Compiz Fusion Rehberi [Yeniler için]

Başlatan demir, 06 Nisan 2008 - 15:13:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chaluri

Süper bir çalışma. eline sağlık. Super tuşunu da öğrenmiş oldum nihayetinde :)

zeitgeist

Herkes "Compiz, ille de Compiz" deyip duruyordu ancak şimdiye dek hiç kurcalamamıştım. Ama, amaaaa, hakikaten çok eğlenceli bir şeymiş bu yahu; yağmur ile alev efektlerine bayıldım. Hatta ekran görüntüsünü video olarak kayıt edip bir kaç arkadaşıma gönderdim çıldırdılar. Onları da ubuntulayacağım. Ellerine sağlık.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

XErTuX

Arkadaşlar compiz-fusionda xgl ilk çıktığındaki gibi mousenin sol ve sağ tuşlarına tıklayarak küpü aktif edemiyor muyuz?
Biraz kurcaladım <Button1><Button2> tarzında girişler yaptım rotate küp için ama hep hata verdi.
Kaykılıp bilgisayar kullanırken desktop seçmek için illa ctrl ve alt a basmak çok yorucu mousenin 2 tuşuna basmak çok iyi oluyordu eskiden.

Bunun bir yöntemi var mı acaba?

Paneldeki workspace kutucukları dışında.

ocean08

Compiz'i yükledim.Küp çalışıyor ama arkaplan efektleri olmuyor "custom" seçeneği gözükmüyor bende????

ocean08

Alıntı yapılan: ocean08 - 05 Ocak 2009 - 15:32:45
Compiz'i yükledim.Küp çalışıyor ama arkaplan efektleri olmuyor "custom" seçeneği gözükmüyor bende????
Çözüldü.Tamamdır!!!

dogon

Ya acaba arkadaşlar aranızda pencerelerin simge durumuna büyüyüp küçültme efektini değiştirebilen varmı. Onu vakum olarak ayarlamak istiyorum ama görev olarak ne yazıcağımı bilmiyorum:( lütfen yardım

Çağlar

Ccsm yüklü ise oradan canlandırmalara basın (yanında sarı lamba olan) Ordan küçültme efektini seçin sanırım bahsettiğiniz sihirli lamba.
We got a badass over here!

daron

arkadaşım eline sağlık teşşekür ederim

empax

Hepinize ayri ayri tesekkurler. her konuda ubuntuyu kesfediyorum, ogreniyorum. her konuda daha cok seviyorum ubuntuyu :D
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

DBerk1996

Bende olmadı kardeş bak şimdi ilkini yaptım uygulama başlatmadı.
Sistem menüsünde yeğlenenlerde yok bitek Sistem>Tercihler>Yeğlenen uygulamalar var yardım
yeğlenen uygulamanın altındada hiçbir şey yok yardım ederseniz sewinirim şimdiden TŞK ederim.

DBerk1996

Ocean arkadaşım nasıl çözdüğünü anlatta bizde aydınlanalm lütfen.

heartsmagic

Eğer aradığın şey Compiz yöneticisyse:

Sistem-Tercihler-CompizConfig Ayar Yöneticisi

Ayrıca: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6194.0.html

Ayrıca2: Lütfen sabırsız davranmayalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

atovski

Merhaba dostlar öncelikle hepinize tesekkürlerimi sunarak baslamak istiyorum, müthis bir kaynak hazırlamışşınız.

Ben aranıza yeni katıldım ve bazı sorunlarım var, ekran kartımı tanıttım görsel efektlerden extrayı sectim ve suan bile inanılmaz hosuma gitti bu hali.

Fakat burada anlatılanlar ile daha fazla görsellik saglamak istiyorum ve bir sorun cıktı ;

İşlemin ilk basında

''1) Alt+F2 deyip gelen bölüme ccsm yazarız...'' dedikten sonra asagıdaki hatayı alıyorum ;

Önerilerinizi bekliyorum...

