Forum sisteminin değiştirilmesi

Başlatan ecikla, 18 Ağustos 2014 - 11:51:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecikla

Gün içersinde bir kaç defa bu foruma uğruyor günceli takip etme maksatlı direk son cevaplar bölümüne bakıyorum genelde tamamı birşeyin çalışmadığı, sorunu, hatası gibi başlıklardan oluşuyor ve aynı sorun bende mevcut değilse 8-9 saniye içinde sekmeyi kapatmış oluyorum,  forumlar halen sık kullanılmasına rağmen modası geçmiş yapılar haline geldi, bu yüzden askubuntu tarzı daha yeni nesil bir web sayfasında bu sorunlara çözüm aranırken, bilgi ve tecrübe kazandırmaya yönelik interaktif bir blog veya bir sosyal ağ oluşturulabilir, naçizane önerim olarak :)

if

@ecikla, Askubuntu benzeri bir yapı kurmayı uzun zamandır düşünüyoruz. Askubuntu'nun alt yapısı kapalı kaynak ve ücretli olduğu için alıp kullanamadığımızdan ikame yapılara yöneldik. Bunlardan kimileri ihtiyacımızı karşılayacak özelliklere sahip değildi, kimileri bize aşamadığımız sorunlar çıkardı. Bizlerin vakti de az olunca henüz bu düşüncemizi hayata geçiremedik.

91011

Bu forumun amacı bu zaten ubuntu işletim sisitemi için bir yardım platformu bilenler bilmeyenlere anlatıyor,

Bunun dışında yapılan şeyler üyelerin çalışması oluyor, arama butonu iyi çalışıyor,

googleye yazmaya, sekmelere tıklamayı vakit kaybı görüyorsan onunda kolayı burada:

https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=44144.0

Günlük 18 aktif kullanıcısı var

eğer ben bu hata sorun konularından sılıkdım diyorsan ilgilendiğin bölümü aç haberdar et butoruna tıkla sanırım öyle yapınca konu açıldığında haberdar oluyorsun mail ile,

Yok ben birde mail kuruma mı bakıcam? diyorsan onunda kolayı var

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/gmail-notifier-restartless/?src=search

burada bi gmail eklentisi var  mutlaka diğerleri içinde vardır mail gelince "taksfsfstok" diye bir sesle mail geldiğini interaktif bir şekilde görebiliyorsun.

Ben böyle klasikten memnunum sadce tema biraz eski onun dışında bir problemim yok.

ek olarak eksik bir yön var temada kod eklerken renkli kod olsa tadından yenmez 5 sene daha atar :)
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

heartsmagic

Yeni sistem konusunu @if açıklamış esasında. Ancak o sisteme geçsek bile sanırım forumu kapatmayız, bu da bizim ikinci defa düşünmemize sebep oluyor. Zira, hâlâ forum kültürünü dahi yeni ve orta ölçekli bazı kullanıcılara aşılayamamışken soru/cevap tarzı bir yeri nasıl kotarırız bilemiyorum. Soru sorarken, başlık açarken yapılan yanlışlar, eksiklikler gırla gidiyor. Haliyle bunu hamallığı da biraz bizlere düşüyor, düzen zor korunuyor.

Soru/cevap platformlarının güzel tarafı üyelerin de etkileşimli bir şekilde olaya katılabiliyor olması. Hani eğer üyelerimizin çoğunluğu Askubuntu'daki kadar aktif olacaklarsa ne âlâ, bizlere bile gerek kalmadan düzen korunur. Fakat kimse işin altına eline sokmazsa vay o platformun haline :)

Aklımızda kısacası hâlâ, şu sorunları bir aşabilesek açmak çok zor değil gibi. Sonrası düşündürüyor işte.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gokhanyildiz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 15:29:58
Yeni sistem konusunu @if açıklamış esasında. Ancak o sisteme geçsek bile sanırım forumu kapatmayız, bu da bizim ikinci defa düşünmemize sebep oluyor. Zira, hâlâ forum kültürünü dahi yeni ve orta ölçekli bazı kullanıcılara aşılayamamışken soru/cevap tarzı bir yeri nasıl kotarırız bilemiyorum. Soru sorarken, başlık açarken yapılan yanlışlar, eksiklikler gırla gidiyor. Haliyle bunu hamallığı da biraz bizlere düşüyor, düzen zor korunuyor.

