Windows 8.1 + Ubuntu 14.04

Başlatan thesakall, 18 Ağustos 2014 - 19:35:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thesakall

merhaba arkadaşlar bilgisayarıma ubuntu yükledim fakat grub menüsünde windowsu göremiyorum. ancak bilgisayar açılırken boot priorityden windows boot manageri seçer isem windowsa erişebiliyorum. size sormak istediğim şey grub menüsüne windows 8.1 ' i nasıl ekleyebilirim ? şimdiden teşekkürler.

yazmayı unutmusum bilgisayar 64 bit

neynefes

@thesakall, uefi vardır sisteminizde büyük bir ihtimalle. Canlı USB ile grub onarımı yaptım ve bir kere geldi grub menüsüne sonra da kayboldu diğer açılışta. Dediğiniz gibi ilk girişte boot menüsünden  elle giriş yapıyorum.

thesakall

yani hocam bu durumda ne yapmam gerekiyor

+olarak konuya yazmayı unutmusm windowsdan hızlı başlatmayı ve biosdan secure boot'u kurulumdan önce kapatmıstım.

bir +daha gruba windows seçeneği eklemeyi başardım fakat açılmıyor sanırım hdd yi yanlış seçtim nasıl eklediğimi hatırlamıyorum ama custom.cfg gibi bi dosyaya bi grup kod yazmıştım

neynefes

Elle eklendiyseniz boot bölümünü yanlış göstermiş olabilirsiniz. Elle grub düzenlemeyi bilmiyorum. Grub costumiser gibi bir uygulama ile düzenlenebiliyordu sanırım.

thesakall

allahını seven bana yardm etsin nvidia sürücüsü kurdum sonra siyah ekranda kaldı ardından ubuntuyu tekrar yukledım uefı den yuklememısım grub acılmadı sonra allah kahretsın kı tekrar yukledım ubuntu 1404 lts nın ustune kur dedım allah bın belamı versınkı bunu dedım yani sonra gitmiş bu benim bütün partitionlarımı silmiş suan sadece ubuntu var geri alamam mı bunu umutsuzum lütfen yardım edin bana of of bittim ben ya nerden baksan 400 gb arşiv vardı orjinal windows vardı recovery bölümleri herşey gitmiş . ağlıyacağım resmen lütfen yardım edin bana

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ağustos 2014 - 22:31:21

acil yardım edin bana lütfen şuan bilgisayarı camdan aşağı atacak düzeye geldim lütfen yardım edin ekrana baktıkca vurasım geliyor zor tutuyorum kendimi

neynefes

Hocam sakin olun bilgisayarı çalıştırmayın. Testdisk uygulaması vardı onunla verilerinizi kurtarmaya çalışalım.
Öncelikle canlı usb ile sistemi açıp yazılım merkezinde Testdisk uygulamasını aratıp kurun. Sonra da verilerinizi kurtarmaya bakın. Yanlız dediğim gibi daha fazla hdd üzerine yazma çizme yapılmasın program kurtarılabildiği kadarını kurtarır umarım. Geçmiş olsun.

thesakall

hocam suan bilgisayardan yazıyorum dediğinz yöntem hala geçerlimi olmasa bile denemek isterim yani ne varsa deneyelim dosyaları dosyaları olmasada en azından windowsu geri getirelim yeter

neynefes

Hocam önemli bir dosyanız yoksa boşverin o zaman yeniden kurulum yapın. Eğer win8.1 lisanslı ise size recovery dvd vermiş olmaları lazım onunla temiz bir kurulum yapın.

thesakall

hocam lisanslı idi fakat kutudan çıkmadı cd ve suan cok yavas bı ınternetım var yenıdende ındıremıyorum testdısk olayı nasıl oluyor kısaca anlatırsanız bi deneyeyim

neynefes

Tam olarak sistemi getirebiliyor mu bilmiyorum.

thesakall

20gb lık recovery partitionunu getirebilirse yeterli olur açıkcası

neynefes

İşte o konuda tam bir bilgim yok siz yine hdd ile başlatmayın sistemi bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.

thesakall

recovery partitionunu buldum sanırım 21 gb geri almaya calısıyorum becerirsem süper olacak

heartsmagic

Mümkünse tekrar Windows kurup onun üzerinden kurtarma dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

thesakall

dostlar kurtarma partitionunu getirdim ama bootable değil sanırım boot olmuyor nasıl bootable yapabilirim herhangi bir fikriniz varmı

burk

@thesakall öncelikle geçmiş olsun, cidden zor bir durum.

Konu gittikçe Windows'a kayıyor, veriler çok da önemli değilse şu durumda aleti teknik servise götürüp temiz bir kurulum yaptırman ve onun üzerinden Windows'unu yedekleyip bu tip durumlar için saklaman sanırım en mantıklısı.

Haoskman

Hocam şimdi bu yeni sistemlerde UEFI denilen bir sistem var... Bu bilgisayar açılırken kullanılan bir boot sistemi yavaş yavaş bu sisteme geçiliyor. Ama bu sistemde şöyle bir sıkıntı var Linux erişirsen windowsa erişemiyorsun, windowsa erişirsen linuxa erişemiyorsun biosa girip önyüklemeyi windows seçip girebilirsin zaten sende böyle giriyorsun buda zor ve her girişte usanç verir. Sağlam bir format atın ve UEFI ile Dual-Boot Linux kurulumu diye Wiki de bir araştırıp öyle kurulum yapın biraz zahmetlidir...