Oturum kapattıktan sonra şifre kabul etmiyor

Başlatan turuncu, 17 Ağustos 2014 - 23:45:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turuncu

Selam
Başlıkta belirttiğim gibi oturumu kapayıp laptop'u tekrar açtıktan sonra şifreyi kabul etmiyor. Çok da önemli bir  sorun değil, yeniden başlatıyorum fakat son zamanlarda sık olmaya başladı. Acaba sorun ne olabilir?

Ubuntu 14.04 64Bit kullanıyorum.

don_joganss

Bir arkadaşta benzer bi hata olmuş istersen bi bak belki sorununa çözüm olabilir....
https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=32626.0
''Belki hiçbir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi!"

heartsmagic

Oturumu kapatıp dizüstünü açıyorum derken tam olarak ne yapıyorsun? Oturumu kapatıp, uykuya mı yatırıyorsun? Yoksa oturumu kapatıp basit bir şekilde tekrar oturum açmak mı istiyorsun?

Sistem güncel mi? Masaüstü ortamı Unity mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

turuncu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 10:24:12
Oturumu kapatıp dizüstünü açıyorum derken tam olarak ne yapıyorsun? Oturumu kapatıp, uykuya mı yatırıyorsun? Yoksa oturumu kapatıp basit bir şekilde tekrar oturum açmak mı istiyorsun?

Sistem güncel mi? Masaüstü ortamı Unity mi?

Laptop'un ekranını kapatıyorum yani o otomaik olarak oturumu kapatıyor, belli bir süre geçince de uykuya geçiyor sanırım. 1 kaç dakika sonra bile açmak istediğimde dediğim gibi hata alıyorum.

Sistem güncel ve Unity ortamını kullanıyorum. Üstteki arkadaşın verdiği linki inceleyeğim teşekkürler.

heartsmagic

Orada oturum kapanmıyor uykuya yatıyor sistem. Gerçi haliyle oturum da kapatılıyor ama esas sorun o değildir, uyku meselesidir. O başlığa şimdilik bakma bence zira sadece sistem güncelleme önerisi mevcut.

Markası ve modeli nedir makinenin?
Grafik kartı nasıl bir şeydir, sürücüleri kurulu mudur? Eğer kuruluysa, kurulumdan önce de böyle miydi?

turuncu

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2014 - 15:49:19
Orada oturum kapanmıyor uykuya yatıyor sistem. Gerçi haliyle oturum da kapatılıyor ama esas sorun o değildir, uyku meselesidir. O başlığa şimdilik bakma bence zira sadece sistem güncelleme önerisi mevcut.

Markası ve modeli nedir makinenin?
Grafik kartı nasıl bir şeydir, sürücüleri kurulu mudur? Eğer kuruluysa, kurulumdan önce de böyle miydi?

Casper cihaz, nerdeyse tüm sürücüleri kurulu fakat son zamanlarda çıkmaya başladı sorun.

heartsmagic

Parolayı kabul etmiyor dediğin yazamıyor musun yani? Şu hataya denk gelmiş olabilir miyiz?
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/1349128
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/unity/+bug/1311403

Eğer böyleyse deneyebileceklerin:
1. Üst panelde sağ taraftaki seçkelerden birine tıkla, açılsın. Sonra kapat ve parolanı yazmaya çalış.
2. ctrl+alt+f1 veya f2 ile uçbirime düş, kullanıcınla giriş yap. Parola görünmez, dikkatlice yaz. Ardından şu komutu yürüt:
sudo service lightdm restart

Son olarak sorayım, sistemin güncel mi?