Soru/cevap platformlarının güzel tarafı üyelerin de etkileşimli bir şekilde olaya katılabiliyor olması. Hani eğer üyelerimizin çoğunluğu Askubuntu'daki kadar aktif olacaklarsa ne âlâ, bizlere bile gerek kalmadan düzen korunur. Fakat kimse işin altına eline sokmazsa vay o platformun haline :)

Aklımızda kısacası hâlâ, şu sorunları bir aşabilesek açmak çok zor değil gibi. Sonrası düşündürüyor işte.

Soru-cevap sistemi aslında forum kültüründen daha basit. Çünkü forumda belirli kurallar koyuyorsun. En basitinden bir örnek verecek olursak çözülen bir problem için konu düzenleme yöntemiyle çözüldü ibaresinin koyulmasını istiyorsunuz. Soru-cevap sisteminde bu direk işaretleme yöntemiyle oluyor. Onun dışında soru çeşitliliğini arttırabiliyorsunuz. Böylece filtreleme daha detaylı oluyor. Konular daha fazla ön plana çıkıyor. Forum içinde makale paylaşmak yerine wiki veya blog sayfasında bu işlem yapıldığında diğer alanlara olan ilgiyi de arttırıyorsunuz.

Bence düşünülmesi gerek ya da forum içinde bir anket açıp avantajlarını ve dezavantajlarını tartışalım derim.

freeman

Soru-cevap sistemlerine hâlâ alışamadık millet olarak. Türkiye 'de örnekleri var. Bakabilirsiniz oralardan.  
Benim nacizane düşüncem, soru-cevap gibi bir platforma geçmeye birkaç sene daha var. Tabi bu benim düşüncem. :)
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

plazma

Alıntı yapılan: gokhanyildiz - 18 Ağustos 2014 - 17:05:41
Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 15:29:58

Soru-cevap sistemi aslında forum kültüründen daha basit. Çünkü forumda belirli kurallar koyuyorsun. En basitinden bir örnek verecek olursak çözülen bir problem için konu düzenleme yöntemiyle çözüldü ibaresinin koyulmasını istiyorsunuz. Soru-cevap sisteminde bu direk işaretleme yöntemiyle oluyor. Onun dışında soru çeşitliliğini arttırabiliyorsunuz. Böylece filtreleme daha detaylı oluyor. Konular daha fazla ön plana çıkıyor. Forum içinde makale paylaşmak yerine wiki veya blog sayfasında bu işlem yapıldığında diğer alanlara olan ilgiyi de arttırıyorsunuz.

Bence düşünülmesi gerek ya da forum içinde bir anket açıp avantajlarını ve dezavantajlarını tartışalım derim.

Forum gibi soru-cevap sistemlerinde kendilerine has kuralları mevcut mesela : http://askubuntu.com/help  ama ona geçiş olsa bile forum gene açık kalacaktır. Öneri tartışılabilir ama uygulamadan genede teorik o olarak tartışmamızda ne kadar sağlıklı olacaktır :) Bu tip sistemleri pratikte görmek lazım.

heartsmagic

@gokhanyildiz, artılarının farkındayız zaten, hayata geçirme isteğimiz de bu nedenle. Fakat, işler yazıldığı ve göründüğü kadar kolay değil. Arkadaşların söylediği gibi olan örneklerine bakılabilir. Askubuntu'da bile örnekleri mevcut ve sırf düzenlemelerin peşinde koşan bir sürü insan var. Bizde o kadar sayıda insan da olmayacak. Foruma bakıp, soru/cevap platformunun nasıl olacağı az çok hayal edilebilir zaten.

Forumda bodostan bir konu açılıyor ve altına altına işleniyor. İnsanlara başlıkları bile düzelttiremiyoruz, geçtik konu gövdelerini. Soru/cevap platformlarında soru soru gibi olmalı, cevap cevap gibi, yorum yorum gibi. Yoksa önü alınmaz orasının da, çöplük gibi bir yer olur. Öteki türlü, düzen sağlansa, taşlar yerine otursa forumu dahi ikame edebilecek bir sistem kendisi. 

freeman

stackoverflow 'da çok rast geliyorum. Adamın biri, soruyla ilgisi olmayan iki kelimelik bir cevap yazmış. Adamı bir bulup dövmedikleri kalıyor. :D 
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

heartsmagic

Aynı şey bizde de olacak işte, basacağız eksiyi, basacağız eksiyi, bir de yorumda linç edeceğiz :) Kim haklı? İki ucu b*klu değnek misali.

plazma

Denetmen onay vermiyor cogu zamanda soruyu duzgun anlasilir sekilde sorulmasını istiyor :)