Ubuntu kapanmıyor

Başlatan alicilin, 19 Ağustos 2014 - 14:53:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alicilin

merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1 senedir ubuntu kullanıcısıyım. dün ubuntu 14.04 lts yükledim. Herşey süper bi tek ubuntum kapanmıyor. Restart ediyor ama kapanmıyor. mor ekranda kalıyor
sudo shudtdown -h now
bu kodu denediğimdede aynı sonucu veriyor. Forumda bir arkadaşın konusuna baktım grub'ta acpi=force şeklinde bir düzenleme yapmış geçmiş. bende yaptım ama olmadı.  Acaba sorun neden olabilir
<Developer/>

meda

Sistemin güncel olduğunu düşünerek birkaç gün önce de benzer durumu yaşadım fakat Nvidia güncellemeleri ile sorun çözülmüştü.Bu arada Optimus'lu  bir makineye sahibim.Farklı bir çekirdek (eski veya yeni farketmez ) ile deneme yapmış mıydınız ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

alicilin

nvdia sürücülerini kaldırdım denedim yine oldmadı hocam. İşin garibi çok güzel bi şekilde restart atıyor. ama iş kapanmaya gelince kapanmıyor. Benimkiside optimus özellikli bir makina. valla başka çekirdekten kastınızı anlamadım hocam. acemiyim ubuntuda. nasıl deneyeceğiz başka bir çekirdeği
<Developer/>

don_joganss

Merhaba @alicilin
Cairo duck gibi bi duck programı yükledin mi, yada masaüstü falan mı yükledin?
''Belki hiçbir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi!"

meda

Sistem güncellemelerinin hepsini yaptıysanız çekirdek değişmiştir.Sistemi eski çekirdek ile açmak için Ubuntu başlangıcında Grub2 ekranında Advance seçerek sonu 3.13.*** gibi sayılar ile biten satırlar göreceksiniz.Birisini seçip enterlamak yeterli.
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"

alicilin

@don_joganss hocam cairo dock'u şimdi yükledim. yani sorun ondan değil. dünden beri yapıyor bunu. üstelik farklı bişeyde yüklemedim. herşeyi orjinal haliyle duryor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2014 - 18:38:29

@meda hocam  kurulumdan hemen sonra güncelleme bulundu dedi  160 küsür mb lık dosya indirdi güncelledi. yani sorun güncellemeden olabilirmi ?
<Developer/>

don_joganss

Doğrudur, bende ilk yüklediğimde öyleydi cairo duck ı silip günceleme almıştım sonra düzeldi, o yüzden sordum hocam...
Bilen arkadaşlar muhakkak yardım edecektir hocam....
''Belki hiçbir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi!"

meda

Sorun güncelleyincede ortaya çıkmış olabilir.Güncelleme öncesine dönemeyeceğimiz için şu durumda dediğim şekilde sistemi eski çekirdek ile deneyin Grub2 ekranında Advance kısmında yeni çekirdek daima en üstte olur sayıları karşılaştırarak yeni ve eski olanı ayırt edebilirsiniz.

heartsmagic

Makinenin marka ve modeli nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alicilin

@meda teşekkür ederim hocam. Şimdi grub ekranına nasıl giricem dicemde kızmasınız inşallah
@heartsmagic lenovo v570 hocam

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2014 - 20:51:29

bu arada bişey daha farkettim bilgisayarı askıya al dediğimde ekran komple gidiyor ve birdaha açılmıyor. tuşa uzun basarak kapatıyorum sonraki açılışta da hata raporu gönderiyor
<Developer/>

siberoloji

dpkg --list | grep linux-image
Bu komut sayesinde bilgisayarda mevcut çekirdek sürümlerini görebilirsiniz.
Komut çıktısını #Kod Ekle etiketiyle burada paylaşır mısınız?

alicilin

Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim fakat dayanamadım format attım. Hiç bişey kurmadım güncelleme falan. Fakat yine kapanmadı. Bende ubuntu 13.10 kurmaya karar verdim. Sanırım 14.04 daha tam yerine oturmamış. Çünkü bilgisayarı acayip kasıyordu. bumblebee kurulumunuda yapamamıştım. hata vermişti. O yüzden şimdilik en iyisi 13.10 sanırım
<Developer/>

meda

Kızmak ne demek elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışırız.Ama çabuk yılıp vazgeçmişsiniz.Azıcık aratırmayla forumda merak ettiğiniz cevaplar var.Çözüm elde edene kadar uyku modunda kullanabilirdiniz.Ayrıca 13.10 destek süresi bitmiş olması gerek.Yani güncelleme almayacak.

alicilin

Hocam indirdiğim ubuntu sürümünde belki bi sorun olabilir dedim. şimdi ubuntu 13.10 kurdum. Ve 14.04.1'e güncelliyorum. Birde böyle deneyeyim sonucu yazarım. Ayrıca yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2014 - 01:06:01

Yine olmadı. Linux mint'e geçiş yapıyorum artık birde onu deneyeyim. hiç denemedim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2014 - 10:49:36

malesef aynı sorun linux mintte de var
<Developer/>

siberoloji

Çünkü kullanılan çekirdek (kernel) ile ana kartınız ve güç ünitesinde bir uyumsuzluk olabilir.
Bende de aynı sorun olmuştu. Kernel 3.7 ile kapanan bilgisayarım Kernel 3.10 yüklendikten sonra kapanmamaya başladı.
Maalesef net bir çözüm yok.  Mint ya da Ubuntu 13.10 meselesi değil. Çekirdek meselesi.
Sizin generic çekirdek yerine kendi çekirdeğinizi derlemeniz gerekiyor ................diyorum ve vazgeçmeyin diyorum. Kolay gelsin.

alicilin

Peki hocam ubuntu 13.10'un çekirdeğini 14.04 de kullanmazmıyız acaba ? nasıl yapabiliriz
<Developer/>

heartsmagic

sudo -H /etc/default/grub ile açacağın dosyada
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="... quiet splash" benzeri satırdan quiet ve splash'ı kaldırıp kaydet. Ardından:
sudo update-grub

Sonra sistemi shutdown komutuyla kapat. Eğer ayrıntı vermezse bırak sistem açılsın, sonra tekrar dene. Takıldığı yeri bir şekilde görürsek fayda verebilir. Bir de apm=power_off parametresi aklımızda olsun.

13.10 çekirdeği denenebilir belki ancak bu sefer de yeni çekirdekteki nimetlerden olabilirsin. Örneğin diğer donanımların için iyileştirme vardır vs. gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alicilin

Hocam en dediğinizi yaptım  kapanışta en son olarak will now halt yazıyor imleç donuyor öylece kalıyor. Acaba eski çekirdekle mi denesek ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2014 - 22:57:32

Birde başlangıçta bu grub ekranına nasıl girip çekirdeği seçeceğim hocam
<Developer/>

burk

alicilin

Yapamadım :-\ Grub ekranı ne oluyor bi bilsem. grub ekranına bir girebilsem çekirdeği seçeceğim ama giremedim.
<Developer/>

neynefes

alicilin

Sanırım bende sadece ubuntu yüklü olduğu için grub ekranı önüme gelmiyor. Bu arada çekirdeği 3.14.5-031405-generic sürümüne yükselttim ama bi gelişme yok
<Developer/>

if

@alicin, "SHIFT" tuşuna basılı tutun bilgisayar açılırken, böylece grub ekranı gelecektir.

alicilin

@if Teşekkür ederim hocam
<Developer/>

if

Rica ederim @alicin. Geldi mi grub ekranı?