Bu sorunumu çözmüş bulunmaktayım :)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6194.0.html bu linkte anlatılanları yaparak problemi çözdüm. Belki problem yasayan birisi için faydası olur diyerekten mesajı editlemiyorum :)

Prometheus

kübün üst ve alt yüzeylerini de masaüstü yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim?

mete13

iyi günler arkadaşlar bu compiz ile uğraşırken mouse'un sağ tuş ile kopyala çalışmıyor artık. Seçtiğim yeri sağ tuş ile menüyü açıyorum ve kopyala kısmını seçiyorum sonra uçbirimde sağ tuş ile yapıştırı seçmek istiyorum o kısım etkin değildi sonra o seçili yeri ctrl+c ile kopyaladım sonra tekrar uçbirime geldiğimde o zaman sağ tuşa bastığımda o zaman yapıştıur çıktı. Yanlız kopyalamak için muhakkak ctrl+c yapmak sorunda kalıyorum herhangibir sayfada sonra yapıştır diyorum yoksa eski kopyalanan çıkıyor

nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim

atomkarinca

Seçtiğiniz metnin otomatik olarak panoya (clipboard) aktarılmış olması gerekiyor. İstediğiniz metni mouse'la seçip orta tuşa tıklayarak yapıştırmayı denediniz mi?

mete13

evet şuan düzeldi ama nasıl oldu derseniz bilmiyorum , ayrıca orta tuşu yeni öğrenmiş oldum sağolun. Sormak istediğim konu neden böyle yapıyor olması ve nasıl çözebileceğim

atomkarinca

Alıntı yapılan: mete13 - 27 Şubat 2009 - 15:54:39
evet şuan düzeldi ama nasıl oldu derseniz bilmiyorum , ayrıca orta tuşu yeni öğrenmiş oldum sağolun. Sormak istediğim konu neden böyle yapıyor olması ve nasıl çözebileceğim

Neden yaptığını bilmiyorum, bir bug olabilir. Launchpad'i araştırmakta fayda var.

s7e7v7e7n

1.sayfadaki Efekleri vereceğimiz küp için 4 Seçenek olacakmış ben compiz i kurdum ama hangi sürüm kurulması gerek bilmiyorum compiz yazdım ilk çıkanı kurdum ama ayarlarla oynamama ragmen 4. seçenek yok bende ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

s7e7v7e7n

evet tabiki yazdım ordaki bir çok ayarla oynadım en çokta efeklerle küpleri falan seçtim ama 4. seçenek halen yok bende ?

Burak

Alıntı yapılan: tweety - 17 Mart 2009 - 01:08:38
evet tabiki yazdım ordaki bir çok ayarla oynadım en çokta efeklerle küpleri falan seçtim ama 4. seçenek halen yok bende ?

4 seçenek derken kübün 4 yüzü olmasını mı kastediyorsunuz? Eğer öyleyse, alt panelde masaüstlerini gösteren simgeye sağ tıklayıp özelliklerinden masaüstü sayısını 4 yapabilirsiniz. Ya da o girdiğiniz Compiz Config Settings Manager'da "genel" kısmından masaüstü sayısını 4 yapabilirsiniz.

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: ALpAsya - 17 Mart 2009 - 01:13:16
  4. seçenek derken küp kapaklarını mı kastediyorsun?

1. sayfada ilk resimde 4.seçenek var eğer bakarsanız görürsünüz o olmadan aktif olmuyor küp diyor.

evet o küp kapakları ile küp şeklinde olsun istiyorum yaptığım herşey..

s7e7v7e7n

evet orayı diyorum bende 3. olana kadar var Ekstralar olan başkada yok işte bu küpün olması için galiba 4. seçenekte olması gerekiyormuş ne yükledisem ne yaptısam olmuyor anlamıyorum neden böyle olduğunu

s7e7v7e7n

tamam bi dk dediklerini yapıyorum şimdi
ekran kartım Nvidia ge force fx 5500

s7e7v7e7n

tamam şimdi oldu verdiğin kod ile güncelleme yaptım ben onu yüklemiştim ama demekki güncel sürümü değilmiş ondan aktif olmuyormuş şimdi tamamdır şimdi anasayfa dan bakıcam ayarlarına ordan yapıcam
teşekkürler walla sizler olmasanız biz linux u kullanmak nasip olmaz mış :)