

Ubuntu Canlı CD üzerinde fixparts'ı kurup, ctrl+alt+t ile uçbirimi açıp şunu yürüteceksin:
sudo fixparts /dev/sda

Bu tarifte anlamadığın yer neresi? (Sadece soruyorum)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.